Republik Bistro & Garden

Miután egyre fontosabb helyet kap a budapesti éjszakai életben is a gasztronómia, egyre inkább szaporodnak azok a helyek, akik kibővítik repertoárjukat. Ilyen az ÖTKERT is, mely szórakozóhelyként alappillére az éjszakai életnek és egy őszi-téli tesztidőszak után elindította új gasztró projektjét, a Republik Bistro & Garden-t.

A Zrínyi utcában, nem messze a Bazilikától, kifejezetten a turistaparadicsom közepén helyezkednek el. De ez ne tévesszem meg senkit abban a vonatkozásban, hogy csak nekik szólnak. A zöldellő ÖTKERT logó már messziről kiszúrható, ha az utcában sétálunk, és belépve hozzájuk is biztosak lehetünk abban, jó helyen járunk. A belső design főleg a laza,fiatalos hangulatot hozza, de ha leülünk és belepillantunk az új étlapba, máris észrevesszük: itt valami történt. 

Az nem kétséges, hogy a szórakozni járó közönség számára ismert centruma a minőségi bulizás kedvelőinek, viszont most új oldalukról is bemutatkoznak. Az esti nyitva tartás természetesen maradt és továbbra is a szórakozni vágyók rendelkezésére állnak, de a nappali üzemeltetéssel új korszakba léptek. Szerdától szombatig akusztikus aláfestő zenével emelik a hangulatot. A hely egyedisége az, hogy két terasszal is büszkélkedhetnek, melyből az egyik belső terasz, ezért ha kissé szomorkásabb az idő, náluk akkor is mosolyogva élvezhetjük a szabadtéri étkezés hangulatát.

Nem kétséges az, hogy az ideális elhelyezkedésű Republik Bistro & Garden jól döntött, mikor a vendéglátás magasabb szintre emelésének útjára lépett. Kárász Andor Gábor által vezetett konyhájukban a fő fókusz arra lett kiélezve, hogy a magyar identitás megtartása mellett a francia konyhát fuzionálják. A franciás miliőre ültetett ételek azt az eleganciát avatottak tükrözni, mely az étterem konyhájának minőségét hivatott bemutatni. A főételeknél első ránézésre sok magyar klasszikus étel szerepel, de a kóstolásnál teljesen megváltozik a vélemény, mivel az elkészítési mód, és az alapanyagok tekintetében ténylegesen újító hangulatot mutat. Természetesen az étlap választása a külföldi vendégekre alapoz, mint például a Magyaros antipasti tál, vagy a Gulyásleves. Mellette viszont érdemes kicsit merészebben választani, például a Kacsamellet vaníliás csicsókapürével és grillezett polentával, vagy garnélarákot chorizós fekete taglionival. Az étlap elmaradhatatlan részeként,melyet mindenki keres mostanában, a marha- vagy kecskesajt burger is megtalálható. Frenchtouched névvel is jelzik, hogy itt valami teljesen más található, mint a közelmúltban.

Italok tekintetében – nyilvánvalóan kihasználva az óriási és kifejezetten hívogató bárpult adottságait – továbbra is széles a kínálat, viszont itt is elmentek a minőségi koktélok irányába. A happy hours pedig szűkített választékkal – miben főleg koktélok szerepelnek -, csalogatóan inspirálja az embert, hogy betérjen hozzájuk. Főleg vacsorához passzítva, kifejezetten jó ajánlat lehet. Mi több: bevezető akcióként egész májusban minden ételrendelés mellé egy ajándék pálinkát adnak.

Tehát a Republik Bistro & Garden a már jól működő alapokra építkezve bővítette kínálatát, és felsorakozott azok közé a helyek közé, ahova érdemes akár ebédre, akár vacsorára is betérni.

AirChef 

Fotók: Republik Budapest

Republik Bistro & Garden : 1051 Budapest, Zrínyi utca 4. 

FB: @republikbudapest 

Írjon véleményt