6 +1 eldugott hely Sopronban, amiket kár lenne kihagyni

fotó:wallpaperstudio

Sopron kifejezetten az a város, ami tele van közhelyekkel. Sopron, osztálykirándulás. Sopron Tűztorony. Sopron Kékfrankos. Sopron erdő.
Aki többre vágyik a közhelyeknél, a kipróbált ízeknél és az ismerős étlapoknál, annak érdemes letérnie a turistáknak kijelölt látnivalók mentén vezető útvonalakról, és felfedezni a meglepően izgalmas, modern, vagy éppen hagyománytisztelő jóízű helyeket Sopronban.

1. Trattoria Bennan Sopron, Gesztenyés körút 70.

A város kertvárosi része, az egykori Bánfalva önmagában is kellemes kirándulóhely, de ha másért nem, ezért a kis családi vendéglőért mindenképpen érdemes egy ebédet ide tervezni. A kanyargós hegyre vezető kis utcácska egyik családi házában nyílt meg nemrég a Trattoria, amelynek séfje a hagyományos,Nápoly környéki eredeti olasz ízvilágot varázsolja vendégei tányérjára. Hetente változó étlapján kifinomult ízek, alapanyagaiban sokszínűség, megvalósításában pedig tökéletes összhang. Amit lehet, azt helyi, vagy környékbeli hozzávalókból oldják meg, mennyei a pizza és nincs belőle hawai!

https://www.facebook.com/Trattoria-Benann-1673051942704937/

https://sites.google.com/view/trattoriabenann/f%C5%91oldal

2.  Bruckner Borászat Sopron, Kossuth Lajos utca 6.

Régi soproni bortermelő család legifjabb nemzedéke nyitott egy, a bécsi heurigerekhez hasonló, mégis inkább soproni, modern, de hagyománytisztelő helyet, ahova a borozgató törzsvendégekhez felzárkóztak az igényes borkultúrát tanuló és élvező fiatalabbak is. A család borai mellett borkoktélok, limonádék, borkorcsolyák, sajttálak kaphatók. Időnként grilleznek a hangulatos kerthelységben, és minden héten megkóstolható a heti süti, amit a hely lelke Bruckner Barbikészít el. Az autentikus soproni fehér és vörösborok közül is érdemes figyelmet szentelni a város idei hivatalos borának a Kékfrankos nuance-nak.


https://www.facebook.com/Bruckner-Bor%C3%A1szat-178126215539056/

3. Hopsz Cafe& Grill Sopron, Gyár utca 1-3.

Friss dizájnnal, egységes és végiggondolt belső és külső terekkel, könnyed ételekkel hívogat a Hopsz, ami bár a Gyár utcában van, de már régóta nem gyárak, hanem nyüzsgő üzletek állnak ebben az utcában. Az új étterem már reggelit is kínál, de az esti koktélra vagy sörözésre is várja vendégeit. Napi menüvel csalogatják az erre vetődő turistákat, akik megtapasztalhatják a profi és gyors kiszolgálást és az utánozhatatlan Hopsz hangulatot.


https://www.facebook.com/hopszsopron/

4. Nina gluténmentes falatozója Sopron, IV László király utca 5.

Aki elegendő bátorságot érez magában, hogy egy időre elfelejtse Sopronban a macskaköveket és háta mögött hagyja a zegzugos utcákat, annak érdemes elzarándokolni a város nyugati határán található Jereván lakótelepre, ahol tárt ajtókkal várja az éhes gluténmentes ételekre vágyó utazókat Nina. Naponta más-más ételek, garantáltan egészséges és gondosan válogatott alapanyagok, kedves, rugalmas vendéglátás. A tulajdonos kétgyerekes anyuka minden mentességre talál megoldást.

https://www.facebook.com/nina.glutenmentes.sopron/

5. Csízműhely Sopron, Selmeci és Vitnyédi utca sarka

Az újhullámos cukrászdák között ez a kis műhely különleges, egyedi és kreatív sütijeivel varázsolja el az édesszájúakat. Kínálatukban sok gyümölcsös finomság kap helyet, vegán, paleo laktóz és gluténmentes torták sorakoznak a hűtőben. A lelkes és fiatal csapat nemcsak soproniaknak süt, finomságaik akár a megyeszékhelyen, Győrben is kóstolhatók. A jelszó csak természetesen és szeretettel! Ki ne tudna élvezni ennyi jót egyszerre?

https://www.facebook.com/csizcuki/

 

6.  Moa étterem Sopron, Várisi utca 1.

Közvetlenül az erdő mellett, hangulatos, árnyas terasszal, limonádé arzenállal, vagy éppen gyöngyöző rozéval és kreatív étlappal hívogat az étterem. Elegáns tálalás, izgalmas ízkombinációk, sokféle alapanyag jellemzi a kínálatot, a kiszolgálás pedig rendkívül udvarias, gondoskodó. Mindezek mellé a kellemes, tiszta és erős alpesi levegő. Már az is megéri, ha csak egy menüre nézel be!

https://www.facebook.com/moasopron/

+1

Kertvárosi Vásárcsarnok Sopron, Bánfalvi út 14.

A piacok kedvelői biztosan szívesen néznek szét a kis vásárcsarnokban, ahol helyi és környékbeli termelőktől vásárolhatnak. A termékek között a kolbászok mellett kézműves csokoládé és specialty kàvé ,Sopronban pörkölve továbbá kézműves szendvics Mangalicàból a Malacpofàban, és házi sütemények is kaphatók, a nyers vegán hívőknek pedig a piacon kínál finomságokat a Spájz!

https://www.facebook.com/kertvarosivasarcsarnok/

 

Fotók: Facebook

Vargha Zsuzsa

Írjon véleményt