“Bicsáros” fordulat a gasztronómiában

Bicsár Attila

Magyar ízek Londonban – Bicsár Attila egy brit sztárséf konyhájában főz

Különleges felkérést kapott Bicsár Attila, a Traktor Farm Food Restaurant tulajdonos-séfje, aki kreatív ötleteivel a villányi Sauska 48 éttermet is segíti. A gasztronómia nagymestere Londonba utazik, hogy magyaros ételekkel kápráztassa el kollégáit Yotam Ottolenghi tesztkonyháján.

Ottolenghi 

„A lányom már lassan egy éve Ottolenghi éttermében dolgozik, és nagyon szépen menetel felfelé a cukrász-ranglétrán: rövid idő alatt kinevezték pastry sous chef-nek. Egy nap felmerült, hogy kellene rendezni egy magyaros estet, ahol a  lányommal  közösen főznénk , aminek nagyon örültek Londonban. Nagyon várom már az estet, hiszen az utazásaim során én is mindig sokat tanulok.” – nyilatkozta a Gastro Guide-nak Bicsár Attila.

Bicsár Vivien

A séf portálunknak azt is elmondta, hogy amolyan „bicsáros” modern magyar fogásokkal készül, mert fontos, hogy az ételek illeszkedjenek a helyi ízlésvilágba. Ha az est jól sikerül, nem kizárt, hogy Bicsár Attila magyaros ételei később rákerülnek Ottolenghi étlapjára.

 

fotó: Gregory Iron Photography

fotó : The Times

Írjon véleményt