V mint Vesta

Vesta Bistro 2019

2019. augusztus 20-án a parlament közelében nyitotta meg kapuit a Vesta Bistro – nívós, kreatív étterem, szakmai kiválóságokkal.

Az étterem neve „V”, mint Vesta, egy igazi bizalmi köteléken alapuló rendszert jelent, ahol a családi tűzhely melege is megjelenik, hiszen Botfa Bálint tulajdonos egy olyan cégcsoport tagjaként álmodta meg a fővárosban ezt az impozáns étteremet, ahol saját termékeikből készítik a fogásokat.

Az étterem egyik különlegessége, hogy szintén a cégcsoporthoz tartozó mangalicatelep által, prémium minőségű, egyedi alapanyagokat nyújt a konyha számára. Tomanóczy Péter, a gazdaság tulajdonosa különös odafigyeléssel gondozza az állatokat a Mákfai mangalica farmon, ahol kizárólag magyar törzsállományból, tiszta vérvonalon érkező mangalicákkal foglalkoznak. El se hinnéd, de saját nagydobosi étkezési tökkel és többek között takarmány burgonyával nevelik az állatokat. A telepen helyet kapott egy húsfeldolgozó is, így a tőkehús és a füstölt áru a Mákfai mangalica farmról közvetlenül az étterembe érkezik.

Horváth Ákos és Rigó László üzletvezetők között kiváló az összhang, mivel jól ismerik egymást, fél szavakból is értik a másik gondolatát. A teríték, a menü kialakítása vagy a tálalás összeállítása is tükrözi, hogy mindenki a maga módján maximalista. Minden napba csempésznek valami merész újdonságot, ételkülönlegességet, de nem feledkeznek meg a hagyományos ízeket kedvelő vendégek igényeiről sem, éppen ezért a rántott hús is megtalálható a Vestában, mert nem csak nagyon szeretik, de itt az íze sem mindennapi.

Császár András séf nagy szakmai tapasztalattal, gondosan komponálja meg az ételkülönlegességeiket. Fő cél és az egyik vezérelv, hogy megmutassák a szakmának, nem feltétlenül kell külföldi alapanyagokkal dolgozni, hogy jót adjanak. Hazai termelők portékáit hasznosítják és saját szájuk íze szerint alakítják. Az ételekkel kapcsolatosan bisztró konyhát álmodtak meg, főleg a magyar tradíciókat ötvöző fogásokkal, de a nemzetközi ízvilágok, technológiák is szerepet kapnak, melyet hatalmas kreativitással, kitűnő alapanyagokkal, szívvel formálják sajátjukra, Vestásra.

Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier biztosítja a kiváló, naturális nedűket. Az ital és az étel párosításhoz körülbelül 40 féle magyar bor sortimenttel várnak. Olyan tételeket is megkóstolhatsz itt, melyet máshol nem tartanak. Naturális fajták ezek, melyek meztelen igazságát mutatják meg a bornak, borfajtának, mint a Sárfehér, Fehér Kadarka, Kéknyelű és a Turán.

Izgalmas gasztro utazáson vehetsz részt, hiszen a kiváló párlatok között, még a klasszikus koktélok sem a megszokott módon kerülnek elkészítésre. Egyedüliként a városban, Szár Péter bártender tolmácsolásában, igazán különleges molekuláris koktélokkal ismerkedhetsz meg!

Lássuk, hogy nézne ki egy napod a Vestában!

Nincs is annál nagyobb kontraszt, mikor reggel egy igazán menő helyen, öltönyben mangalica kolbászt és lángost eszel, a déli órákban pedig nem csak menü kínálattal várnak, de fenséges, három fogásos ebédet is választhatsz egy-egy megbeszéléshez, vagy könnyű szezonális ajánlatot, ha éppen figyelsz az alakodra. Ha egy romantikus estére vágysz kedveseddel, vagy el szeretnéd kápráztatni vendégeidet, a hagyományos étlapi kínálaton túl 4 illetve 6 fogásos degusztációs menüt is kóstolhatsz.

Az bizonyos, hogy a Vesta újabbat és érdekesebbet kínál, mint a többi étterem, ezért sem meglepő, ha az asztalon a különleges készítésű vasi dödölle brézingelt marhapofa melletta madártejet, a füstölt csokoládé habot is ugyanúgy megtalálod.

Én már indulok is, hogy kipróbáljam a Vesta Bistro kínálat!

 

címe: Budapest, Falk Miksa utca 10.

facebook: www.facebook.com/vestabistro

fotók: Vesta Bistro

 

Írjon véleményt