Őszintén? Gulyásleves bármikor jöhet, de mégis jobban esik a hűvösebb napok beköszöntével. Elkészítését pedig mindenképpen hétvégére időzítsük, hogy legyen hozzá elég idő és jó kedv. Sőt szervezhetünk köré bulit is családdal, barátokkal, így kellemesebben telik az idő, míg a hús puhul a lábosban.
Hozzávalók:
400 g marhalábszár
50 g csipetke
200 g burgonya
1 l alaplé
vöröshagyma
fokhagyma
kömény
egész bors
babérlevél
paprikapor
2 paradicsom
1 nagyobb tv paprika
1 ek sertészsír
Elkészítés:
- A marhalábszárat megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk.
- Sertészsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
- Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, amivel tovább pirítjuk.
- Majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikaport és a meghámozott, összevágott paradicsomot.
- Megpirítjuk a húskockákat sertészsíron és felöntjük a pörköltalappal.
- Visszatesszük a tűzre és apránként felöntjük az alaplé egy részével. Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Úgy készítjük, mint egy pörköltet. Ha a hús kezd megpuhulni, hozzáadjuk a többi alaplevet és a kockára vágott burgonyát.
- Készre főzzük.
Csipetkével tálaljuk.
A csipetke hozzávalói és elkészítésre:
1 kg liszt
2 egész tojás
15 tojássárgája
fél dl olaj
fél dl víz
A hozzávalókat egynemű masszává dolgozzuk. Apró golyókat formázunk, „csipkedünk” belőle. Hagyjuk kiszáradni, majd sós vízben megfőzzük és a levesbe helyezzük.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra