Paprikás krumpli
Hozzávalók :
1 kg burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
3 db virsli
1 szál kolbász
3 tk fűszerpaprika
só, őrölt kömény
Olaj
Előkészítés :
A burgonyát meghámozzuk, összevágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát, paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A virslit feldaraboljuk, a kolbászt karikákra vágjuk.
Elkészítés :
A kolbászt kevés olajon ropogósra pirítjuk. Mikor a zsír kisült belőle, kivesszük az edényből és félre tesszük. A kolbász zsírján megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát. Rászórjuk a fűszerpaprikát, köményt. Felengedjük kevés vízzel és pár percig párojuk, hogy a hagyma minél jobban szétfőljön. Hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Erős lángon főzzük. Amikor a burgonya már majdnem puha, rátesszük a virslit és készre főzzük. A legvégén keverjük bele a sült kolbász karikákat.
Megszórhatjuk vágott újhagymával vagy snidlinggel.
Séf tipp :
Ha túl híg lenne, vegyünk ki pár darab burgonyát és turmixoljuk le egy kevés szafttal. Így tudjuk sűríteni.
Nehézségi fok 2/5
Elkészítési idő 45 perc
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra