Top 9 burger Budapesten + 1 Velencén

Top Burgerek 2021

Top 10 Burger Budapesten és Velencén. Már nem csak külföldön, de hazánkban is egyre népszerűbbek a kézműves burgerek. A GastroGuide most belevetette magát a bucik, húspogácsák, szószok és feltétek világába, hogy elkalauzoljon benneteket a  legtrendibb hamburgerezőibe. Megkerestük a legjobb helyeket, megkóstoltuk a legkülönlegesebb burgereket és most mindezt megírjuk nektek!

1. Groenk Deli

Végre egy hely Velencén ahol minden a minőségről és a szenvedélyről szól,és hogy miért beszélek a szenvedélyről, ha eljöttök egyből értitek majd. Balázs a Groenk séfje mindent minőségi alapanyagokból és szívvel készít, ezt egyszerűen érezni az ételeken. Amikor előszőr jártam itt, akkor is az az érzés volt bennem, mintha már törzsvendég lennék náluk. A burgerek pedig valami nagyon fenségesek. A klasszikus sajtos Burger az mennyei volt, a Buci roppanóssága a hús textúrája a sajt ahogy ráolvadt, együtt volt egy egység. Itt ha az ember eszik valamit, utána hamar törzsvendég lesz, mert ezt az élményt újra és újra át akarja élni. Emese a hely házigazdája pedig úgy mesél az ételekről és a Groenkről mintha már a sokadik generációként vinné a helyet. Hamarosan pedig újra vissza fogok látogatni amikor erre járok, mert még mást is ki akarok próbálni! 

Groenk Deli  címe: 2481 Velence, Tábor utca – Széchenyi utca sarok

 

2. Jamies Oliver’s Diner Budapest

Igazi diner hangulat, fantasztikus burgerek Jamie minőségben.  Nekem a személyes kedvencem lett Diner Vega Burger, ahol nem hiányzik a hús és az érzés a megszokott, de ezt a vegáknak nem kell magyarázni, ki kell próbálni. A másik, amit nem bírtam kihagyni az pedig The Whole Hog névre hallgat, ebben már tépett malachús kacsingat felém, de mindezt csak azért, hogy a húsok íránt rajongók is megtalálják a kedvencüket. Csak halkan jegyzem meg, én azóta csak a vega burgert ettem itt, és nagyon ajánlom mindenkinek. De van csirkés Burger is, és a Classic sajtos is megalálható az étlapon. 

Jamie Oliver’s Diner – Címe: 1075 Budapest, Király utca 13. Gozsdu udvar 

 

3. Black Cab Burger


Ez a hely legendás a burgerezők között, ami már két üzlettel is várja a burger fanatikusokat. A Black Cab zászlóshajója az Uránia mozi mellett található, melyet bármivel is érkezzünk, könnyen meg tudunk közelíteni. Ahogy belépünk, látványkonyhával találkozunk, és nagyon finom illatok szállnak a levegőben, szóval aki addig nem is volt éhes, ott biztosan megjön az étvágya!Minden burger frissen készül a szemünk láttára, és hihetetlen gyorsasággal. Többféle húsméretből is választhatunk, a mennyiségnek csak az éhségérzetünk,és befogadókapacitásunk szabhat határt. A feltéteket a húsokhoz akár mi is összeválogathatjuk, és a sült burgonya is teljesen friss, és helyben készül. Nagyon ajánlott burgerező, az egyik nagy kedvencünk!

Black Cab Burger: 1088 Budapest, Rákóczi u. 19. 1095 Bp. Mester utca 46.

 

4.  Kandalló Pub

Itt díjnyertes hamburgerek és isteni kézműves sörök várnak Budapest belvárosában. Nincs se túl sok, se túl kevés hamburger az étlapon, és a különleges igényű vendégekre is odafigyelnek, van nagyon finom vegán és gluténmentes burgerük is. Nekünk a Kandalló Burger volt a kedvencünk, a grillezett libamáj, és az aszalt áfonyás briós igazán különleges ízélmény!

Kandalló Pub címe: 1073 Budapest, Kertész u. 33.

 

5. Firpo Burger


Ez a hely kötelező minden Bud Spencer és Terence Hill rajongónak, mert a kultfilmek ismert hősei itt burgerek fantázianeveként köszönnek vissza. A Firpo Burgerben a vendég az első. A büfében úgy húszféle kreatívan összeállított hamburgerből lehet választani. Nekünk a Big Firpo Burger, és a Vega Burger  jött be a legjobban. A Facebookon tízezer fős követőtáboruk van, és több ezer törzsvásárlójuk, akik minden hónapban fixen rendelnek. Fél Pestet ők látják el burgerrel!

Firpo Burger címe : 1091 Budapest, Üllői út 107. 

 

6. Buddies Burger


A Buddies Burgerben elsődlegesnek tartják, hogy a legjobb minőségű alapanyagból dolgozzanak, és hogy kínálatukban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Szerintünk az Amerikai Burger a legütősebb, ebben van pulled pork, húspogácsa, coleslaw saláta, pirított hagyma, cheddar sajt,és BBQ szósz. Az ételek minőségén kívül arra is figyelnek, hogy mindenki jól érezze magát náluk. A finom, kreatív, minőségi hamburgerekre koncentrálnak!

Buddies Burger címe: Budapest, Magyar u. 52.

 

7. TGI Fridays

TGI Fridays – egy étterem, mely már közel 20 éve törzshelye az amerikai ételek szerelmeseinek. Budapesten, ha az Oktogon téren vagy a WestEnd Bevásárlóközpontban jársz a piros-fehér csíkos éttermet lehetetlen eltéveszteni. A konyha hozza az elvárt amerikai választékot: többféle előétel, hamburger, oldalas és steak ételek mind megtalálhatók az étlapon. Az étterem legnagyobb dobása a 90-es évek közepén bevezetett Jack Daniel’s ételcsalád volt. Két éve a Jack Daniel’s ételek már Fridays™ Signature néven szerepelnek az étlapon és töretlenül a legkedveltebb fogások az étlapon. Közöttük is a Fridays™ Signature Burger a legkeresettebb: Egyedülálló Whiskey alapú Fridays™ Signature szósszal készült hamburger, ropogós baconnel és Monterey Jack sajttal, pirított zsemlében. Ha még nem jártál az étteremben, vagy ha már jártál, de még nem kóstoltad akkor mindenképp rendelj egyet. Amennyiben étvágyad nem éri be egy hagyományos méretű burgerrel jó hírünk van: A Fridays™ Signature Burger Ultimate méretben is választható extra hússal és hagymakarikákkal!

TGI Fridays címe: Budapest Oktogon tér 3. és a West End Plaza

 

8. Burger Bár-hol


A Corvin negyed szegleténél található a Burger Bár -hol Kitchen & Pub, egy gasztro-oázis a környéken, mely igazi felüdülést jelent a betérő vendégeknek. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a finom, egyedi burgereket, és haszívből foglalkoznak velük. Itt igazi vendégnek érezhetem magam. A burgerek nem csak egyediek, hanem a tálalás is nagyon kreatív! Itt található a városban egyedül forró sajtszósszal leöntött burger. Kézműves burgerhez kézműves csapolt sör dukál, itt ebben sincs hiány, heti váltásban vannak a csapon a kisüzemi sörfőzdék remekei. Könnyen megközelíthető kocsival, vagy tömegközlekedéssel, és a nyitás utáni szagelszívási problémákat is sikerült orvosolniuk. Ha pedig gyerekkel jönnétek, akkor is jó megoldás, mivel van gyerek sarok. A burgerek pedig parádésak, a kedvencem a dupla cheddaros lett. Ajánlom mindenkinek!

Burger Bár-hol címe: 1083 Budapest, Lósy Imre u. 2. 

 

9. Meatology

A húsmennyország, és egyben streetfood paradicsom a belváros szívében várja az éhes vendégeket. Nem csak nekem nagy kedvencem a Meatology hanem a helyieknek is, és azoknak, akik rajonganak a finom ízekért, és még akarják lepni magukat egy burgerrel,vagy egy igazi kiadós magyaros reggelivel. De ebédre is akad mit enni, hiszen finomabbnál finomabb húsokat kóstolhatunk itt. Ha nem is mindennap, de a héten egyszer érdemes betérni, és lassan kipróbálni minden ételt. 

Meatology címe: Budapest, Haris köz 4. & Bajcsy-Zsilinszky u. 15.

 

10. Spíler Buda

Spíler Dupla Hamburger

Duplaburger a Spíler Budában


A Spíler Budában a hangulanál, és a fantasztikus környezet kínálta lehetőségeknél csak a burgerek jobbak! Az étterem belső kialakítása abszolút trendinek mondható. Egy igazán jó példa arra, hogy nem csak burgerezőben lehet enni finom kézműves hamburgereket, hanem étteremben is. Kedvencünk lett a Spíler Buda Duplaburger, a környéken pedig csak itt találkozhatunk igazán jó kézműves burgerekkel! Könnyen megközelíthető minden közlekedési eszközzel. Nyáron a kedvenc burgerünket a teraszon is elfogyaszthatjuk. Abszolút ajánlott hely!

Spíler Buda címe: 1123 Budapest Alkotás u. 53. MOM bevásárlóközpont 

Asztalfoglalásért klikk ide.

Írjon véleményt