Primero – A Balaton leghangulatosabb borbárja

Primero Borterasz 2021

Egyre felkapottabb hely a Balaton, amit már nemcsak a nyári szezonban, hanem tavasszal és ősszel is egyre többen keresnek fel. Nem csoda, hogy az utóbbi években megszaporodtak a gasztrohelyek a környéken, amik közül bár egyre nehezebb kitűnni, a Primeronak sikerült. Egy olyan remek reggeli- és borteraszt ajánlunk, ahová reggel vagy  este, sőt a nap bármely szakában érdemes betérni.

 

A Primero egy imádnivaló családi vállalkozás, ami egy házaspár gondoskodó szakértelme és figyelme miatt vált olyan barátságos hellyé, amit csak ajánlani tudunk. A tó északi partján található Balatonrendes közkedvelt gasztrohelye, a Primero az idei nyári szezonban nyitott, de máris a környékbeliek és a turisták egyik kedvenc borbárja lett, amit nemcsak a remek borainak köszönhet, hanem például gyönyörű, lankás elhelyezkedésének is, teraszáról csodás panoráma nyílik a Balatonra.

 

 

Természetesen a borbár egyik legfantasztikusabb vendégcsalogatója a borkínálata (melyek árfekvése többnyire 600/850 forint/1,5 deci), melyek közül néhányat (például olaszrizlinget, hárslevelűt és rosé kékfrankost) ők maguk készítenek, sőt, még szőlőültetvényeik is vannak. Ám a hely borkínálata csak a történetük egyik fele, más miatt is érdemes a Primerótválasztani.

Például remek reggeli kínálatuk miatt, de ebédidőben is olyan finomságokkal várnak, mint például a vadas marha, pirított szalvétagombóccal és zöldségekkel vagy rakott krumpli snidlinges tejföllel.  

Akkor sincs baj, ha inkább a naplementében gyönyörködve szeretnél borozni a csodálatos kilátásban gyönyörködve, a Primero kínálatában vacsoránakvalót is találsz, remek tapastáljaik és házi készítésű krémjeik vannak.

 

 

Ahogy fentebb is említettük, a Balaton nemcsak nyáron ideális célpont a pihenni és felfrissülni vágyóknak, ősszel is bőven van látni- vagy éppen tennivaló a tóparton. A Primerotervei között szerepel, hogy tematikus sétákat szervez az őszi hónapokra, olyan öt-tíz kilométeres túrákat, ahol egy-egy szebb pihenőhelynél megáll a társaság, hogy finom borokat (vagy akár pálinkákat) kóstoljanak meg, és hogy senki se maradjon éhen, a Primeroszendvicsekkel is készül a programra.

 

 

A borbár nemcsak kínálatával és panorámájával, hanem családias, kötetlen hangulatával is kényezteti a vendégeit. A Primero tipikusan egy olyan hely, ahová még ha úgy is indultál, hogy csak egy kortnyi bort akarsz inni, egy idő után azon kapod magad, hogy már a sokadig pohárnyi italt kortyolgatod, amihez egy kis harapnivaló is társult. A Primeróba megérkezni jó, elindulni viszont annál nehezebb.

 

Primero Facebook: Primero Borterasz

Írjon véleményt