Rib Eye steak friss salátával Bicsár Attila séftől

Rib Eye steak

A grill partyk slágere. Lepd meg vendégeidet egy ízletes steakkel!

 

 

Nehézségi fok: 2/5

Elkészítési idő: 20 perc

 

 

Hozzávalók (4 személyre)

•4 szelet Rib Eye (rostélyos) kb. 250 g-os/db

•8 gerezd fokhagyma

•8-10 szál friss kakukkfű

•4 ek vaj

•Tengeri só, frissen őrölt bors

•Olaj a sütéshez

 

•400 g koktélparadicsom

•200 g rukkola

•Balzsamecet

•Só, frissen őrölt bor

 

Előkészítés:

1A sütöt felmelegítjük 180 C-ra.

2A paradicsomokat megmossuk, ketté vágjuk. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Ha szükséges, a vizet konyhai papírtörlő segítségével leitatjuk a levelekről.

 

Elkészítés:

1.A serpenyőt felmelegítjük. Kevés olajat öntünk bele. Belehelyezzük a hús szeleteket a forró serpenyőbe és kérget sütünk az alsó felére, majd megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük.

2. Borsozzuk. Mellé helyezzük a fokhagymát, vajat, kakukkfüvet. Rögtön az előmelegített sütőbe helyezzük a húst a serpenyővel együtt.

3. Három perc múlva megfordítjuk a hús szeleteket, majd újabb 3 percig sütjük. A sütőből kivéve a husokat kivesszük egy tányérra és 8-10 percig pihentetjük.

4. Közben a saláta hozzávalóit egy tálban összekeverjük

5. A husokat felszeleteljük, tányérra helyezzük. A serpenyőben visszamaradt kakukkfüves, fokhagymás vajjal meglocsoljuk, és most sózzuk.

6. Mellérakjuk a bekevert salátát.

 

Séf Tipp:

A HÚST ELKÉSZÍTÉS ELŐTT 30 PERCCEL VEGYÜK KI A HŰTŐBŐL, HOGY SZOBAHŐMÉRSÉKLETÜ LEGYEN. ÍGY A BENNE LÉVŐ ZSÍR KÖNNYEBBEN BELEOLVAD A HÚSBA.

A SALÁTALEVÉL FÉLÉKET MOSÁS UTÁN MINDIG ALAPOSAN CSEPEGTESSÜK LE. HA NAGYON VIZES MARAD, AZ ÍZESÍTÉSRE HASZNÁLT OLAJAT, ECETET NEM TUDJA MAJD ELÉGGÉ MAGÁBA SZÍVNI.

Írjon véleményt