A grill partyk slágere. Lepd meg vendégeidet egy ízletes steakkel!
Nehézségi fok: 2/5
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (4 személyre)
•4 szelet Rib Eye (rostélyos) kb. 250 g-os/db
•8 gerezd fokhagyma
•8-10 szál friss kakukkfű
•4 ek vaj
•Tengeri só, frissen őrölt bors
•Olaj a sütéshez
•400 g koktélparadicsom
•200 g rukkola
•Balzsamecet
•Só, frissen őrölt bor
Előkészítés:
1A sütöt felmelegítjük 180 C-ra.
2A paradicsomokat megmossuk, ketté vágjuk. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Ha szükséges, a vizet konyhai papírtörlő segítségével leitatjuk a levelekről.
Elkészítés:
1.A serpenyőt felmelegítjük. Kevés olajat öntünk bele. Belehelyezzük a hús szeleteket a forró serpenyőbe és kérget sütünk az alsó felére, majd megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük.
2. Borsozzuk. Mellé helyezzük a fokhagymát, vajat, kakukkfüvet. Rögtön az előmelegített sütőbe helyezzük a húst a serpenyővel együtt.
3. Három perc múlva megfordítjuk a hús szeleteket, majd újabb 3 percig sütjük. A sütőből kivéve a husokat kivesszük egy tányérra és 8-10 percig pihentetjük.
4. Közben a saláta hozzávalóit egy tálban összekeverjük
5. A husokat felszeleteljük, tányérra helyezzük. A serpenyőben visszamaradt kakukkfüves, fokhagymás vajjal meglocsoljuk, és most sózzuk.
6. Mellérakjuk a bekevert salátát.
Séf Tipp:
A HÚST ELKÉSZÍTÉS ELŐTT 30 PERCCEL VEGYÜK KI A HŰTŐBŐL, HOGY SZOBAHŐMÉRSÉKLETÜ LEGYEN. ÍGY A BENNE LÉVŐ ZSÍR KÖNNYEBBEN BELEOLVAD A HÚSBA.
A SALÁTALEVÉL FÉLÉKET MOSÁS UTÁN MINDIG ALAPOSAN CSEPEGTESSÜK LE. HA NAGYON VIZES MARAD, AZ ÍZESÍTÉSRE HASZNÁLT OLAJAT, ECETET NEM TUDJA MAJD ELÉGGÉ MAGÁBA SZÍVNI.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra