Az első farkas amelyik burgert készít! -Wolf Burger

Wolf Burger

A főváros nem szűkölködik a jó burgeres helyekből, de ha egy picit távolabb megyünk Budapesttől, akkor sem kell lemondanunk az ízletes húspogácsáról és friss buciról. A Szigethalmon található Wolf Burgerhez mindenképp érdemes ellátogatni, ha kimerészkedünk a belvárosi betondzsungelből, vagy éppen kifejezetten a Duna-part egyik nyugodtabb szakaszán szeretnénk jólérezni magunkat. A Wolf Burger tulajdonosával, Farkas Balázzsal beszélgettünk.

 

Néhány hónapja költözködtetek be ebbe a vagány konténerbe, hogy a környék legfinomabb burgereit gyártsátok. Hogyan pattant ki az ötlet a fejedből?

Tavaly ősszel fogant meg bennem a gondolat, amikor még az előző munkahelyemen dolgoztam konyhafőnökként. Mindig is bennem volt a vágy, hogy szeretnék saját üzletet csinálni, ha pedig saját helyem lesz, biztos, hogy burgerezőt vezetnék, gondoltam, mert ennek az elkészítését különös élvezettel csinálom, ahogy kísérletezni is mindig szerettem a különböző ízekkel és kombinációkkal.

 

 

Hogyan lett az ötletből kézzel fogható eredmény?

Először csak az előző munkahelyemen az üzletvezető társammal beszélgettünk, ötleteltünk erről, aztán rájöttem, hogy miért is ne vágnék bele? Megnéztem, mennyibe kerül egy konténer, hova lehetne itt a környéken elhelyezni, majd amikor már kézzel foghatóbb számításaim voltak, a feleségemnek is beszámoltam az ötletemről. A konténert mi választottuk ki, és teljes mértékben az apukámmal és az apósommal alakították át olyanra, amilyennek most is láthatod.

 

Miért pont Szigethalmot választottátok?

Akkoriban költözünk ide, a Duna-parti rész pedig valahogyan adta magát. Szerencse, hogy találtunk még üres helyet, nagyon népszerű a folyópart. A név, a Wolf Burger is kézenfekvő volt, ami valójában a vezetéknevem angolul.  

 

 

Hogyan írnád le a burgereidet?

Már az elején tudtam, hogy kizárólag marhahúsos burgereket szeretnék csinálni.  A húst egy szigetszentmiklósi kézműves hentestől szerzem be, ott darálják le, de itt helyben fűszerezzük, gyúrjuk.  Fejben kísérleteztem sokat az összeállításokkal, bíztam a tudásomban és a korábbi tapasztalataimban. Picit még akkor is változtattam az egyik burgeren , amikor az ártáblát írtuk ki. Négy húsos és egy vega burgerünk van, a bucit lehet gluténmentes vagy teljes kiőrlésű változatban is kérni, az összes fajtát egy tizenegyedik kerületi pékségből hozzuk minden nap, frissen. Korábban is csak jókat hallottam arról a pékségről, amikor megkóstoltam, egyből éreztem, hogy ez a buci kell nekem.

 

Melyik a te személyes kedvenc burgered?

A Wolf burger, amiben minden extra megtalálható. Tulajdonképpen a Wolf Burger nem más, mint ahogyan én csinálom otthon a saját burgeremet. A húsz dekás húshoz jön cheddar sajt, bacon, jalapeno, saláta, paradicsom, csemegeuborka, lilahagyma lekvár és wolf burger szósz, ami a többi szószunkhoz hasonlóan, itt helyben készül.  A hamburgereket egyébként lehet menüben is kérni, ekkor egy választott burgonya, káposztasaláta és félliteres üdítő jár hozzá.

 

Kik fordulnak meg itt leggyakrabban?

Sok a helyi vendégünk, de sokan vannak olyanok is, akik a környező településekről, például Tökölről vagy Dunaharasztiról jönnek. Egy jelentős részük azért érkezikhozzánk, mert már máshonnan jókat hallott rólunk. Amin picit meglepődtem, hogy nagyon fiatal vendégünkből kevés van, rengetegen családosan jönnek.

 

Wolf Burger címe:2315 Szigethalom, Dunasor utca 

Facebook: Wolf Burger

 

 

Írjon véleményt