10 pizza Budapesten amit nem érdemes kihagyni!

top 10 pizza Budapesten 2021

Kevés olyan ételt ismerünk, aminek nincs szezonja: minden év- és napszakhoz tökéletesen passzol. A pizza pont egy ilyen étel, egész egyszerűen nem tudjuk megunni, főleg, hogy a városban egyre több olyan pizzázó nyílt, amit meleg szívvel tudunk ajánlani mindenkinek. Listánkon olyan opció is szerepel, amit inkább a klasszikus ízek kedvelőinek ajánlunk, és olyan éttermet is mutatunk, ahol igazán extravagáns pizzákat lehet megkóstolni.

 

 

Felicita Budapest

 

 

 

 

A Felicita Budapest neve beszédes: tényleg öröm felkeresni ezt az éttermet, ahol a tányérra Olaszország gasztronómiájának legjobb része kerül. Nemcsak kemencében készült pizzákat kóstolhatsz meg  (amik közül mi az articsókás Cappricosát, vagy a különlegesebb ízkompozíciókravágyóknak a körtés gorgonzolás Gorgonzola e Pere pizzát ajánljuk), hanem olasz előételeket, leveseket és természetesen desszerteket is. A Felicitának signature koktéljai is vannak (például a Campari Shakerato vagy a  Garibaldi), melyeket aperitivo tállal együtt is kérhetsz.  Ennél több tényleg nem kell a boldogsághoz.

Felicita címe: 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11.

 

 

Tasty Pizzéria és Étterem

 

 

 

 

A nemrég nyílt Tasty Pizzéria és Étterem a Bartók Béla új gyöngyszeme, gasztronómiai szempontból legalábbis mindenképp. A pizzák egyedileg átalakított kemencében készülnek 500 fok felett. A 72 órás kelesztésű nápolyi stílusú pizzájukat pedig csupa finomsággal fedik be, itt az is megtalálja a kedvencét aki a napolyi stílusút szereti, de a magyaros, cuccosabb is megtalálható.  A Tastyben szezonális kínálat is van, az ősz egyik slágere például a sütőtökös Tartufo e Zuccagourmet pizza.  Az olasz ételen kívül mást is tartogat a hely repertoárja, saláták és desszertek közül is tudsz válogatni. Ha pedig lusta vagy elmenni Újbudára, Wolton, Foodpandán, vagy Bolton keresztül házhoz is szállíttathatod az ételedet.

Tasty Pizza címe: 1113 Budapest, Bartók Béla út 93.

 

 

Impasto Pizza

 

 

 

 

Olasz alapanyagok? Persze! Csakhogy az Impastonál még a séf  is olasz, aki a pizza hazájában sajátította el a sütés-főzés minden csínját-bínját. A hagyományos nápolyi stílusú pizzák mellett kapható náluk a sütőtök krémes, szárított paradicsomos, Olasz főtt sonkás vagy a körtés Gorgonzolás pizza is megtalálható a kínálatukban, vagy éppen a spenótos ricottás melyek már megjelentek sétálós változatban is kis Pizzette elnevezésű mini pizzák formájában. Ezeket a kis pizzákat az utcára nyíló szeletbárban lehet megvenni! A Mester utcai pizzázót már csak azért is ajánljuk, mert ár-érték arányban is verhetetlen. Aki pedig otthon szeretné élvezni az olasz ízeket, azoknak elérhető a Wolton vagy a Foodpandán is.

Impasto Pizza címe: 1095 Budapest, Mester utca 40-44.

 

 

Riso Ristorante and Terrace

 

 

 

 

A Budai Vár tövében található Riso étterem terasza és grillkonyhája miatt az egyik nyári helyünk, de ősz végén, télen is jó pár okot fel tudunk sorolni, miért érdemes ide jönni. Kezdjük mindjárt a Riso fenséges pizzáival, melyek között gourmet-fajták is akadnak szép számmal. Csak hogy néhányat említsünk: a Pizza Riso Piccante a marharagu, a bacon és a szalámi különleges ízharmóniája miatt az egyik itteni kedvencünk, a másik pedig  rukkolás bivaly mozzarellás Casa.  A Riso Ristorantéban exkluzív rendezvényeket is szoktak tartani, példának okáért szilveszterre is egy fantasztikus hangulatú estet terveznek.

Riso Ristorante címe: 1012 Budapest, Lovas út 41. 

 

 

Budai Pizzotéka

 

 

 

 

El sem kell hagyni a 11. kerületet, ha egy másik isteni pizzázót szeretnénk kipróbálni. A Budai Pizzotéka különlegessége, hogy ha a környéken jársz, és felhívod őket telefonon, hogy leadd a rendelésed, körülbelül tizenöt perc múlva már át is veheted a friss, vékonytésztás pizzád. A minőségre ennél a pizzázónál is odafigyelnek, a legjobb, kipróbált olasz alapanyagokból dolgoznak. Ha igazán csípős ízekre vágysz, jó helyen jársz, a pepperonival megspékelt Diavola pizzájuk biztosan a kedvedre lesz.

Budai Pizzotéka címe: 1112 Budapest, Rétköz utca 47/b

 

 

 

Jamie Oliver’s Italian Budapest

 

 

 

 

Bár ma már több nemzetközi hírnévnek örvendő „celebszakács” van, kétségtelen, hogy JamieOliver az egyik legismertebb név a szakmában. Mióta a mesterszakács megnyitotta budapesti éttermét, egyből rákaptak a fővárosiak az ízére. Ahogy a nevéből is sejlik, Oliver az olasz gasztronómia jellegzetes ételeit tűzte étlapjára, amiről természetesen a pizza sem hiányozhat. A házi készítésű pizzákhoz különösen jól csúsznak a kézműves sörök, ha pedig pizzát kéne ajánlanunk, akkor a duplán gombás (szósz és sült formájában is rajta van a finomság) Smoky Funghit ajánljuk, ami attól smoky, vagyis füstös, hogy füstölt mozzarella van rajta.

Jamie Oliver’s címe: 1014 Budapest, Szentháromság utca 9-11.

 

 

 

Sport Bisztró

 

 

 

Az étterem egy laza, sportosan elegáns trendi hely, ahol szívük-lelkük beleadják a kiszolgálásba és az ételek készítésébe egyaránt. A pizza alapanyagait Olaszországból és hazai termelőktől szerzik be. A hagyományos, nápolyi vékony tésztával készült Sport Bisztrós pizza igazán  finom, mert tradicionálisan kovásszal készítik.  Az étterem tavalyi nyitása óta ugyanazt a kovászt használják, amit mindig az új tésztából táplálnak, így egyszerre őrzi a régi kovász kultúráját, és egyúttal hozzá is tesz az új tésztához.

Pizzalapjukon majdnem kéttucatnyi alternatíva közül tudsz választani, és amitől igazán „sportosnak” számítanak a pizzák: teljes kiőrlésű liszttel is kérheted őket. Megéri kimenni meglátogatni Őket!

Sport Bisztró címe: 1142 Budapest, Szőnyi út 2. 

 

  

Digó pizza

 

 

 

 

Tudtad, hogy a Digó pizzái kevesebb, mint másfél perc alatt sülnek meg a 480 fokos fatüzelésű kemencében? Itt pontosan tudják: a jó pizza titka nemcsak a tökéletes paradicsomszósz és feltétek, hanem a tészta is. A hosszú, legalább egy napig kelesztett tésztaa hirtelen sütés következtében akár két centiméteresre is felpuffad, kívül ropogós, belül viszont puha marad. De ahogy említettük: a finom pizza egy többtényezős egyenlet végeredménye: a Vezúvon termett San Marzano paradicsom egy másik fontos hozzávalója a Digó megunhatatlan pizzájának.

Digó Pizza címe: Budapest, Kazinczy utca 32.

 

 

Porcellino Grasso

 

 

 

 

Porcellino Grasso már több mint tíz éve bizonyítja, hogy a pizzakészítés nagymesterei, ám azt is vallják, hogy a mesterséget folyamatosan tanulni és tanítani kell: kollégáik megállás nélkül követik az olasz gasztronómia alakulását, fejlődését. A Porcellino Grasso pizzái is szemléltetik azt a vidám ízharmóniát, amiért annyira szeretjük az olasz gasztronómiát, sőt, borkínálatukkal még teljesebbé varázsolják az itt eltöltött vacsoránkat vagy ebédünket. Ha pedig édességgel zárnád az étkezést: ajánljuk az olasz kézműves fagylaltjukat.

Porcellino címe:1024 Budapest, Ady Endre u. 19. 

 

 

Trattoria Toscana  

 

 

 

 

A toszkán gasztronómia középpontjában az egyszerűség áll, vallják a Trattoria Toscanában, ezért ügyelnek rá, hogy ételeik is egyszerűek és könnyen érzelmezhetőek legyenek. A két évtizede működő étterem Olaszországból szerzi bele alapanyagait, jól ismert beszállítóikat pedig időről időre meglátogatják, hogy meggyőződjenek róla: folyamatosan azt a prémium minőséget nyújtják, amit a Trattoria vendégei megszokhattak. Az étterem prémium pizzái között olyan különlegességeket találunk, mint a karamellizált hagymát, rukolát, pecorinosajtot és toszkán szalámit is tartalmazó Amore Toscano, vagy a citromos kecskesajt krém és pisztáciás pesztótól feledhetetlen ízélménytnyújtó Mortadella e Caprino.

Trattoria Toscana címe: 1056 Budapest, Belgrád rakpart 13. 

 

 

+1 tipp Raffaello Ristorante és pizzéria

 

 

 

 

Listánkat a Raffaello étterem és pizzériával zárjuk, ahol tradicionális olasz receptek alapján, kizárólag friss hozzávalókból készülnek a pizzák és egyéb olasz finomságok. A szezonálisan megújuló étlapon mindenki talál kedvére való fogást, a pizzák mellett a lasagnét illetve a risottókat is érdemes megkóstolni. A Raffaello borlapja nemcsak olasz, hanem hazai borokat is tartalmaz, aki pedig családdal, gyerekkel érkezik, az is jó helyen jár: a gyereksarokban minden pici jól le tudja magát foglalni.

Raffaello Ristorante címe: 1113 Budapest, Karolina út 72.

Írjon véleményt