Igényes és unikális francia elegancia – a debreceni Paris Garden Restaurant

Paris Garden Restaurant Debrecen

Dr. Kelemen György, mint ingatlanfejlesztéssel is foglalkozó ügyvéd  több mint 14 évvel ezelőtt álmondta meg a budapesti ihletettségű  Párizsi Udvar komplexum öt épületből álló ingatlan csoportját, amely Debrecen legexponáltabb lokációjában  a Fórum és Pláza bevásárlóközpontok között mostanra megvalósult. Az épületcsoport utolsóként elkészült egységében egy négycsillagos wellness részleggel is rendelkező hotel és ehhez integráltan  egy lenyűgöző,  tematikus,  meleg hangulatú beltérrel rendelkező,  kerthelyiséget idéző  étterem belső  és  romantikus hangulatú terasz várja a gasztronómia  iránt érdeklődőket a Páris Garden Restaurant  nevű étteremben.

Nem véletlen a név: a jól megszokott és rutinszerű éttermek helyett egy kis francia eleganciát hoztak Debrecen belvárosába. Bár korábban voltak már hasonló jellegű próbálkozások a városban, végül minden bicska beletört, ami azonban nem bizonyíték rá, hogy ez az út járhatatlan volna. Szeretnék magukat ölteni az úttörő szerepet, és bár nehéz a szemléletformálás, minden erejükkel azon vannak, hogy olyan igényes, unikális éttermet biztosítsanak a helyieknek, amely később értékké válik. A cél, hogy a vendég ne egy olyan helyre térjen be, ahol már azelőtt tudja, mi van az étlapon, hogy kinyitotta volna azt. Így alakult ki ez az elsőrangú, mégsem cizellált, de populáris fine bistro kínálat, amely Holda József és nyolcfős, különleges séfcsapata kiváló munkájának eredménye.

 

 

Franciás, de nem francia

A francia elegancia áll a középpontban, ez azonban nem jelenti, hogy a francia konyha dominál. Nemzetközi ízekkel operálnak, hogy a helyieken túl az egyre duzzadó külföldi vendégkört is magas színvonalon tudják kiszolgálni.

A szezonalitás természetesen náluk is jellemző, nemcsak az alapanyagok tekintetében, hanem az évszak hangulatát is igyekeznek tükrözni az étlap tételeivel. Az igényeket is követik, így néhány fogás megmaradt a korábbi kínálatból, mint például a cukkinis csirkemell, ami egyébként is az egyik leggyakrabban választott húsétel. Azonban elrugaszkodnak az egyszerű megvalósításoktól, és a hétköznapi csirkemellet is izgalmas köntösbe tudják bújtatni, hogy méltó legyen az étterem elképzeléséhez, célkitűzéséhez és szellemiségéhez.

 

 

Az ínyencek tétele lett a parmezánban készült báránygerinc. Noha a bárányhúst a magyar közönség csak egy nagyon szűk rétege szereti, ugyanakkor van, aki kifejezetten keresi. Ezért is döntöttek úgy, hogy megtartják, annyi különbséggel, hogy az ősszel egy kiváló báránycsülök lett belőle. A bárány egyébként valamilyen formában biztos, hogy megmarad majd a tavaszi étlapon is. Ahogyan kihagyhatatlan a közönségkedvenc lazac is, amely jól illik a Paris Gardenre jellemző könnyed, nem túl nehéz ételek sorába.

 

Megfizethető elegancia

Emellett az ételérzékenyekre is kiemelten odafigyelnek, ami leginkább a desszertekben érhető tetten, így például muszáj megkóstolni a mandulatejből készült francia madártejet egy kis cointreau-vel. A konyha mellett kész cukrászat működik a színfalak mögött. Lehetőség szerint igyekeznek minden olyan alapanyagot kikerülni, amely gondot okozhat bármely étel intoleranciával élő vendégüknek, mégis elérhető árfekvésben. Az igényeken túl tehát a megfizethetőség a fő szempont, ehhez pedig olyan technológiák is kellenek, amelyekhez elengedhetetlen a megfelelő szakértelem. A zseniális konyhai csapat egyébként egyedülálló, a nyolctagú csapatból heten gyakorlott szakácsok, akik nem csak hallomásból ismerik ezeket a technikákat, hanem biztonsággal meg tudják valósítani. Emberileg is remek a társaság, ami létfontosságú, hogy olajozottan, jól működjenek a dolgok.

A tulajdonos semmiképpen sem szeretett volna pizzát vagy gyorséttermi hangulatot, ez pedig nem csak az ételeken, hanem az enteriőrön is visszaköszön. A parkos kert, és a franciás, zöldellő belsőépítészeti csoda bizony nem jön szembe minden sarkon, és érdemes egy hosszú hétvégén felfedezni ezt a varázslatos helyszínt.

 

 

Paris Garden Restaurant címe: Hunyadi utca 24., Debrecen

Facebook: Paris Garden Restaurant 

Írjon véleményt