Trendi és kozmopolita új étlap a Next Bistróban

Next Bistro Debrecen

A debreceni Next Bistro teljesen új étlappal és koncepcióval plusz egy új séffel kinek kilétét titok őrzi, zárja a 2022-es évet. A feladat összetettebb volt, mint az előző étlapírásnál, de mivel az egész csapat hozzáállása nagyon pozitív, ezért könnyű dolga volt a séfnek, mint mondta. Modern, trendi, kozmopolita, más gondolkodást tükröző étlapot szerettek volna összerakni, amiben nincs semmi erőltetett sallang, laza, kötetlen és éltető – ez pedig a visszajelzések alapján sikerült is.

 

 

Középpontban a füstös íz

Még nagyobb rivaldafénybe került a Josper és a faszénen sült finomságok, főszerepben továbbra is a steakekkel, hozzá pedig választható köretekkel. Ez a variálhatóság, kötetlenség teszi a lokációban úttörővé a Nextet. A változatos, cool hely semmiképpen sem akarja a fine dining vonalat képviselni. A tálalás is kötetlen, nincsenek fix elemek, gyakran kerül előtérbe a spontaneitás. A cél, hogy a vendég rögtön értse, miről van szó, ha elé kerül a tányér, legfőképp ne csak a látványban, hanem az ízekben, rögtön az első falat után.

 

 

Azonban sokkal jobban kihasználták a kemence nyújtotta lehetőségeket, mint eddig, hiszen nem csak a húsoknak igyekeznek füstös ízt adni. Így amellett, hogy a zöldségek önálló fogásként is megállják a helyüket, kiszolgálják a vegetáriánus, egészséges táplálkozást szem előtt tartó vendégeket is. A koncepció lényege, hogy a vendégnek itt ne kelljen kompromisszumot kötnie. Akár húsimádó, akár vegetáriánus, akár valami miatt diétát tart, leljen kedvére valóta kínálatban, és ne kelljen lemondania semmiről. Emellett azonban az is fontos volt, hogy a hagyományosabb ízek kedvelői ugyancsak megtalálják a számításaikat, ezért kapott helyet a menüben a paprikás csirke és a gulyás. Így az egyik signature fogás a paprikás krumpli lett, faszénen sült debreceni kolbásszal, aminek a receptje szintén csapatmunka volt.

 

 

Sokszínűség, komplexitás

Az ötlet komplexitását jelzi, hogy még egy fontos szempontot figyelembe vették. Mégpedig, hogy Debrecenben sok a külföldi cég, egyetemi hallgató, jellemzően távol-keletiek, akik közül potenciális vagy visszatérő vendégekre számítanak. Ezért az ázsiai ízek, hatások is helyet kaptak az ételekben, sokszínűségre törekedtek.

A borválasztékot is megreformálták, próbáltak nem egy szokványos borlapot összeállítani, ezért több külföldi tétel lett a szortimentben, amivel bár még ismerkednek a vendégek, jók a visszajelzések.

Vibráló ízek, kevés komponens, érdekes fűszerek és őszinte eklektikusság jellemzi az új kínálatot, ami tökéletesen passzol az enteriőrhöz és ahhoz a szellemiséghez, amit a Next Bistro képvisel.

 

 

címe : Bolyai utca 2., Debrecen

Facebook: Next Bistro 

Instagram: Next Bistro 

Fotók: Next Bistro 

Keresőszavak:

Írjon véleményt