Új vezető séf a Hard Rock Hotelben és a Sessions étteremben

Session Bistro Budapest

A Hard Rock Hotel Budapest megújult éttermében, a Sessionsben új vezető séf vette át a stafétát.

Pintér Sándor több mint tízéves tapasztalattal érkezett a budapesti szálloda és étterem konyhájának élére, és széles körű szakértelemmel rendelkezik az étlapdizájn és étteremmenedzsment területein. Felfelé ívelő karrierjét az Egyesült Királyság és Franciaország éttermeiben alapozta meg.

Amerika ízei

Érkezése után Sándor azonnal belevetette magát a munkába, a Hard Rock Hotels amerikai útra hívta őt, hogy ihletet gyűjtsön és megismerje az ottani Hard Rock Hotelek kínálatát. Visszaérkezésekor már szinte magától értetődő volt, hogy mit szeretne látni az új étlapon.

„Nagy élmény volt az Atlantic Cityben és New Yorkban eltöltött idő, rengeteg új ismerettel és inspirációval lettem gazdagabb, amit beépítettem az itthoni koncepcióba. Izgalmas és új kihívás a mostani, szeretném a legtöbbet kihozni magamból és a csapatomból. Amerika modern gasztrokultúrája nagyon sokszínű és változatos, számos nemzet konyhájából merítenek. Ezt a modern konyhát igyekeztem elhozni Budapestre, a Sessions étterembe” – mesélte el Pintér Sándor.

A Sessions új étlapjának megalkotásakor az volt a cél, hogy egy olyan hely szülessen, ahol a vendégek a számos nemzet és kultúra, tradíció által befolyásolt modern amerikai konyha fogásait kóstolhatják . A klasszikus comfort food ételektől a növényi alapú fogásokon át az ízletes húsokig széles a választék, mindezt egy olyan étlapban ötvözték, amelynek fontos szempontja a sharing koncepció. Így a Sessions egy olyan hellyé vált, ahol a kortárs és a modern találkozik a klasszikussal, egy egyedi kulináris élményt teremtve.

Az étlapon olyan fogásokkal találkozhatunk, mint a New York Strip steak, a burgerek, a Mac & Cheese, ami itt egy csavarral, homárszósszal készül, vagy éppen a merész BBQ mázas karfiol. Ehhez a séf a New York-i koreai negyedben tett látogatásakor merítette az ötlet. Bár az amerikai konyha elsődlegesen a húsok, a steakek és a burgerek koronázatlan királya, számos ízletes és vagány vegetáriánus és vegán opciót is biztosít az étterem.

Sharing is caring

A séf ragaszkodott hozzá, hogy a megújult Sessions olyan ételeket kínáljon, amelyeket bátran megoszthatnak egymással a vendégek. Az előételek jelentős része többféle méretben kérhető, így akár több apró kis falatkát kérhetnek a vendégek, amelyek tökéletes kiegészítői lehetnek a bár izgalmas és gondosan szervezett koktélkínálatának.

 

A Sessions új étlapja szeptember 4-től érhető el, a lenyűgöző ételeket pedig díjmentes akusztikus koncertek kísérik hetente háromszor. Feltörekvő és már jól ismert zenészek állnak színpadra, az élőzenei programok között megtalálható a rock, a pop és a blues műfaja is.

Sessions:https://www.facebook.com/sessionsbudapest

(Fotók és sajtanyag: Hard Rock Hotel Budapest.)

Írjon véleményt