A régióban Magyarországon nyitotta meg első éttermét, az Alelí Budapestet a világhírű séf, Dani García

Aleli -Dani Garcia

A régióban először Magyarországra hozta el világhírű brandjét a három Michelin-csillagot szerzett Dani García. A spanyol sztárséf az olasz éttermét, az Alelí-t személyesen nyitotta meg május 15-én Budapest szívében, a Wekerle Sándor utcában.

 

Újabb nemzetközileg ismert gasztronómiai világmárka érkezett Budapestre. A Vörösmarty térnél található ötcsillagos Dorothea Hotel épületében nyitotta meg május 15-én első éttermét a régióban a Grupo Dani García, Dani García világhírű séf cégcsoportja. Az Alelí Budapest nyitóeseményén Dani García is részt vett.

 

 

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy ismét Budapesten lehetek, egy olyan városban, amelyet néhány évvel ezelőtt volt szerencsém felfedezni a Michelin európai útikönyve kapcsán. Akkoriban csak álmodni mertem arról, hogy újra itt járhatok, most pedig már az Alelí megnyitóján ünnepelhetek a csapattal” – mondta az olasz étterem nyitása kapcsán Dani García, aki azt is hozzátette, váratlan meglepetésként érte őket a nyitás lehetősége a Dorothea Hotel épületében, de egy percig sem haboztak megragadni az alkalmat.

A gasztronómiai trendeket alakító Dani García önmagát az „ízek művészeként” határozza meg, aki hazája gasztronómiáját ötvözi a világ konyháinak hagyományaival és összetevőivel. A spanyol séf akkor tett szert világhírnévre, mikor korábbi étterme, a Dani García Restaurante 2018-ban 3 Michelin-csillagot kapott, majd ezt követően pár héttel később bejelentette, hogy bezárja azt, hogy egy nagyobb álmára koncentrálhasson. Az általa alapított Grupo Dani García célja, hogy kiterjessze a séf kulináris vízióját, eljuttatva az andalúz konyha interpretációját a világ minden szegletébe. Azóta a Grupo Dani García számos nagy sikernek örvendő éttermet nyitott világszerte, a terjeszkedést pedig 2024-ben a régióban is folytatja.

 

 

Az Alelí egy igazi olasz osteria, ahol García inspirációja és receptjei nyomán elevenedik mega mediterrán konyha varázsa. A családias légkört áthatja a dolce vita életérzés, az étterem étlapja pedig utazásra invitálja a vendégeket, akik azon keresztül átélhetik Piemont, Lombardia, Lazio, Campania vagy Szicília különböző vidékeinek hangulatát. Az étterem célja, hogy mindenki kötetlenül élvezhesse a mediterrán konyha klasszikus fogásait, amelyeket az Olaszországból érkező alapanyagok mellett a legkiválóbb magyar alapanyagokból készítenek.

 

 

„Számtalan kulináris kaland és tapasztalat során mindig a kapcsolatteremtés volt számomra a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy ez az, amit az Alelí és egyben az olasz konyha is megtestesít: szívvel lélekkel főzni mindegy egyes vendégünknek függetlenül attól, hogy kik ők és honnan érkeztek. Az Alelíben számunkra mindenki családtag” – mondta el az Alelí Head chef-je, Giorgio Cavicchiolo.

Az Alelí Budapest mellett 2024-ben várható a BiBo nyitása is, szintén a Dorothea Hotel épületében.

 

cím: Wekerle Sándor utca 3, Budapest

Facebook: Aleli Budapest 

Írjon véleményt