Biga Budapest
Budapesten ma már számtalan pizzázó versenyez a vendégek kegyeiért, de vajon mi különbözteti meg a legjobbakat a többitől? A GastroGuide csapata ezúttal a Biga Budapest pizzáit vette górcső alá, hogy kiderítsük, mitől is olyan különlegesek ezek a kortárs pizzák. A Biga nemcsak a tökéletes tésztára és a minőségi alapanyagokra esküszik, hanem bátran ötvözi a hagyományos olasz pizzakészítést a modern gasztronómiai trendekkel. Merész feltétek, precíz sütési technológia és a fúziós ízek szeretete teszi őket igazán egyedivé. De vajon tényleg olyan jók, mint amilyennek mondják őket? Most kiderül!
A GastroGuide csapata ezúttal a Biga Budapest pizzáit tesztelte, hogy kiderítsük, mitől különlegesek ezek a kortárs pizzák.

A sütési folyamat
A Biga Budapest pizzái elektromos kemencében készülnek, amelyet 420-450°C közötti hőmérsékletre fűtenek fel. A gyors és intenzív sütési módnak köszönhetően a pizzák 90-120 másodperc alatt elkészülnek, így a tészta tökéletes állagú, kívül ropogós, belül pedig puha marad.

A pizzaválogatásunk
A teszt során a Trio di Sapori mini pizzaválogatást kóstoltuk meg, amely lehetőséget adott arra, hogy három különböző pizzát próbáljunk ki. A választásunk az alábbi pizzákra esett:
Margherita (vega) – Pizza tészta, paradicsomszósz, bazsalikom, mozzarella
Diavola – Pizza tészta, paradicsomszósz, csípős szalámi, chilis méz, pepperoni, mozzarella
Bosco Fiorito (vegán) – Pizza tészta, paradicsomszósz, csiperke gomba, padlizsán, articsóka, savanyított lilahagyma, rukkola
Mango e Miele – Pizza tészta, mézes ricotta, crudo sonka, pirított dió, mangóecet gyöngy, gorgonzola
Orientale Inferno – Pizza tészta, kimchi, nduja, retekcsíra, szezámmag, mozzarella
Polpettini – Pizza tészta, fűszeres paradicsom alap, mini húsgolyó, parmezán, bufala mozzarella
A Margherita és a csípős Diavola különösen jól sikerült, de ami igazán kiemeli a Bigát a mezőnyből, azok az extra ízek és a merész feltétek. A pizzázó ezzel igyekszik kitűnni a tömegből – ami nem könnyű feladat, hiszen ma már szinte minden utcában találni egy nápolyi vagy nápolyi jellegű pizzázót.

A Biga filozófiája
Bár az étlapjukon több klasszikus olasz alapokon nyugvó pizza is szerepel, a Biga Budapest nem kizárólag az olasz konyha hagyományaira épít, hanem bátran kísérletezik fúziós ízekkel és innovatív kombinációkkal.
Ők Contemporanea pizzát készítenek, amely a hagyományos pizzakészítés és a modern gasztronómiai trendek ötvözéséből születik. A „contemporanea” szó latin eredetű, és „kortárs” vagy „modern” jelentéssel bír – ez jól tükrözi a Biga hozzáállását is. Az étterem egyedi, biga alapú tésztája tökéletes alapot biztosít a kreatív feltétekhez és újító ízkombinációkhoz.
web: Biga Budapest
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra