A távol-kelet még sosem volt ilyen közel – teszteltük a Japanikát

Bár úgy gondolom, hogy aki szereti az ázsiai konyhát, az már biztosan vendégeskedett legalább egyszer a Bazilikánál található Japanikában, a jó helyekről nem lehet eleget írni. Pláne nem, ha olyan régóta tartják magukat az élvolban, ahogy ők teszik, nem is véletlenül…   Az ötödik kerületi Japanika éppen 7 éve kínál igazi japán élményt az erre

Így kell rántott húst és gulyáslevest tenni egy ázsiai étlapra

Az időzítés tökéletes volt, mert a belvárosi tigris – amely akkorát akart ugrani, mint a dél-kelet ázsiai kistigrisek a gazdasági boom idején – éppen leszállt a földkörüli pályájáról és visszatért a Földre. A keményvonalas ázsiainak indult konyha autentikusságát tapasztalt ázsiai utazók is dicsérték, mégis elmaradt az átütő siker, Berényi András nagy műgonddal összerakott étlapja nem

Street Food Cirkusz Wales-ben

Wales, fővárosában, Cardiffban, nagy hagyománya van a gasztrofesztiváloknak. Egy ilyen nagyszabású, egy hónapon át tartó street food fesztiválra bukkantunk, a Cardiff Kastély tőszomszédságában, a híres Sophia Gardens közepén. A vándorcirkusznak álcázott fesztiválon, állatok, bűvészek és artisták helyett finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal várták a nagyérdeműt. Malacpofa, nitrogénfagyi és banánchips  A díszlet és a hangulat tényleg

Neki sikerült összehoznia a világot egy tányérra – Ádám Csaba az Alabárdosban

Ádám Csaba az Olimpia étterem tulajdonos séfje még nincs negyven, és már több, mint húsz éve van a szakmában. Ahogy elvégezte az iskolát hamar egy komoly étterem konyháján találta magát, konkrétan az Alabárdosban. Bicsár Attila keze alatt dolgozott. Most nem meséljük el az egész életét, legyen annyi elég, hogy majdnem húsz éve után újból az