Az Araz-ba mentünk

A budapesti ARAZ étterem igazi gasztronómiai oázisként várja vendégeit a belváros szívében, egy csendes mellékutcában, ahol a modern kulinária és a hagyományos magyar ízvilág találkozik. Az étterem nemcsak a környék egyik rejtett kincse, hanem egy olyan tér, ahol a gasztronómia és a történelem lélegzetelállító szimbiózisban jelenik meg. Az ARAZ különleges teraszával vonzza a nyüzsgő város

Egy francia este Budapesten: Borvacsora a Pavillon de Paris-ban

A Pavillon de Paris étterem a francia elegancia és gasztronómia szívét hozza el Budapest I. kerületébe, a Francia Intézet közelében. Ez az étterem nem csupán autentikus francia ízeket kínál, hanem egy varázslatos kerthelységet is, amely a nyugalom szigete a városi forgatagban. Az étlap olyan klasszikusokkal varázsolja el a vendégeket, mint a burgundi marha, békacomb, vagy

Ha borok, akkor pincearon.hu

A pinceáron.hu vezetője, Kovács Antal háromszoros sommelier bajnokként nemcsak kiváló borválasztékot kínál, hanem átfogó szolgáltatásokat is a vendéglátás számára. Nem csupán borokat értékesítenek, hanem Antal szaktudása révén támogatják az éttermeket a borok bemutatásában és értékesítésében. Tréningeket szervez a pincérek számára, borbemutatókat tart, és akár videós tartalmakat is készít, hogy a vendégekhez közelebb hozza az adott borok történetét.

Vegán borvacsora a Garzon Caféban

Egyedülálló Vegán borvacsora a Garzonban   Időpont : 2022.05.05. 18:30 kapunyitási pánik  / 19:00 pedig Vacsora, éljen a ramazuri Helyszín: Garzon Café 1075 Budapest, Wesselényi u. 24.     Budapesten üttőrőként rendezi meg  a Garzon Cafe az első, teljesen Vegán borvacsorát!  Kiváncsi vagy egy nem mindennapi eseményre? Eddig még nem kóstoltál vegán ételeket, és nem

Bor és étel – az igazság 10 pontban

Az étel-ital párosítás nagyon szubjektív és nem pontosan meghatározható folyamat. A régi szabályok, miszerint a vörös bor a vörös húsokhoz és fehér bor a fehér húsokhoz, szárnyasokhoz és halakhoz illene, nem veszi figyelembe a mai gasztronómia komplex –mondhatni – multietnikus mivoltát és az ízesítés, finomra részletekre is kiterjedő gyakorlatát. Az is változást hozott, hogy a