Hogyan hatott a digitalizáció a magyar konyhaművészetre?

Ha már kicsit idősebb vagy, biztosan emlékszel még a nyolcvanas és kilencvenes évekre, a tévében akkor látható reklámokra, főzőműsorokra és persze az otthoni főztekre. Egy mai fiatal nyilván fintorogva néz végig a YouTube videómegosztón egy olyan reklámot, ami például a véres hurkát népszerűsíti, de nem maradhat ki ebből a retrospektív összefoglalóból Laci bácsi zsírban gazdag

Jótékonysági főzés és közönség találkozó a Pavilon Kertben

A Kelemen Kabátban együttes idén nyáron sajnos nem tudott koncertezni és közönségével találkozni, ezért 2020. augusztus 27-én, csütörtökön 17 órától egy jótékonysági főzéssel egybekötött közönségtalálkozóra hív mindenkit a Városligetbe egy rendhagyó kertiparti erejéig. Bár kétségtelenül a zenészek a koronavírus egyik nagy anyagi és lelki vesztesei, de a csapat tagjai mégis arra szeretnék felhívni a figyelmet,

Séf fesztivál Tihanyban

Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között. A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi

A steak sztori / MészárSteak Kitchen

„Büszkék vagyunk arra, hogy ennyi embert beléptettünk a steakek világába” – a MészárSteak sztori Magyarországon sokan azt gondolják, hogy a steak egy „túl drága műfaj”. Van viszont egy steakház a belvárosban, amely kifejezetten azzal a céllal nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy minél több emberrel megismertesse a steakek csodálatos világát. A húsok megbízható, minőségi beszállítóktól

Mártonnap a Gellértben

November 07-10 között immár kilencedik alkalommal hívja vendégeit Budapest legizgalmasabb Márton-napi borfesztiválja a főváros legszebb palotaszálló épületébe, a Danubius Hotel Gellértbe, ezúttal Karinthy Frigyes Így írtok ti című művének varázslatában. Az “Így isztok ti” irodalmi ihletésű borfesztivál felvonultat “nehéz boroktól és aranyló sertül” kezdve finom étkeket, meghintve Nyáry Krisztián irodalomtörténész, az Így szerettek ők című népszerű könyv szerzőjének történeteivel, aki ezúttal

12 konyhai alapfogás – Expressz bevezetés a csodálatos praktikák világába

Konyhai alapműveletek mindenkinek. Ha túlságosan alapnak tűnik is, azért csak fusd át! A jól bevett konyhai mozdulatoknak is jót tesz a frissítés! Idén már mindent tudni fogsz, tarts velünk a mini-suliba! Hogyan gyúrjunk tésztát? Vásárolhatsz finom kenyeret a pékségből is, de amíg nem vetted ki a sajátodat a sütőből, még forrón kesztyűvel, nem tudod mit

A tét nélküli hibázás öröme – Konyhai vallomások

Főzni menő dolog. Mindig is az volt, nem csak a mi családunkban alakult így. Enni muszáj, a jó ételt pedig mindenki értékeli, így amióta világ a világ, van egyfajta tekintélye annak, aki képes igazán jót alkotni a konyhában. Elég pici lehettem, de a mai napig tisztán emlékszem, arra, ahogy az egyik nagymamám féltékenyen kérdezgetett, hogy