Milyen uzsonnát csomagoljunk a gyerekeknek nyáron?

Legyen szó napköziről, kirándulásról vagy táborozásról, a gyerekek uzsonnájának megszervezése a nyári napokon még nehezebb kérdés, mint az iskolaidőszak alatt. Mit érdemes csomagolni, ami nem romlik meg azonnal a kánikulában, ráadásul még a legkisebbek is szívesen megeszik? A Rama szakértői segítenek, hogy mit tegyünk az uzsonnásdobozba a legmelegebb napokon.   Számít az alapanyag A nyári

Egészséges táplálkozással a környezetünkért is tehetünk

Magyarországon is egyre többen próbálnak átállni az egészséges életmódra, aminek szerves részét képezi a helyes táplálkozás is. A változatos étkezéssel, valamint a helyi, szezonális zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával ráadásul a szervezetünk mellett a környezetünkért is rengeteget tehetünk. Dr. Kovács Viktória Anna, a a Digitális Termelői Piac program keretében létrehozott Közért+ táplálkozás-tudományi szakértője szerint a szezonális

Tavaszi feltöltődés: milyen zöldségeket és gyümölcsöket érdemes fogyasztani tavasszal?

A tavaszi feltöltődés alapvető fontosságú kell, hogy legyen mindenki életében. Télen a szervezet kiürül a tápanyagokból, így szükség van pótlásra, egyfajta tavaszi megújulásként. Ezt pedig legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha olyan gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk, amelyek rostban, vitaminokban és egyéb tápanyagokban gazdagok.   A telet általában naranccsal, almával, paradicsommal, sárgarépával és uborkával vészeljük át, azonban

10 szuper főzős tipp őszre – Válogatás a legizgalmasabb Insta-oldalakból

Ha azt gondoljuk, hogy csak nyáron van gyümölcsszezon, akkor nagyon tévedünk. Ősszel is hihetetlen kínálat van friss gyümölcsökből, zöldségekből, csak a színskála változik a korábbi hónapokhoz képest. Lila, narancssárga és bordó, alma, szilva, körte és füge a nyerő szeptember közepétől egészen novemberig. Desszertnek, köretnek, mártogatósnak vagy reggelinek, megmutatjuk a legjobb ötleteket az Instagramon. 1. Szilvás

Edd magad! – Az eperszezon örömei

Az igazi tavasz-koranyár megérkezését az jelzi, amikor megjelennek az illatos, édes eprek a piacokon. A spanyol és görög importból származók más textúrájúak, mint amihez a magyar ízlés szokott, sokkal kevésbé lédúsak, mint a hazaiak, emiatt ajánljuk inkább a magyart, annak ellenére, hogy ilyenkor jóval drágább, mint a nagy mennyiségben beözönlő külföldi gyümölcs. A mi titkos

Ezt mind ki lehet hozni belőle? – A turmix ezer arca

Benne vagyunk a tavaszban és ahogy haladunk előre, egyre több friss gyümölcsöt ehetünk, vagy turmixolhatunk! De mi legyen a maradékkal? A gyümölcs egészséges, a turmix finom A turmixokkal rengeteg gyümölcsöt vihetünk be szervezetünkbe, leginkább igaz ez a friss gyümölcsökre! A turmixok hűsítenek, egyszerű és örömteli elkészíteni őket. Az egyetlen probléma a mennyiséggel van, hiszen sosem tudjuk

Így még nem nézted a narancsot – Mit jelentenek az ételek művészetben?

Miért éppen egy tál narancsot látunk egy esküvői képen? Az egyes ételeknek sajátos jelentése lehet a képzőművészetben, gyakran olyasmi, amire nem is gondolnánk. Szimbólumok körös-körül Ha képzőművészetről van szó, könnyen lehet, hogy az ábrázolt étel nem az, aminek látszik. Oké, persze, ha úgy vesszük, ez igaz bármire, amit egy műalkotáson látunk. Nem pont az, aminek

7 étel a stressz és a szorongás ellen

Bizonyos ételek stresszoldó hatása segíthet a szélsőségek csökkentésében, és megnyugtathatja a szervezetet. Az étrendünk megváltoztatása természetesen nem elegendő a bipoláris zavar, vagy egyéb lelki probléma, mentális zavar megoldásához, és nem helyettesíti az orvosi kezelést, de azt kiegészítve segíthet, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Ezek az ételek pedig nem csak bipoláris zavar esetén éreztethetik pozitív

Szőlő mindenhol – de mi legyen vele?

Ha  elragadna a költői hév, azt mondanám, a szőlő az istenek gyümölcse. És lenne is ebben igazság, mert élettani hatása oly sokrétű, felhasználhatósága oly szerteágazó, története pedig oly régi, hogy csak szuperlatívuszokban érdemes róla beszélni. Igazából ez az írás lehetne egy végeláthatatlan felsorolás, amiben azt taglaljuk, mi mindenre hat pozitívan, ha szőlőt fogyasztunk. És hogy