Ferrán Adriá, a legelfoglaltabb munkanélküli séf

Ha valaki, hát Ferran Adrià igazi gasztronómiai úttörőnek számít. A molekuláris gasztronómia apostola 2011-ig éttermében, az El Bulliban kápráztatta el a vendégeket különleges ételcsodáival, de azóta sem ül a babérjain: egyik projektje követi a másikat. Séfkabát helyett rajzpapír Az étterem egyáltalán nem hiányzik a sztárséfnek. Azért zárta be az El Bulli-t, mert nem találta már kihívásnak

A Nouvelle Cuisine igaz története

Negyven évvel ezelőtt három lázadó – André Gayot, Henri Gault és Christian Millau – forradalmat indított  a Michelin kalauz, és annak pompázatos csillagai ellen. A Le Nouveau Guide támadás volt a konzervativizmus megátalkodott bástyája ellen amely hátat fordít a valóságnak és tudomást sem vesz a felnövekvő új séf-generációról. Csendes forradalom a konyhán Amikor 1969 márciusában