Kovászos kenyér, pacsni és egyenlőség a Bake My Dayben

Ezúttal egy nem mindennapi pékséget mutatunk be. A Bake My Dayben nemcsak a gondos odafigyeléssel készített kovászos kenyerek és minőségi, egészséges pékáruk miatt érdemes itt elfogyasztani a reggelinket. Hanem azért is, mert a társadalmi felelősségvállalás és értékteremtés képezi működésük alapját: az itt dolgozók megváltozott munkaképességű emberek.   Szabó Péter egy korábbi munkahelyén találkozott a megváltozott

III. Kenyérlelke fesztivál -Az év legnagyobb szénhidrátbulija

Augusztus 20-án reggel 10-18 óráig harmadik alkalommal rendezik meg, a kovászos kenyeret készítők találkozóját Budapesten, a MOM Kulturális Központban. Az igazi kenyérsütésben jártas emberek és az egész pékszakma legjavát vonultatja fel a találkozó. A kenyér ősidők óta a legfontosabb alapélelmiszerünk, ezért is tartják a fesztivált az államalapítás és az új kenyér ünnepén augusztus 20-án, ami a legrégibb

Tökéletes pizzát sütnél? Így csinálja a 26. Pizza Világbajnokság magyar indulója

Sokszor hallani, hogy a pizzánál nincs egyszerűbb étel, mégis ritkán találkozni igazán jó pizzával, és még ritkábban sikerül tökéletesre, ha magunk készítjük. Megkérdeztük hát hazánk egyik top pizza készítőjét, Szabadfi Szabolcsot, a Pármában rendezett 26. Pizza Világbajnokságon pizza pala, vagyis lapátos pizza kategóriában, a világ 50 legjobb pizzása közé került magyar péket, hogy mitől lesz

A kenyér jövője – top tíz trend a kemence mellől

A kenyérben rejlő lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. Annyiféle forma, textúra és ízesítés létezik, erre pedig kezdenek rájönni a vendéglátósegységek is – legyen szó akár egy drága étteremről vagy egy egyszerű szendvicsezőről – és egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy minőségi kenyeret szolgáljanak fel, illetve, hogy bővítsék a választékukat, amiben különlegességek is helyet kapnak. A US