Harmonikus egyensúly és ízutazás Szarvasról Ázsiába

A szarvasi Újváros Bisztró egy még komplexebb, de annál ismerősebb tavaszi étlappal rukkolt elő, melyet harmonikus egyensúly mentén épített fel a séfcsapat Várvízi Péter és Piltz Zoltán vezetésével. A precíz megkomponáltság a menü egészén és az egyes ételek szintjén is visszaköszön, illetve frissítő és ujjongva üdvözölt újításként megérkezett a degusztációs menü is. A koncepció gerincét

5 tuti étterem a várban ami megér egy utazást!

A várba ellátogatni mindig érdemes, de ilyenkor tavasszal szerintünk a legszebb arcát mutatja. Amikor tehetitek ugorjatok fel és csodáljátok meg a panorámát és a történelmi csodákat!          Pierrot   A Pierrot egy lezseren elegáns, kifinomult, de barátságos, sokoldalú és nyitottságot sugalló magyaros étterem, 13. századi várfalak között, romantikus környezetben, ahol a legjobb

Befőtt: sok vitamint tartalmaznak a kedvelt téli ételek

Amíg be nem indul a gyümölcsszezon, a befőttek tökéletes forrásai lehetnek a vitaminoknak és a tápanyagoknak. Az új technológiáknak hála nem csupán az ízük és az aromájuk marad intenzívebb, de akár cukormentes, energiacsökkentett változatban is átadhatják a friss gyümölcsök ízét.   Miért érdemes befőtteket használni a konyhában? Befőttet már a nagymamáink is készítettek, a cukorral

Tavaszi feltöltődés: milyen zöldségeket és gyümölcsöket érdemes fogyasztani tavasszal?

A tavaszi feltöltődés alapvető fontosságú kell, hogy legyen mindenki életében. Télen a szervezet kiürül a tápanyagokból, így szükség van pótlásra, egyfajta tavaszi megújulásként. Ezt pedig legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha olyan gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk, amelyek rostban, vitaminokban és egyéb tápanyagokban gazdagok.   A telet általában naranccsal, almával, paradicsommal, sárgarépával és uborkával vészeljük át, azonban

Edd magad! – Az eperszezon örömei

Az igazi tavasz-koranyár megérkezését az jelzi, amikor megjelennek az illatos, édes eprek a piacokon. A spanyol és görög importból származók más textúrájúak, mint amihez a magyar ízlés szokott, sokkal kevésbé lédúsak, mint a hazaiak, emiatt ajánljuk inkább a magyart, annak ellenére, hogy ilyenkor jóval drágább, mint a nagy mennyiségben beözönlő külföldi gyümölcs. A mi titkos

Könnyed gyakorlatok spárgára

Nincs mese, ki kell mondani végre: a spárga macerás zöldség. Azt azonban, hogy minden fáradságot megér, fölösleges kimondani, hiszen rajongói ezt úgyis tudják, az ódzkodókat pedig nehéz meggyőzni. A titok: az előkészítés Először is el kell döntenünk, hogy a fehéret vagy a zöldet részesítjük előnyben. Nem könnyű letenni a voksot egyik vagy másik mellett, mindkettőnek

Most edd! – Tavaszi erdőkerülés kucsmagombás receptekkel

Bár a többség elfelejtette a szezonális alapanyagok értelmét és létezését, tavasszal mindenki ki van éhezve a friss, igazi és zöld hozzávalókra, amelyek ilyenkor bőséggel teremnek. A szabadföldi szezon első terményei a hónapos retek, a spenót, a fejes saláta, a turbolya, a medvehagyma és a kucsmagomba. Utóbbi három annyira szabadföldi, hogy vadon teremnek, legutóbbi pedig nem

4 friss és ropogós tavaszi kedvenc

Elnézve a piaci standok kínálatát, nem nehéz rájönni, hogy megérkezett a tavasz, vele pedig a primőrök sora. Nézzük, mit ropogtatunk a következő hetekben! Retek Szégyen vagy nem, városi lány lévén én csak nemrég tudtam meg, hogy a hónapos retket miért hívják hónapos reteknek. Nos, azért, mert a tenyészideje nagyon rövid, azaz egy hónapos. A tavasz