Adventi gasztroforgatagban Budapesten

Ahogy közeledik a karácsony, úgy kezd lassulni az egész éves munkahelyi mókuskerék. Ilyenkor már kicsit több időnk jut az ünnepi ráhangolódásra, amihez elég néhány órát a fővárosban fellelhető adventi-karácsonyi vásárok forgatagában eltölteni.

Vörösmarty tér

Idén is kihagyhatatlan a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár, amelyet Európa tíz legszebb vására között jegyeznek. A Vörösmarty téren felállított finomságok terasza 1200 négyzetméteren várja azokat, akik az élmények mellett ételekkel is töltekeznének. Számos újragondolt karácsonyi ételt kósolhatunk a faszénen sült pisztrángtól a lúdmáj kolbászig, melléjük különleges adventi italok dukálnak, a málnapálinkás puncstól a forró meggyes sörig. 

Várkert Bazár

A trendibb ételek rajongói a Várkert Bazár idei Ádventi Vásárában az ingyenes korcsolyapályán rótt körök vagy a vásárfia válogatása közben a Magyar Street Food Egyesület tagjainak látványkonyháiban csábulhatnak el. Az ínycsiklandó fogásokat áttetsző falú melegedő sátorban fogyaszthatjuk el, miközben a karácsonyi fényekbe öltözött pesti Duna-part csodálatos panorámájában gyönyörködhetünk.

DSC3032

Ádventi Ünnep a Bazilikánál

A Szent István Bazilika előtti Ádventi Ünnep street food utcáját végigkóstolva beutazhajtuk a világ legjelentősebb gasztroországait. Az édesszájúakat pedig igazi belga csokoládéból készült, különféle ízesítésű forrócsokoládék illata vezeti az orruknál fogva a Chococo Csokoládériumhoz. A falánkság bocsánatos bűnéért egy kis korcsolyázással vezekelhetünk, hétvégenként még az apróságok oktatása is ingyenes. Esténként a teret beragyogja Közép-Európa egyik legnagyobb 3D-s fényjátéka, amely a Bazilika épületét festi meg ünnepi fényekkel.

 

(x)

Írjon véleményt