Március 20-án újra Macaron Nap – egy csomó újdonsággal!

Új koncepcióval jön a Macaron Nap március 20-án – a szervezők még fontosabbnak tartják a jótékonysági vonalat és ezúttal közvetlenül a cukrászdákba mehetünk a zsákmányért.

Hatodik alkalommal rendezik meg Macaron Napot Magyarországon, a nemzetközi macaron napon, marcius 20-án. Az új koncepció lényege, hogy a nap eredeti, francia és New York-i megoldásaihoz hasonlóan: délelőtt 11 órától az eseményhez kapcsolódó, előzetesen regisztrált cukrászdák (regisztráció itt: info@macaronnap.hu) várják a vásárlókat kóstolóval, és a megvásárolt macaronokból származó bevétel jelentős részét pedig az Autistic Art Alapítványnak ajánlják föl. Az Autistic Art Alapítvány országosan tíz, civil fenntartású, autistákat ellátó lakóotthon és családias otthon fennmaradását támogatja, segíti működésükben és ellátási tevékenységükben.

A résztvevő cukrászdákat megismerhetjük a Macaron Nap oldalán is, így remélhetőleg sok rejtett kincs, talán még kevésbé ismert lelőhely is előkerül majd, de a nagy és népszerű műhelyek is csatlakoznak a jó ügyhöz, hiszen a korábbi évek tapasztalatai alapján rengetegen szeretnék ezen a napon a macaront ünnepelni.

Ízelítő a kínálatból: a két évvel ezelőtti legjobb macaron díját elhozó Desszert.Neked elsőként csatlakozott az eseményhez, az ország legnagyobb macaron-legendája, a Zazzi Cukrászda is részt vesz idén, a L’École de Grande Pâtisserie műhely macaron workshoppal készül, az ÉdességLabor csak a Macaron Nap miatt kinyit hétfőn, a Pannonhalmi Apátság Pausa cukrászdája budapesti üzletében fog megjelenni új macaronjaival.

Már nem kell elmagyarázni

„Bevallom, én már az első évben is az eredeti koncepciót szerettem volna megvalósítani, de akkor még nem volt annyira ismert a macaron, hogy meg merjük kockáztatni, ráadásul a cukrászdáktól sem lehetett elvárni, hogy egy alig ismert édesség kapcsán jótékonykodjanak – mondta Boros Regina, a hazai esemény ötletgazdája és főszervezője. “Ez már a hatodik Macaron Nap, és úgy érzem, a macaron ismertsége elérte a csúcsot, nem kell már senkinek elmagyarázni, hogy mi ez a fantasztikus és sokoldalú kis termék, a professzionális cukrászdáknak ez a csúcsterméke. Ezen keresztül tudják megmutatni, mennyire ismerik a tökéletes technológiát, mennyire kreatívak”.

Az idei esemény másik újdonsága, hogy nem csak a budapesti helyszínekre koncentrál, hanem szeretné az ország valamennyi macaront árusító helyszínét felfedezni és bemutatni. A korábbi évek legnépszerűbb programja, a macaronverseny az idén sem marad el, ezúttal közönségszavazással fog indulni, és a legtöbb szavazatot kapott cukrászdákat fogja végiglátogatni a szakmai zsűri, hasonlóan a Michelin-ellenőrökhöz. Lesz tehát (az idén először) közönségdíj, és lesz szakmai díj is. A cukrászdák a „signature” kategóriában versenyezhetnek, azaz a rájuk legjellemzőbb ízvilágú, legnépszerűbb macaronjukat indíthatják a versenyen.

Március 20-án tehát bármennyi macaront is veszünk, ne felejtsük: mindeközben az Autistic Art Alapítványnak is segítünk!

Írjon véleményt