Finom ízek, kiváló borok, látványkonyha-DNB Budapest

DNB 2019

A DNB Budapestbe akár az utcáról is érdemes betérni. Kézműves sajtok, vadhúsból készített szalámik, és krémes-tejszínhabos töltött kürtőskalács. Ha nektek is összefutott a nyál a szátokban, akkor érdemes ellátogatnotok a DNB Budapestbe. A márciusban nyílt, hangulatos, bisztróstílusú étteremben az ízletes ételek mellett kiváló borkínálattal, és gyönyörű panorámával várják a vendégeket– Vincze Ádám étteremi igazgatóval beszélgettünk.

Milyen célokat tűztek ki, amikor megálmodták a DNB Budapestet?

Egy olyan bisztró stílusú éttermet akartunk megvalósítani, ami bár a berendezést, és az árakat tekintve nem sorolható a fine dining kategóriába, mégis magas minőségű, és kizárólag magyar alapanyagokból készített fogásokkal, és kiváló borkínálattal várja a vendégeket.

A bisztró egyben wine bar is, így a borlapra is nagy hangsúlyt fektettek. Milyen szempontok szerint állították össze a kínálatot?

Mivel mi főleg a magyaros ételekre koncentrálunk, ezért olyan hazai borokból álló kínálatot igyekeztünk összeállítani, ami jól harmonizál az ízekkel. Minden borvidékről válogattunk palackokat, és a könnyebb és a testesebb borok kedvelői is megtalálják az italok között a számukra megfelelőt.

Milyen gyakran változtatnak a kínálaton?

Az étlapot negyedévente cseréljük, a borlap évente kétszer változik.

Az étterembe jellemzően a szállóvendégek térnek be?

Fontos hangsúlyozni, hogy a DNB Budapest nem csak a Marriott étterme, hanem egy teljesen különálló bisztró, ami saját weboldallal és közösségi média felülettel rendelkezik. Szeretnénk, ha a vendégek az utcáról is betérnének hozzánk, ezért is van külön a la carte reggelink is a svédasztalos mellett.

Milyen ételekkel és tematikus napokkal várják a vendégeket?

Az előételek és főételek mellett vannak grillhúsok is külön körettel, öntettel vagy szósszal, és többféle desszertből is lehet választani. Hétfőtől péntekig business lunchot szolgálunk fel, itt is különféle variációkból lehet válogatni, és kínálunk mellé soft drinket is. Minden szombaton Shoppers’ Lunchot tartunk, ami egy büféebéd korlátlan üdítőital fogyasztással. A legnépszerűbb eseményünk a vasárnapi program, vagyis a Sunday Brunch, ahol minden hónapban különböző kultúrák ételeit kóstolhatják meg a vendégek, és a szélesebb büfékínálat mellett korlátlan alkoholos italfogyasztás is van a csomagban.

Van olyan étel, amire különlegesen büszke?

Rendelhetők nálunk magyar kézműves sajtok, és a vadhúsból készített szalámivariációk is nagyon népszerűek. Az előételek között slágernek számít a libamáj, de büszkék vagyunk a lillafüredi pisztrángfilére is. A főételek közül kiemelném a pumpkin rizit, ami egy sütőtökös, aszalt áfonyás, kecskesajtos,rizses étel. A desszertek közül pedig a chimney cake a legnagyobb kedvenc, ami egy helyben készült, félbevágott kürtőskalács, különböző krémekkel töltve, és gyümölccsel, tejszínhabbal tálalva. Ami engem illet, én az egész étteremre büszke vagyok, mert úgy gondolom, hogy nagyon sokat fejlődtünk, minőségi szolgáltatást nyújtunk elérhető áron, és jó úton haladunk a kitűzött célok felé.

Írjon véleményt