360 fokos kávéélmény és libabőr

Exkluzív nyílt nap keretében mutatta be legújabb, a hazai kávés piacon egyedülálló designnal tervezett termékcsomagolását, valamint kávékínálatát és szolgáltatásait a Goosebumps Coffee Lab. A páratlan panorámájú showroom-ban tartott eseményen az itthoni specialty kávézás legmagasabb szintjét képviselő Goosebumps csapata egy kötetlen workshop során vezette be a résztvevőket a minőségi kávézás világába.

 

High-tech kávégépek, világos pörkölésű kávé, szemet gyönyörködtető design és profi barista csapat fogadta a Goosebumps nemzetközi színvonalú oktatótermébe látogató sajtómunkatársakat a minap, akik pár órára bepillanthattak a specialty kávékultúra kulisszái mögé. A kávézásra kulináris élvezetként tekintő szakmai csapat tagjaitól megtudhattuk, hogy mára a kávéélmény teljes spektrumát lefedik: kezdve a szakma legprofibb és legkülönlegesebb gépeinek forgalmazásától, a többhetes barista képzésen keresztül a saját pörkölőműhelyig, és így az általuk pörkölt, trendsetter csomagolásba bújtatott prémium kávétételekig.

„Amikor a Goosebumps ötlete megfogalmazódott bennünk, az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy a legjobb minőséget hozzuk minden területen és megteremtsük azt a ’wow’ faktort, amelyet addig hiányoltunk a kávés szektorból.” – vezette fel a Goosebumps filozófiáját Csiszér Béla tulajdonos, aki egyben a coffee lab névadója is: „a goosebumps az a jó érzéssel eltöltő libabőr, amit minden csésze kávénk elfogyasztása közben érezhetünk.”

A csapat tagjai elmondták, hogy a prémium minőségű kávékat kereső közönség jelenleg öt féle – espresso és filter pörkölésű – kávétételből választhat, amelyek nemrég a minden apró részletben különleges figyelemmel megtervezett csomagolást kaptak. A környezetkímélő és felelős erdőgazdálkodásból származó, alumíniummentes csomagolás anyagának kiválasztása is tudatos volt, az exkluzív külső ugyanis nem mehetett a fenntarthatóság rovására.

Szó esett arról, hogy a tökéletességre törekvés szemlélete kiterjed a Goosebumps által forgalmazott csúcskategóriás kávégépekre és kiegészítő eszközökre is, a fő irányvonalat adó Modbar gépek mellé az Eversys, a Puqpress és a Mazzer márkák forgalmazása is bekerült a kínálatba. Ezeknek a gépeknek a birtokában nemcsak abban lehetünk biztosak, hogy egy felejthetetlen csészeélményben lesz részünk, hanem általuk akár egy vendéglátóegységbe, akár az otthonunkba vagy éppen egy irodai környezetbe is exkluzív, letisztult és modern designt csempészhetünk.

Az eseménynek helyet adó, lenyűgöző panorámával rendelkező showroom a Goosebumps oktatóterme is egyben, ahol az újhullámos kávézás iránt rajongókat várják többhetes, saját tematika alapján összeállított barista kurzusokkal.

„Legyen szó arról, hogy valaki az otthoni kávékészítést szeretné magasabb szintre emelni, vagy képzett baristaként dolgozna a jövőben, esetleg éppen kávézót nyit vagy már üzemeltet és a tudását kívánja fejleszteni, várjuk képzésünkre. Hiszünk benne, hogy mindenki tud jó kávét készíteni, és ezzel minőségi ugrást elérni kávézója, étterme kávéfogyasztási kultúráját illetően.” – fogalmazott Ferenczi Attila barista oktató, aki elmondta, hogy képzési anyagaikat a specialty kávékultúra aktualitásai szerint folyamatosan frissítik.

A szakmai bemutatót követően egy interaktív workshopon is megtapasztalhatták a résztvevők, mitől is válhat a specialty kávézás könnyen szenvedéllyé, elhivatottsággá, és milyen pluszt ad mindehhez a Goosebumps 360 fokos szemlélete. A workshop során nemcsak a termőterületekről, a zöldkávéról esett szó, de az ízjegyek és illatok érzékelésének komplex világa is izgalmas kérdéseket vetett fel.

„Úgy gondolom, hogy amíg a kávé a termőföldről a csészéig eljut, az egy nagyon izgalmas út, amit minél több embernek meg kell ismernie annak érdekében, hogy a kávé végre itthon is méltó helyre kerüljön az emberek életében.” – összegzett Huszár Ádám szakmai vezető, aki a Goosebumps egyik küldetésének érzi, hogy a kávézásból a napi rutin helyett élmény legyen.

 

fotókredit: Ofner Gergely

Írjon véleményt