Újra díjnyertes a Spájz Szörp

A keszthelyi Spájz Szörp manufaktúra Spájz Bodzavirágszörp, Spájz Téli fűszeres szörp, valamint Spájz Eperszörp termékével nyert nemzetközi díjat.

A Guild of Fine Food által szervezett Great Taste Awards a világ legnagyobb kistermelői gasztronómiai versenye. 1994 óta minden évben megrendezik, és évente több tízezer terméket neveznek a világ minden tájáról. Az 500 fős zsűriben a világ legjobb séfjei, forgalmazói, étteremtulajdonosai, ételkritikusai és szakírói foglalnak helyet, akik vakteszt során kóstolnak és bírálnak, majd mindössze néhány száz terméknek ítélik oda a legrangosabb háromcsillagos elismerést. A zsűri a márkajelzéstől és a csomagolástól függetlenül az igazán nagyszerű ízeket, illatokat, textúrákat keresi.

Három a magyar igazság

A Spájz Szörpök ezúttal is sikert arattak, immár harmadszor. A benevezett termékek mindegyike, a Spájz Bodzavirágszörp, a Spájz Téli fűszeres szörp, valamint a Spájz Eperszörp is elismerésben részesült: a bodzavirágszörpöt és a téli fűszeres szörpöt két-két csillaggal, az eperszörpöt pedig egy csillaggal tüntették ki.

Spájz Eperszörp

A Spájznál nap mint nap azért dolgoznak, hogy a legjobb minőségű termékeket tegyék a fogyasztók asztalára, ezért fontos visszajelzés, hogy a Great Taste Awardson rendszeresen elismerik a szörpjeiket, mert ez azt jelenti, hogy világszínvonalúak és a világ bármely pontján értéket képviselnek.

„A nevezett termékek mindössze 20-30 százalékát díjazzák, csillagot pedig valóban csak azok kaphatnak, amelyek mind ízvilágukban, mind összetevőikben kiemelkedőek. Hazai, családi vállalkozásként ezért is vagyunk nagyon büszkék erre a hatalmas sikerre. Az elismerésen túl fontos visszaigazolás számunkra, hogy a díjat immár harmadik alkalommal nyertük el, amely pontosan jelzi a filozófiánkat, miszerint a minőség tekintetében sosem kötünk kompromisszumot” – fogalmazott Bálint Áron, a Spájz Szörp Kft. ügyvezető-társtulajdonosa.

Bálint Kata, Bálint Endréné Ildi és Bálint Áron. Fotó: Jágity Fanni

A szörp a Bálint családban szenvedély. Keszthelyi családi tulajdonban lévő manufaktúrájukban 2013 óta készítenek kiváló minőségű szörpöket főként saját termesztésű alapanyagokból, az előállítás során nem dolgoznak sűrítménnyel, a gyümölcsöket direkt préselik. Természetes alapanyagokat használnak fel, szörpjeik ízfokozó, aroma-, színezék- és tartósítószer-mentesek, így hagyományos termékeikben kizárólag az alapanyagok természetes íze köszön vissza. Az előállítás során a modern technikai eszközök adta lehetőségeket ötvözik többgenerációs családi receptjeikkel.

A Spájz Szörp kínálatában jelenleg tizenhat féle szörp található, valamint öt féle spritz by Spájz szénsavas szörpital, melyek alapjául is a kiváló minőségű Spájz Szörpök szolgálnak.

A Spájz Szörpök a Müller, a Kifli.hu, a Bortársaság , Culinaris, a spritz by Spájz szörpitalok a SPAR, az INTERSPAR, a Müller, a Kifli.hu, valamint egyes COOP üzletek polcain érhetők el korlátozott választékkal. A teljes szortiment a https://www.spajz.shop/ oldalon érhető el, akár 48 órán belüli házhoz szállítással.

Írjon véleményt