Ebéd a csúcson

Virtu Restaurant

November 22-én megnyitott az ország legmagasabb épületének tetején a VIRTU Restaurant. A MOL Campus 28. emeletén található ez a top gasztronómiai élménypont, mely nemcsak elhelyezkedésében és megjelenésében tör a legmagasabb szintre, hanem a hazai és regionális konyha legjavát kínálja vendégeinek, kiváló minőségben.

 

 

A 150 férőhelyes fine service étterem egy látvány-felvonóval közelíthető meg a MOL Campus Visitor Centerből vagy az utcaszinti külön bejárattól. A VIRTU Restaurant több szolgáltatással is várja a vendégeket: Csodálhatjuk a páratlan panorámát hatalmas üvegfal mögül egy lounge hangulatú részből kávé, frissítők és sütemény fogyasztása közben. Odaülhetünk a monumentáliskék-zöld márvány pulthoz az egész város fölött, és menő koktélt szürcsölhetünk. Az á la carte ebéd és vacsora elegáns, mégis közérthető módon mutatja be a regionális gastro kultúrát igaziközönségkedvenceket felvonultatva. Az éttermi rész egy nyitott és több szeparálhatóvendégtérből áll. Ideális lokáció ez családi vagy céges ünnepi pillanatok megéléséhez. 6-8 főtől150 főig tud a VIRTU csapata testreszabni és nagyon személyessé tenni tereket és étel-italkínálatot.

 

 

A VIRTU Restaurant a visszatérő ügyfeleket törzsvendégként köszönti, és igyekszik számukra azangol privát klubokhoz hason kiemelt szolgáltatásokat biztosítani egy csak számukrafenntartott belső térben.

A gasztronómiai koncepció és igyekezet a magyar konyha és vendéglátás ideális jövőképét vetítielénk: itt minden elemében jelen van az a potenciál, mely hazánkban és a régióban rejlik. Kiemelhető a klasszikus ízekből álló menü, a széles borválaszték, a környező országokkultúrájának tisztelete, az elegancia és az inspiráló fine-service koncepció.

 

 

A VIRTU Restaurant konyháját a 26 éves Lendvai Levente vezeti, aki az Arany Kaviárétteremből érkezett a MOL Campus torony tetejére:

Azt adjuk, ami a miénk és ami szerethető, mindezt olyan színvonalon, ami vonzóvá tesz minket.  Közép-kelet Európa regionális ízeit és ételeit mutatjuk be, amibe beletartozik hazánk utánAusztria, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország is. Remek alapanyagokés kitűnő ételek jellemzik ezt a térséget. A trendet, miszerint helyi alapanyagokat használunk és 50 kilométerről hozunk mindent, egy kicsit kiterjesztettük és a régió jellemző ételeibengondolkodunk, ami lehet akár a bécsi szelet, a krumplis tészta, a smarni, a császármorzsa vagy a káposztaleves is. Ez utóbbi például ebben a régióban mindenhol megtalálható kisebb-nagyobbváltoztatásokkal. Természetesen megmutatjuk erdeink nagy vadjait is különböző kultúráktolmácsolásában. Budapesten nem nyílt még étterem a 28-ik emeletenez a kilátás sok mindentmeghatároz, és felénk is magas elvárásokat közvetít. Ez nem egy fine dining étterem, szeretjükamikor a vendég a saját ritmusában tud elmerülni az á la carte kínálatunkban, és mindenkorosztály megtalálja a saját élményét nálunk. Nyitottak és sokszínűek vagyunk, mint maga a város alattunk. Azt azért ígérhetem, hogy kiemelten elegáns szervizt nyújtunk. Az ételekmegjelenésükben, tálalásukban mindenképpen ezt az emelkedettséget tükrözik.”mesél terveirőlaz ifjú séf.

 

 

„Amit mi nyújtunk, ezek az otthon és a szeretet ízei, melyek egy pici melegséget hoznak azéletünkbe. Nekem az évek folyamán nagyon sok ötletem gyűlt össze, úgy érzem, hogy ezen a helyen ezeket meg tudom valósítani. Úgy találtunk egymásra, a VIRTU-koncepció, az én eddigimunkám és a teljes vendéglátó csapat, ami számomra mesébe illő. Nincs olyan elvárás, hogymegfeleljünk a budapesti gastro trendnekbátor lenne azt mondani, hogy inkább mi szeretnénkalakítani azt?”

 

cím: Budapest, MOL Campus 

 

Írjon véleményt