Edd végig Londont!

Amikor Angliára és a gasztronómiára gondolok, kettősség él bennem: egyrészt Londonról mindenkinek a csúcs helyek és a legmenőbb trendek jutnak az eszébe, teljesen jogosan, másrészt a hétköznapi angol konyha “sótlansága” is rögtön beugrik.
Amikor 14 évesen először jártam Angliában, és 3 hétig egy kollégium kosztján éltem, nem igazán győzött meg az ottani főzőtudomány. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd vágyakozva gondolok arra, hogy Londonban reggelizzek, vagy vacsorázzak. Ennek ellenére, így lett. Az angol főváros ugyanis tele van jobbnál jobb éttermekkel, és jócskán diktáják is a tempót a világ gasztronómiájának. Lássuk tehát, mik pörögnek a legjobban Londonban!

Daisy Green  (Fotó: www.earthstrucksweethearts.wordpress.com)

Daisy Green
(Fotó: www.earthstrucksweethearts.wordpress.com)

Reggelizz úgy, mint egy király(nő)!

A reggeli az egyik legfontosabb étkezés és ezzel a britek is tisztában vannak. Annak ellenére, hogy a híres „angol reggeli” valószínűleg soha nem veszti népszerűségét a helyiek körében, London már továbblépett. Több száz olyan reggeliző van, ahol az English breakfast tutira nem szerepel az étlapon, helyette viszont egészségtudatos reggelik százai közül válogathatunk.
Ilyen a Daisy Green is, ami az Alice Csodaországban hangulatát megidézve, egészen Ausztráliáig röpít bennünket reggelijével, míg a Farm Girl-ben szinte már a jövő évi egészségtudatos trendeket is végigkóstolhatjuk, a Tanya’s Kitchenben pedig meglehet, h a Made in Chelsea sztárjaival reggelizhetünk együtt.

A kávékülönlegességeket és mindenféle reggeli italok kínáló helyek ezerrel dübörögnek Londonban, minden utcában 3-4 ilyen közül választhatunk. Itt belekóstolhatunk a legújabb kávé-, tea-, vagy juice-variációkba, a design pedig természetesen instagram-kompatibilis. Egyik nagy kedvenc lehet a TY Seven Dials, ahol a kávé mellett,egy édes süti vagy egy matcha tea lehet kiváló kísérője a délutánnak.

TY Seven Dials  (Fotó: www.workfrom.co)

TY Seven Dials
(Fotó: www.workfrom.co)

Csak lazán!

London hemzseg a top éttermektől: ízlés- és pénztárcafüggő, ki mit választ ebédidőben vagy vacsorázó helynek. A Michelin-kalauz ajánlásával 559 éttermet böngészhetünk, közülük akár három csillaggal rendelkezőket is. De Gordon Ramsay és Alaine Ducasse éttermeinél valamivel lazább hangulatú és kedvezőbb árfekvésű hely a Barrafina és a St. John.

Az éttermeken kívül, a street food piacok várják még őrületes kínálattal és színes választékkal a gasztrománokat. Ez egy teljesen más életérzés: a piacok forgatagában megéhezett látogató minőségi alapanyagokból elkészített és sallangmentesen fogyasztható street food-okhoz jut.

St. John (Fotó: www.urbanjunkies.com)

St. John
(Fotó: www.urbanjunkies.com)

 

 

Írjon véleményt