Legjobb alkoholmentes megoldások a nyári hőségben – Hűsítő koktélok

Családbarát piknik, kerti grillezés, a gyerek szülinapja vagy csendes nyáreste rekkenő hőséggel? Tökéletes frissítők következnek, az alkalom és az apropó mindenkinek a fantáziájára van bízva. Ajánlható bárkinek, aki vezet, aki nincs még tizennyolc vagy csak nem szeretné enyhe kábulatban tölteni a délutánt. Frissek, fűszeresek, és alkohol nélküliek, sőt, otthon is könnyűszerrel reprodukálhatók.

A sörkedvelők szerencsés helyzetben vannak, mert szinte mindenhol van lehetőség kedvencük alkoholmentes változatát fogyasztani. Ha egy kicsit turbóznánk az ízeken a házunk teraszán ülve, akkor érdemes egy citromos-mentes radler változatot választani és abba gyömbért reszelni. A hatás nem marad el, garantáltan felpezsdít a sör-gyömbér-citrus hármas.

Purple breeze

1,5 dl grapefruit juice
25 ml levendula szirup
10 ml grenadine
1 dl szóda
Dísz: levendula ág, gránátalma magok

Tegyük shakerbe az összetevőket a szóda kivételével és jól rázzuk össze. Töltsük jéggel telt long drinkes pohárba, majd húzzuk fel szódával. Szórjuk bele a gránátalma magot és díszítsük levendula ággal, grapefruit cikkel.

Fizzy Chai

2 db chai teafilter
1 dl szóda
1 cikk citrom
20 dkg cukor

Főzzük le a chai teát 2 dl vízzel, ha elkészült öntsük bele a cukrot és óvatosan forraljuk össze, majd hűtsük ki. A poharakba tegyünk jeget, locsoljuk meg a chai sziruppal, facsarjunk rá egy cikk citromot, majd húzzuk fel szódával. Díszítsük fahéjrúddal és csillagánizzsal.

Hydra-fresh

10 ml cseresznye püré
20 ml aloe vera lé
20 ml tőzegáfonya lé
10 ml limelé
15 ml mézvíz

Az összetevőket erőteljesen shakeljük össze és töltsük jégre, fehérboros pohárba. Díszítsük cseresznyével.

Citromos-zsályás limonádé

3 cikk lime
2 cikk citrom
5 zsályalevél
csipetnyi Maldon sópehely
15 ml cukorszirup
szóda a feltöltéshez

Törjük meg a citrusokat a zsályával és a cukorral a pohárban. Töltsünk rá jeget, szórjuk meg kevés sóval és húzzuk fel szódával majd keverjük át. Pohár szélére tehetünk sókrusztát és citromkarikát is.

Írjon véleményt