Legjobb helyek és teraszok Budapesten

Top éttermek

Sokan tanácstalanok merre lehet jókat enni, hol hangulatos az étterem? Vagy melyik étteremben jó a kiszolgálás? Több éttermet is kipróbáltunk, és hoztunk párat ahol tuti nem fogtok csalódni!

Riso Ristorante & Terrace 

A legjobb panorámával rendelkező étterem és terasz a Riso, hiszen a a Budai Vár lábánál, a Bécsi kapunál található. Nincs még egy ennyire jó elhelyezkedésű étterem, ahol ennyire adott lenne minden ahhoz, hogy az ember csodálatosan érezze magát. Aki egyszer itt ebédel vagy vacsorázik a gyönyörű, mediterrán teraszon, az biztosan vissza fog jönni újra! Két okból is, az egyik mert az ételek nagyon finomak és ízletesek, a másik pedig a panoráma, ami hiányozni fog a vendégeknek.

Riso Ristorante & Terrace címe: Budapest, Lovas u. 41.

 

Memorise Skybar és Terrace

Budapest a belvárosi dzsungel közepén egy igazi oázis található. A Hotel  Memories OldTown tetőterasza. Ha felmegyünk a hatodik emeletre, és kilépünk a liftből, egy csodálatos kilátás tárul elénk. Igazi arcát este mutatja meg a hely, amikor a Gellért-hegy esti fényeit láthatjuk, és a város halk éjszakai lüktetését halljuk. Tökéletes helyszíne egy randinak, hiszen este árasztja magából a romantikát a város háztetőinek körül ölelése. Ha barátokkal érkezünk, akkor egy laza koktélozás vagy borozás mellett beszélhetjük ki az élet fontos dolgait.
És hogy ne csak a szomjunkat oltsuk, a különleges koktélokat, borokat grillvacsorával koronázhatjuk meg. Helyi specialitásokkal is találkozhatunk, melyek pontosan összhangban állnak az egyedi koktélokkal. Magával ragadó látvány, romantikus mégis laza hangulat, egyedi ízek, lazítás. Ez a MemoRise Skybar!

Memorise Skybar & Terrace címe: Budapest, Bástya u. 33.

 

Platz Budapest

A Platz étterem terasza is mindig top listás, hiszen hol van még egy olyan hely, ahol együtt lehet bulizni Will Smithel!  Az étterem abszolút trendi és stílusos, kicsit sem feszengős. Az ételek pedig mindig szezonálisan változnak, így folyamatosan megújul az étlap. Koktélok terén sem kell szégyenkezniük, szuperül válogatták össze a legjobbakat, és a gines koktéljaik pedig egyedülállók. És hogy miért került a válogatásba? A teraszuk lenyűgöző a Bazilika közelében.

Platz Budapest címe: Budapest, Szent István tér 4-5.

 


Bálna terasz

Egy hely, ami állandó és egyedülálló panorámával rendelkezik a Dunára, és a Budai oldalra. Ide jó leszervezni egy baráti vagy üzleti találkozót, vagy akkor is érdemes eljönni, ha csak finom ételek és egy koktél mellett merengeni, kikapcsolódni szeretnénk. Én szeretek itt lenni minden évszakban, mert mindig van mit csodálni a teraszról vagy az étteremből. Az italok a legfrissebb aktuális trendeket tükrözik, az ételek pedig a Bisztrós vonalat képviselik.

Bálna terasz címe : Budapest, Fővám tér 11-12.

 


Fióka

A Fióka az egyik nagy kedvencem, többféle dolog miatt is. Tetszik a hely kisugárzása, olyan mint egy nagy család, a felszolgálók a vendégek zömét névről ismerik, és amikor megérkeznek, akkor máris kapják a megszokott ételüket vagy italukat. A terasz pedig számomra egy oázis, csendes, lehet relaxálni, és egy kicsit ki is szakadok a hétköznapok nyüzsgéséből. Az ételek finomak, bőségesek, nagyon jó a borválaszték is. Gyerekkel is bátran lehet jönni, nagyon jól is fogják magukat érezni itt. Ajánlom a helyet abszolút!

Fióka címe: Budapest, Városmajor u. 75.

Kéhli étterem

A Kéhli étterem számomra egy hihetetlen történet, de saját magam tapasztaltam meg, hogy a helynek szelleme van. Eljönni ide, olyan mint egy picit visszamenni az időben. Az étterem a nagy házak után van a Mókus utcában, egy park közelében és ahogy belépek az ajtón, egy teljesen más világba jutok. Itt a felszolgálók udvariasok, az ajtóban már kedvesen fogadnak és elkísérnek az asztalig. Majd ha nem tudok a bőséges étel kínálatból nem tudok választani, akkor ajánlanak valami igazán remek fogást. Itt minden vendég fontos, és ezt érezni is. Az étterem is “varázslatos”, de a terasz az engem azonnal magával ragadott: a teraszt körül ölelik az ősfák, és egyszerűen fantasztikus az egész milliő. Az ételeken pedig érezni azt a pluszt, amit nem lehet tanulni. Érezni lehet, hogy minden étel valódi szeretettel készül. Ki kell próbálni!

Kéhli Étterem címe: Budapest , Mókus u. 22.

Evidens Bistro

Aki rajong a pörgős és élettel teli teraszért, akkor annak ajánlom az Evidens Bistro teraszát, itt nem áll meg az élet, folyamatos a jövés-menés. A Sas utca elején helyezkedik el, az éttermek legnagyobb nyüzsgésében. Az étterem is különleges, ugyanis Zoli, a tulajdonos azt vallja, hogy amitől ő saját maga jól lakik, azt adja a vendégeknek is, így aztán akkora adagok vannak, hogy én egymagam nem tudom sosem megenni. Vannak olyan ételek is, amik az asztalnál készülnek, így az éttermet még különlegessebbé teszik. Kihagyhatatlan!

Evidens Bistro címe: Budapest Sas u. 4.

Tommy di Napoli

Az egyik favoritom, azért mert a teraszon kívül az igazi nápolyi pizzát is nagyon szeretem. Annál pedig nem is kell jobb, amikor a teraszon ülök, eszem a kemencében sült pizzámat egy finom bor társaságában, tökéletes kiszolgálás mellett és jól érzem magam. Igazi olasz ételek, fantasztikusan finom autentikus pizzák, és nagyon jó személyzet, ezek jellemzik a Tommyt. Hétvégére azt javaslom, hogy foglaljunk asztalt, mert csak úgy betévedve nem biztos, hogy lesz helyünk. Azoknak ajánlom, akik szeretik az olasz gasztronómiát, és a kellemes környezetet.

Tommy di Napoli címe:  Budapest, Árpád fejedelem u. 8.

Raffaello Ristorante & Pizzeria 

A Raffaello egy igazán családias, mediterrán étterem Újbuda szívében, ahol autentikus olasz ételeket lehet enni. Az étterem olaszos belsővel büszkélkedhet, ha beül az ember, egy római pizzériában érezheti magát. Nyárestéken, a hangulatos teraszon, egy kellemes ital társaságában igazán meghitt vacsorákat lehet eltölteni. Itt hétköznap is nagy a forgatag, egyik vendég a másiknak adja a kilincset, jó látni azt, amikor valami működik. A pizzák kemencében készülnek igazi olasz alapanyagokból, a tésztája vékony és könnyű. Ahamisítatlan olasz tészták nagy része pedig házi készítésű változatban is kapható. A kiszolgálás színvonalas, maga a hely pedig hangulatos, ha erre teszitek a voksot, akkor jó választás. 

Raffaello Ristorante & Pizzeria címe: Budapest, Karolina u. 72.

 


Brunch Bistro Budapest

Sokan nem merték volna azt meglépni, amit a Brunch Bistro igen, és a Bajcsyn egy nagy helyen nyitottak egy brunch üzletet. A hely egyszerű és mégis nagyszerű, és kimondottan ízléses. A személyzet felkészült, udvarias, kedves. Az ételek finomak, a reggelik pedig tökéletesen elindítják az ember napját. Ha egyszer itt reggeliztek, akkor igazából fel tudtok töltődni, mert minden adott hozzá. Biztosan vidáman fog indulni a napotok, ha itt kezditek. A teraszról pedig be lehet szippantani a nyüzsgő belvárost, ami szintén megadja azt a különleges napindító hangulatot, hogy az ember tudja, ez nap jó lesz. Egyszer Ti is éljétek át ezt a Brunch Bistróban.

Brunch Bistro Budapest címe: Budapest, Bajcsy Zsilinszky u. 19/b

 

 


Promontor Kert Vendéglő

Lokális étteremről van szó, pontosabban kert vendéglőről, ami Budafok szívében fekszik. Ez egy igazi svábos hely, ahol az ember őszintén, természetesen jól érzi magát és jókat eszik. Sokan nem tudják, hogy száz éves helyről van szó, aminek a jó adottságokon kívül egy még szuperebb terasza, vagyis inkább kertje van. Jöhetünk autóval, mert mindig van hely a parkolásra, és nem kell fizetni érte, de a BKK járműeivel is itt vagyunk hamar, hiszen a busz, villamos, de még a vonat is megáll itt. A hely egy igazi vendéglő, a szószoros értelmében: jó ételek, megfelelő adagok, kiváló sörök, lokális borok és pezsgők. Én nem csak az itteni lakosoknak ajánlom, hanem érdemes messzebbről is ellátogatni, mert az éttermen kívül fantasztikus látnivalók és jó programok is vannak, tehát külön utat és egy teljes programot is megér a hely.

Promontor Kertvendéglő cime : Budapest , Kossuth Lajos u. 28.

 


Baltazár Budapest

Aki szereti a különleges helyeket, és megérinti a régi korok szellemisége, azoknak mindenképp el kell látogatnia a Baltazárba, ami a várban található. Mondhatnám azt is és igaz is, hogy ide csak úgy alapból is érdemes eljönni enni egy jót. De ha ünneplünk valamit, akkor érdemes itt tartani az adott évfordulót, vagy ha üzleti megbeszélést tartunk és el akarjuk kápráztatni a partnerünket. Biztosan le lesz nyűgözve mindenki. Az hogy a várban van, már különleges, de nem csak étterem a Baltazár, hanem egy butik Hotel is, tehát aki vidékről jön sietni sem kell, mert az éjszakját is mesés környezetben töltheti. Engem mindig beszippant a hely egyedisége és varázsa. Az ételek terén is van említésre méltó, a nagy klasszikusok mellett nagyon jó a burger, és a saláták is megérnek egy misét.

Baltazár Budapest címe: Budapest, Országház u. 31.

Asztalfoglalás a Baltazár Grillbe

 


ÉS Bisztró

Az ÉS Bisztró terasza, egy igazi „multi-kulti hely, az sem csoda, ha összefutunk egy-egy hírességgel. Ne lepődjünk meg, ha itt ül egy Forma 1-es pilóta, vagy egy Hollywoodi sztár, vagy valamelyik magyar celeb. Itt zajlik az élet igazán, magyar szót nem is igazán hallani, és senki sem lepődik meg, ha éppen angolul rendelünk. Az ételek különlegesek, és finomak is, és az adagok pedig teljesen meggyőzőek. És ami kihagyhatatlan: itt nem veszik rossz néven, ha éppen a konyak mellé egy szivart el szeretnénk füstölni.

ÉS Bisztró címe: Budapest, Deák Ferenc u. 12.

Asztalfoglalás az ÉS Bisztróba

 

 

Zeya Restaurant 

Zeya étterem, egy igazi üttörô a lokációban is, de a gasztronómia területén is, hiszen ez az elsô BBQ finedining étterem. Az étterem belsô kialakítása, teljesen extravagáns és aktuális. Tartozik hozzá, egy nagy terasz, ahol az egyedi ételek mellett az urbánus nyüzsgésnek is részesei lehetünk. Meglepôen komoly az italválaszték is, de van többféle steak is. Aki pedig elvonultan szeretne beszélgetni és az ételeket élveni, az a külön részen megteheti. Aki fogékony és nyitott az új dolgok írányába, azoknak kötelezô kipróbálni a Zeyát! 

Zeya Restaurant címe: Budapest, Sas utca 4. 

Írjon véleményt