„Street food oázis” a budapesti éjszakában

Beer & Burger

A Beer&Burger három dologban verhetetlen: sörben, burgerben, és késői nyitvatartásban. Az étteremben a hamburgereken kívül a vendégek különbözőfingerfood variációk közül is választhatnak. Tehetik mindezt akár minden nap, egy igazán hangulatosan berendezett burgerfalodában Tajti Bence tulajdonossal beszélgettünk.

 

Mikor kezdtél a vendéglátásban dolgozni?

A vendéglátást 14 éves koromban kezdtem. Diákként édesapám egyik barátjának éttermében dolgoztam kisegítőként. Először mosogatóként tevékenykedtem, utána átmentem a konyhára, és a pultban is dolgozhattam. Tizennyolc éves koromban megszereztem a pultos, a felszolgáló, és a bartender szakmát, illetve van üzletvezetői végzettségem is. Aztán jött a lehetőség, hogy át lehet venni ezt a helyet, és akkor döntöttem úgy, hogy belevágok és átveszem. Azóta üzemeltetem.

Amikor úgy döntöttél, hogy átveszed az éttermet, akkor kezdett körvonalazódni, hogy mit akarsz kezdeni a hellyel?

Akkor már tudtam, hogy az irány az jó. Egy kis kozmetikázásra szükség volt, az ételeken és a hely atmoszféráján is alakítottunk, de a kézműves burger, street food, fingerfood irány megmaradt.

Mit változtattatok a burgereken?

Volt olyan burger, amit benne hagytunk a kínálatban, de a hamburgerek többségét a séffel együtt találtuk ki. Például a tükortojásos burger, és a tacók sem voltak a korábbi étlapon, de mi úgy gondoltuk, hogy ezeket az ételeket szívesen fogyasztanák a vendégek, ezért rátettük.

 

Mennyi idő alatt alakult ki a mostani étlap?

Körülbelül fél év volt, és a mai napig finomítunk rajta, az étlap négyhavonta változik.

 

Szezonális dolgok is vannak?

Igen, szoktunk hideg és meleg leveseket is kínálni. Az eperleves túrógombóccal például nagyon népszerű. Mindig úgy változtatjuk az étlapot, hogy megfeleljen az időjárásnak.

Milyen jellegű burgereket készítetek?

Kézműves burgereink vannak. Nincs sehol Magyarországon tudtommal csirkepaprikás burger, illetve oldalas burger, de a szószok az igazi specialitásaink. Van füstölt majonéz, texas szósz, házi ketchup, házi majonéz, házi mustár, green chilli majonéz, wasabi majonéz. Ilyenek máshol nincsenek, nálunk tizenötféle szósz van.

 

Házhoz is szállítotok?

A minőségromlás miatt nem. Ha a vendég hidegen kapja meg a burgerét, az nem az igazi.

 

Amikor átvetted a helyet, új alkalmazottakkal kezdtél dolgozni?

Teljesen új személyzettel dolgozunk. Próbáltam olyan embereket összeválogatni, akik jó szakemberek, és akik át tudják adni a személetet, amit képviselek. Fontos, hogy szeresse, amit csinál, és tudjon a burgerekről beszélni a hazai,és a külföldi vendégeknek is.

Milyen italokat kínáltok?

Koktélokban nagyon jók vagyunk, sokfajta csapolt sörünk van, ezeket szokták szeretni a vendégek.

 

Inkább turisták esznek nálatok, vagy vannak hazai vendégek is?

Olyan 60 százalékban inkább turisták jönnek, de szerencsére egyre több hazai vendégünk van.

 

Hogy néz ki a nyitvatartás?

Hétfőn és kedden éjfélig, szerdán és csütörtökön hajnal 1-ig, pénteken és szombaton hajnal 3-ig, és vasárnap szintén éjféligvagyunk nyitva. Januártól lesz reggelink is, így kitoljuk a nyitvatartást reggel 8-tól.

 

Milyen reggelit kínáltok majd?

Magyaros reggelink lesz. Lehet majd rántottát rendelni kolbásszal, lesz toast, smoothie, shake, amerikai palacsinta, muffin és croissant, de jó reggeli kávékat is kínálunk majd.

 

Beer & Burger címe: 1077 Budapest, Wesselényi utca 32.

 

Írjon véleményt