Pörgős, páratlanul jó bisztró a Bálnában – az Escobar

Már kilenc éve működik a Bálna épületében az Escobar étterem, és igencsak színes és széles a repertoár. Hagyományos bisztrókonyhával, nemzetközi és street food ételekkel, signature és klasszikus koktélokkal, prémium italokkal, szép borlappal, no meg szuper kilátással várják a Duna-parton a vendégeket. Valamiért eddig nem kerültek be a környék vérkeringésébe, kevéssé ismertek, pedig igazán van helyük

Pompás választás minden napszakban

Egy hely, ami összeköt, legyen reggel, délben vagy este. Egy hely, mely lehetőséget ad egy könnyed reggelire, egy üzleti ebédre, egy meghitt poharazásra. Egy pompás hely, pont így, szó szerint.   A Pompás Bisztró tökéletes helyszín választott magának arra, hogy hangulatos, eklektikusan bájos tereit megtöltse élettel: a Semmelweis Klinikák közelsége szinte garantálja, hogy a bisztróban

A Grøenk Deli már a Balatonon is hódít

Az élet úgy hozta, hogy átugrunk a Balatonra és december 15-én megnyitjuk a balatonfüredi delinket is a Jókai Mór utca 24-ben. A Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik. Reméljük, legalább annyira szeretni fogjátok, mint a velenceit, mi szívünket, lelkünket beleadjuk ebbe is.” – olvashattuk a velencei Groenk Deli facebook posztjában.   Úgy jellemzik magukat, mint egy

9 bakancslistás burgerező amit ki kell próbálni!

Legyen kétkezes vagy egykezes, egy jó hamburgerért hajlandóak vagyunk a város másik oldalára is elmenni. Most hoztunk 9 olyan burgerezőt, amit érdemes tesztelni, mert egytől egyig szaftos, ízletes és igazán vendégmarasztaló bucikat készítenek.   I55 AMERICAN RESTAURANT „A hús legyen veletek!” Lehetne ez is mottója az amerikai stílust képviselő étteremnek, ahol burgerektől a steakeken át

5+1 parádés street food hely

Ha valamikor igazán pörögnek a street food placcok, akkor az a nyár! Ilyenkor kevésbé szeretünk adózni az idő oltárán egy-egy gyönyörűen megálmodott tányér fölött, hiszen annyi minden vár ránk a szabadban és olyan hamar vége a szezonnak. Ennek apropóján összegyűjtöttünk pár igazán klassz teraszos helyet, ahol mindig hideg a sör/fröccs, zseniális a kaja és nem

Bezár az ország első McDonald’sa

Vasárnaptól bezárt a Régi posta utcai McDonald’s, majd exkluzív éttermeként születik újjá!   Magyarország első McDonald’s étterme, a Régi posta utcai egység, szinte minden elemében megújul a hazai vállalat 35. születésnapja alkalmából. A felújítás során különleges minőségű, exkluzív éttermekben alkalmazott belsőépítészeti anyagokat használnak fel.   A McDonald’s ikonikus éttermének megújulása túlmutat a hálózat többi egységénél megszokott átalakításokon. A

A bikavadító koktélok és szaftos húsok mennyországa ismét új arcát mutatja

A tulajdonos, már régi motoros a szakmában, 20 évig dolgozott felszolgálóként, majd az első saját kávézója után hosszú utat megtéve ma övé az egyik legkedveltebb steakparadicsom a városban. A Meat Heaven by Tuning megújult arculattal és teljesen friss csapattal várja, hogy ámulatba ejtsenek!   Aki vérbeli hamburgerrajongónak vallja magát, annak bizonyára ismerősen cseng a Tuning

Egy különleges kézműves burger: a Stelázsi Burger

Felejtsd el az édes, kalácsszerű bucit, a puffancsot, az ehetetlenül magas burgert! A Stelázsiban egy 100%-ig helyben készült, különleges finomsággal ünneplik hamarosan az étterem kilencedik szülinapját.   A napi menüben már nagy sikert aratott Stelázsi Burger egyedisége a házi kenyérlepényben rejlik, melyet a séf maga gyúr és minden alkalommal frissen süt. Több ételhez is kínálják,

Amerika egy “harapásnyi távolságra”?

Hónapok óta beszéljük a szerkesztőséggel — mivel a vásárlói vélemények is azt mondják — ideje volna meglátogatni Durst Attila és felesége, Andi éttermét a Reményi Ede utcában, Óbudán.  2017-ben nyitották meg éttermüket, előtte Attila 23 évig Amerikában, még hozzá Las Vegasban volt vállalkozó, ahol bőven volt ideje magába szippantani az amcsi életérzést. Bár a mondás

Egy(b)esült miskolci finomságok: A Leves és a Borsod Burger fúziója

Néhány hétig tűkön ülve várták a miskolciak, hogy a Déryné utca imádott, apró étterme új köntösben, új és nagyobb helyszínen újranyisson a Széchenyi utca 89. szám alatt. Aztán nem várt, de észszerű fordulatról adtak számot a közösségi médiában: összeállnak a város másik ikonikus street food brandjével, a Borsod Burgerrel. Talán annyira nem is meglepő, hiszen Bárczi

Világhírű legendák a Porkyban

Az első szülinapját ünneplő prémium street food étterem mindkét egységében mostantól minden hónapban olyan világszerte ismert és rajongásig imádott szendvicseket készítenek az ínyenceknek, amelyekért érdemes lesz megrohamozni Kistarcsát, no meg a budapesti Dob utcát.   Múlt hónapban az 1930 óta töretlenül hódító PhillyCheesesteak szendvicset próbálhattuk ki, júliusban a Séf című filmből ismert Cubanot, amelyért kígyóztak

A Porky meghódította a Dob utcát is

A GastroGuide olvasói már megismerhették a szédületesen lehengerlő, street food ételeket kínáló kistarcsai Porkyt. Akkor elárulták, hogy étteremláncban gondolkodnak, most pedig örömmel adhatjuk hírül, hogy máris újabb egységet nyitottak és elsőként a budapesti Dob utcát hódították meg.   Mindenképpen szerettek volna a belvárosban, központi helyen megjelenni, majd több opció után itt találták meg azt a

A texasi barbeque megérkezett Fótra – The Pit BBQ & Cajun

Sercegő fa, az ízlelőbimbókat csiklandozó illatok. Fóton egyedülálló étterem nyílt, a The Pit BBQ & Cajun, ami igazán különleges helynek számít, hiszen ez Magyarország első olyan autentikus texasi barbeque és louisianai cajun étterme, ahol olyan tradícionális ételeket kínálnak, mint a Gumbo, az Etouffée vagy a Jambalaya.   A texasi BBQ még valamennyire ismert, a cajun

Kovács Antal Sommelier sorozata-Burger & Bor

2004-et írunk, a helyszín London. Este van, a London Wine Fair-t aznapra bezárták. A biztonságiak kellő udvariassággal ugyan, de azért kimért határozottsággal tessékelték ki a nagyérdeműt a vásárváros borgőzös leheletű pavilonjaiból. A város központjába visszaérve eszméltem rá, hogy a gyomrom jelez; enni kéne valamit. Előző este, egy parádés Fish & Chips-et pipáltam ki egy sarki

Az első farkas amelyik burgert készít! -Wolf Burger

A főváros nem szűkölködik a jó burgeres helyekből, de ha egy picit távolabb megyünk Budapesttől, akkor sem kell lemondanunk az ízletes húspogácsáról és friss buciról. A Szigethalmon található Wolf Burgerhez mindenképp érdemes ellátogatni, ha kimerészkedünk a belvárosi betondzsungelből, vagy éppen kifejezetten a Duna-part egyik nyugodtabb szakaszán szeretnénk jólérezni magunkat. A Wolf Burger tulajdonosával, Farkas Balázzsal

ÉtterEmber sorozat, Tóth József avagy a Black Cab story

„Meditálás közben születnek a legjobb ötletek” – Az ÉtterEmber sorozat legújabb részében Tóth Józseffel, a Black Cab tulajdonosával beszélgettünk Karrierje azzal indult, hogy kiment külföldre szerencsét próbálni, ahol olyan híres vendégeknek szolgált fel, mint Elton John, Brad Pitt, Jennifer Aniston és a Red Hot Chili Peppers tagjai. Bejárta a fél világot, végigment a ranglétrán a

Burger-Bár-Hol

A Burger Bár-Holban olyan különleges hamburgereket kóstolhatnak a vendégek, mint a camambertes, lilahagymalekváros La France, a dupla húsos, hagymakarikás Texas Bill, vagy a Chaddar szósszal nyakon öntött sajtos mennyország, vagyis a Cheese Heaven. Akár a food truck mellett egy fesztiválon, akár bent az étteremben a burger bárhol, bármikor jól esik – Balla Ákos tulajdonost kérdeztük.

RetroBurger– egy különleges hamburgerező, nem csak nosztalgiázóknak

Zsemle, húspogácsa, lilahagyma, kígyóuborka, paradicsom, szószok. Ezek a hagyományos retro burger összetevői, amibe ha beleharapunk, azon nyomban előtörnek belőlünk a gyerekkori emlékek. A RetroBurgerben a klasszikus ízek mellett kreatív variációkkal is találkozhatunk, hiszen számtalan feltétet hozzáadhatunk az alap burgerhez, és legalább ötvenféle szószból választhatunk–Ofella József tulajdonossal beszélgettünk. Miért választottad a hamburgert? Nem én választottam a hamburgert,

„Street food oázis” a budapesti éjszakában

A Beer&Burger három dologban verhetetlen: sörben, burgerben, és késői nyitvatartásban. Az étteremben a hamburgereken kívül a vendégek különbözőfingerfood variációk közül is választhatnak. Tehetik mindezt akár minden nap, egy igazán hangulatosan berendezett burgerfalodában –Tajti Bence tulajdonossal beszélgettünk.   Mikor kezdtél a vendéglátásban dolgozni? A vendéglátást 14 éves koromban kezdtem. Diákként édesapám egyik barátjának éttermében dolgoztam kisegítőként.

„Fontos a minőség” – kézműves sörből és hamburgerből sosincs hiány a Kandalló Pubban

Világszerte egyre többen keresik a kisüzemi termékeket a vendéglátásban. Van egy hely, ami Budapesten szinte egyedülálló módon széles választékot kínál kézműves sörökből és hamburgerekből. Az egykori kandallóüzlet már hét éve várja izgalmas ízekkel a vendégeket. Az üzletvezetőt, Dórit kérdeztük a Kandalló Pubról.   Miért lett a nevetek Kandalló Pub? Ez a hely régen az egyik

Black Cab Burger –a hamburgerező, ahol a vendégek egy morzsát sem hagynak a tálcán.

Mindig is szerette a hamburgereket, és lenyűgözték az amerikai filmek ikonikus hamburgerezői. Évekig dolgozott a tengerentúlon, élete legjobb burgerét pedig egy amerikai őslakos séf készítette neki abban a washingtoni hotelben, ahol dolgozott. Akkor még nem tudta, hogy egyszer saját hamburgerezője lesz, ahol a vendégek az utolsó morzsát is felszedegetik a tálcáról. – Tóth Józseffel, a

Már Magyarországon is a húsmentes Rebel Whopper® szendvics

Az Unileverhez tartozó The Vegetarian Butcher bejelentette, hogy partnerségre lépett a BURGER KING®–gel azért, hogy megkezdjék a húsmentes Rebel Whopper® szendvics forgalmazását. A Rebel Whopper® árusítását a jelenlegi, kezdeti fázisban 25 európai ország mintegy 2500 BURGER KING® éttermében – köztük Magyarországon is –egyszerre indítják el, hamarosan pedig Európa, a Közel-Kelet és Afrika további piacain is

„Csak akkor kapsz, ha te is adsz”

A Firpo Burgerben a vendég az első „Bőséges adag, minőségi étel, átlagáron” csupa ehhez hasonló kiváló értékelést olvashatunk a FirpoBurger vendégkönyvében. A büfében úgy húszféle kreatívan összeállított hamburgerből lehet választani, de egyre gyakrabban telepednek ki rendezvényekre is. Saját elmondásuk szerint ma már fél Pestet ők látják el burgerrel! – Rubics László tulajdonossal beszélgettünk. Legutóbb rendhagyó módon a

Love Meat Tuning

Tuning után a Liszt Ferenc téri Beef Heaven étterem, és most itt az újabb LOVE MEAT TUNING étterem, ahol érdemes kipróbálni a smokerben készült húsokat és a páratlan Picanha steaket is. Magas színvonal, kiváló minőségű húsok, különleges tematikus vacsora estek, érdekes meghívott vendégekkel színesítve. Páratlan gasztro hely, ahol fel ”TUNING”olhatod magad te is! Serényi Zsolt inspirálta az

Eszelős hamburger Jamie Olivertől

Ha meg akarod közelíteni a hamburgeri tökéletességet, tartanod kell magad a szinte rituális előírásokhoz. Azt a szenzációs ötletet valósítom meg, hogy a húspogácsát megkenem mustárral és egy löketnyi Tabasco Chipotle-szósszal, mert ettől sütés közben a fűszerek és az ízesítők hihetetlen, rücskös réteggé sülnek össze rajta.             Hozzávalók 4 személyre 800