Pörgős, páratlanul jó bisztró a Bálnában – az Escobar

Escobar Budapest

Már kilenc éve működik a Bálna épületében az Escobar étterem, és igencsak színes és széles a repertoár. Hagyományos bisztrókonyhával, nemzetközi és street food ételekkel, signature és klasszikus koktélokkal, prémium italokkal, szép borlappal, no meg szuper kilátással várják a Duna-parton a vendégeket. Valamiért eddig nem kerültek be a környék vérkeringésébe, kevéssé ismertek, pedig igazán van helyük a jó helyek listáján. Májusban új üzletvezető került a fedélzetre és az összeszokott csapattal nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy jobban megismerjék őket.

 

Meglepően hosszú az étlap, nem egy rövidített bisztrómenü, és ami még inkább meglepő, hogy minden fogy. Minden fogás pörög, persze folyamatosan szűkítenek és alakítanak a kínálaton, figyelembe véve a szezonalitást is, de ami működik, azt miért is kellene megváltoztatni? A legtöbb tétel stabilan meg tud maradni jó ideje.

Sokan iszogatni, csipegetni térnek be, ezért népszerűek az előételek, mint például az Escobar mártogatós vagy a chilis-fokhagymás garnéla, a hamburger. Itt érdemes megjegyeznünk a hely egyik kiválóságát, miszerint minden helyben, friss alapanyagokból készül, így a hambihoz a hús és a buci is. A kínálatban szereplő néhány tésztaétel ugyancsak, és bár nem ez a specialitásuk, nem egy olaszos helyről van, mindenképpen szeretnénk kiemelni, hiszen ez sokak számára vonzó tény. Ráadásul gluténmentesen is kérhető a friss, helyben készült tészta.

 

 

A mi kedvencünk a páratlan rizottó volt, csirkével vagy rákkal, isteni és krémes, tényleg kevés ilyen klasszul elkészített rizottóval találkoztunk a városban. Nagy népszerűségnek örvend még a bélszín steak és a tonhal steak, és mi is oda voltunk érte!

A lokációhoz képest nem egy túlárazott hely, két fő 20 ezer forintból kényelmesen megvacsorázik, ez két fogást és egy italt jelent fejenként.

Hatalmas forgalom van, leginkább nyáron, a hétvégén, illetve vacsoraidőben, ilyenkor mindenképpen fogaljatok asztalt, de minden olajozottan megy, az előkészületekben rejlik a titka. A hatfős konyhai személyzet előtt le a kalappal, szépen felépítették a rendszert, így a teltházas időszakokban is gördülékeny a kiszolgálás, annak ellenére, hogy mindent frissen és helyben készítenek, nincs félkész vagy mirelit cucc a konyhában.

 

 

 

Szülinapi, céges rendezvények helyszínéül is szívesen szolgálnak, esküvő is volt már a bisztróban, de ha csak munka után lazítanánk egy hétköznap délután egy jó koktél mellett, akkor az Escobarban a helyetek!

 

cím: Budapest, Fővám tér 11-12, 1093

 

Írjon véleményt