Top 9 vendéglő Budapesten és környékén

Árnyas kertek, múltidéző hangulat, a család gondoskodása, egy hely, ahol otthonosan érezheti magát a vendég. Téged is ez vonz az étteremválasztásnál? Mutatjuk, melyek a mi aktuális kedvenc vendéglőink Budapesten és vonzáskörzetében.   1. Gléda Vendéglő     A Glédában a békebeli, múlt század eleji vendéglőhangulat vár, klasszikus ételekkel, mégis modern köntösben. A magyaros konyha káprázatos

Oázis a város szívében a megújult Beerstro14

Elegáns környezetben, minőségi steakekkel és a legjobb sörökkel várnak. Két évvel ezelőtt indult a Beerstro14, és ennyi idő elegendő is volt hozzá, hogy Pest egyik legkedveltebb kézműves sörözőjévé nője ki magát. Ez azonban nem csupán a széles választéknak, hanem az étlapnak is köszönhető, hiszen az azóta YBL Palotába költözött bisztróban minőségi fogások társulnak a különleges

A borospohárban: Wiener Schnitzel – Kovács Antal sommelier sorozata

A Wiener Schnitzel (magyarul; bécsiszelet) legalább annyira emblematikus Ausztria számára, mint a bécsi barokk paloták, vagy klasszikus zeneszerzőik. A zsemlemorzsában, bő zsiradékban kisütött borjúszelet – s a hozzá kínált édes-savanykás íz tengelyű krumplisaláta -, az ország ikonikus ételévé vált. Olyannyira, hogy Ausztriában szeptember 9. a Wiener Schnitzel Napja, amit országszerte ünnepelnek. De tényleg osztrák találmány

Megnyitotta kapuit az ÉTOILE, Budapest egyetlen exkluzív champagne bárja

“Gyertek gyorsan, ez a csillagok íze!” – állítólag ezt kiáltotta Dom Pierre Perignon, amikor feltalálta a champagne-t. Bár a mondat eredete megkérdőjelezhető, a buborékos ital népszerűsége nem: a francia champagne mindenkit elvarázsol eleganciájával, könnyedségével, játékosságával. Az ÉTOILE Champagne Bar is ebben a szellemben várja vendégeit az ikonikus Párisi Udvarban több mint 50 féle tétellel, valamint

The Acai Spot Budapest

Gyönyörű, napsütötte terasz, késői ébredés, egy halom könnyű, friss, és színes finomság: saláták, gyümölcsök, egy pohár narancslé az asztalon. Tökéletes reggeli kép, nem igaz? Magunknak a legritkább esetben készülünk ilyen káprázatos kínálattal, csak bedobunk egy kávét, harapunk valamit és rohanunk is a dolgunkra. Ebédre a laptop előtt kanalazunk valami gyorsat és nem feltétlenül egészségeset a

5 tuti étterem a várban ami megér egy utazást!

A várba ellátogatni mindig érdemes, de ilyenkor tavasszal szerintünk a legszebb arcát mutatja. Amikor tehetitek ugorjatok fel és csodáljátok meg a panorámát és a történelmi csodákat!          Pierrot   A Pierrot egy lezseren elegáns, kifinomult, de barátságos, sokoldalú és nyitottságot sugalló magyaros étterem, 13. századi várfalak között, romantikus környezetben, ahol a legjobb

Vegán borvacsora a Garzon Caféban

Egyedülálló Vegán borvacsora a Garzonban   Időpont : 2022.05.05. 18:30 kapunyitási pánik  / 19:00 pedig Vacsora, éljen a ramazuri Helyszín: Garzon Café 1075 Budapest, Wesselényi u. 24.     Budapesten üttőrőként rendezi meg  a Garzon Cafe az első, teljesen Vegán borvacsorát!  Kiváncsi vagy egy nem mindennapi eseményre? Eddig még nem kóstoltál vegán ételeket, és nem

Kacsamáj zsírjában – Bicsár Attila séf rovata

Így lesz tökéletes a kacsamájad!  Nehézségi fok: 3/5 Elkészítési idő: 25 perc     Hozzávalók: •1 db hízott kacsamáj ( kb.500 gr ) •500 g kacsazsír •1 fej vöröshagyma •2 gerezd fokhagyma •3-4 szál friss kakukkfű •Só, frissen őrölt bors •Kenyér a pirítóshoz     Előkészítés: – Meghámozzuk a hagymákat. A zsírt felolvasztjuk.    

Tíz év után új Culinaris üzlet nyílik Budapesten

Közel egy évtized után új Culinaris üzlet nyílt a budapesti Hegyvidék Bevásárlóközpontban.  A prémium bolthálózat új egysége minden eddiginél nagyobb vásárlótéren, a decemberben átadott Culinaris Wine&Spirit shoppal együtt több mint 400 m2-en várja a gasztronómia kedvelőit. Az áprilisi nyitást követően, a márka immár három különböző lokáción, prémium szupermarketként várja az alkalmi és mindennapi bevásárlást intézőket

Parádés nemzetközi gin siker – Gay Hussar

Megérkezett az új magyar gin, rögtön két nemzetközi díjjal, még azelőtt, hogy egyáltalán megkóstolhattuk volna bármelyik kedvenc bárunkban. A spiritek szakértőitől érkező méltatás mellett az is vonzó lehet a Gay Hussar-ban, hogy natúr és sipping ginről beszélünk. Vagyis ez a fűszeres ital akár önmagában, jégkockával is kortyolható, nem muszáj tonikkal vagy egyéb italokkal összehozni. És

Agáta konyhája – Húsvéti sárgatúró

Húsvéti sárgatúró   A sárgatúró egy hagyományos Kárpát-medencei étel, amit főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Hajdúságban, a Csereháton és Felvidéken készítenek. Fogyasztása szinte kizárólag a húsvéti ünnepekhez kötődik. Elkészítésében lehetnek apró eltérések, de a lényegi lépések ettől függetlenül sosem változnak. Vannak például akik csak egyszer főzik fel, s vannak akik akár 3-4-szer is. Édesanyám tanítása alapján,

Agáta konyhája – Savanyú káposztás haluska

Gyakori jelenség, hogy tájegységenként más-más névvel illetjük ugyanazt az ételt.   Hasonló a helyzet a felvidékről származó haluskával, amit mi leginkább sztrapacskaként ismerünk. A receptúra, még ha oly egyszerű is, nem teljesen egyértelmű. Van ahol tesznek bele tojást, s van ahol nem. Ez ma már egyéni ízlés dolga. Azonban szeretném megjegyezni, hogy a haluska eredeti

Nyomokban kockás abroszt tartalmaz: a Harapó Mókus

Jövőre lesz 30 éves az óbudai Harapó Mókus. A roppant kedves elnevezés egy igazán családias, melegséget sugárzó és hangulatában is kedves vendéglőt takar; ismerjétek meg most ti is!   1992-ben Racsek Iván Németországba költözött azzal a céllal, hogy némi tapasztalat- és tőkeszerzés után hazatérve megnyissa majd a saját vendéglátóhelyét. Édesapja is kacérkodott az étteremnyitás gondolatával,

Cukorborsó, amiért jó pátyinak lenni

Tudtad, hogy nemcsak a Korhely Faloda kötődik a népszerű rádiós, Rákóczi Feri nevéhez, hanem a pátyi Cukorborsó Kertvendéglő is?   GastroGuide: Meséljetek egy kicsit az indulásról, kérlek! Rákóczi Feri: Úgy 15 éve, amikor új társasházba költöztünk, Attila, az üzlettársam egyik este bekopogott egy üveg pálinkával, hogy most költözött ide mellénk. Nagyon jóbanlettünk, vigyáztak a gyerekeinkre, igazi

Agáta konyhája

Agáta konyhája címmel új sorozat indul a GastroGuide-on. Hogy mit csinál majd Agatha a konyhájában? Most kiderül!   Hogyan kezdtél főzni?   Olyan helyen és családban nőttem fel, ahol nagyon fontos volt a jó minőségű étkezés. Az egyik testvérem ennek köszönhetően szakács lett, aki jelenleg Prágában él és dolgozik. Karlovy Varyban születtem, ami nem csak a

Vibrálás, lazaság és la vida loca hangulat az Zrínyi utcában

A Felisa Tapas Bar magyar-spanyol fúziós konyhája nem csak azokat vonzza, akik jártak már az Ibériai félszigeten és itthon is szeretnék felidézni a spanyol ízvilágot és konyhát, hanem a spanyolokat is. Az ételek mellett az interiőr is közvetíti a déliatmoszférát az Irinyi utcában, pazar kilátással.     Noha a tulajdonosoknak tapasztalat híján elsőre nagy kihívásnak

Sajtburger pohárban: A Leves

Egy jó sajtburgerleves, vagy egy panna cotta leves sós karamellel? Egy japán kacsaramen vagy egy pho? Jöhet? Miskolc egyik legkreatívabb és legizgalmasabb étterme következik: A Leves.   Bárczi Tamás és csapata 2013-ban bukkant fel a borsodi gasztronómia egén és azóta is fényes állócsillagaként tündökölnek. Kitűnő villásreggelik, street food fogások, kétfogásos ebédmenü, melynek önállóan is igen

A borospohárban: Grana Padano – Kovács Anti sorozata

Alig fél órányi autóútra Milánó belvárosától, hirtelen minden megváltozik. A sűrű forgatagú utcák helyett érintetlen olasz tájak, az idegesen rohangáló váróslakók helyett pedig a végtelenségig  nyugodt-, lelassult élettempójú emberek jelennek meg a színen. Amikor valaki arra jár, olyan érzés fogja el, mintha a legközelebbi város nem a sarkon túl, hanem több száz kilométerre helyezkedne el.

Valentin napi receptek Gökler Krisztitől -Édes Valentin-nap egészségesen

Gökler Kriszti fitnesz- és életmódblogger szerint a szerelmesek napja jó alkalom egy kis közös ünneplésre, s valami finom újdonság kipróbálásra. Két izgalmas receptet is megoszt velünk, amit a legnagyobb szerelemben is könnyen, gyorsan el lehet készíteni.   Bár a szerelmesek ünnepét nem mindenki tartja számon, mégis jó alkalom lehet ez a nap arra, hogy készítsünk

Pizza, ami ránk van hangolva – Tasty Pizzéria

A legfinomabb nápolyi pizza, a magyarok ízlésére hangolva – Tasty Pizzéria és Étterem Sok mindenért szeretjük a Bartók Béla utat, ami az utóbbi években nemcsak kulturális, hanem gasztronómiai szempontból is a város egyik kiemelt részévé avanzsált. A nemrég nyílt Tasty Pizzéria és Étterem egy újabb példa arra, miért is mondhatjuk azt, hogy ezen az utcán

A tányéron: Tökfőzelék – Bicsár Attila rovata

Ha egyszer elkészíted, ezután csak így akarod majd enni!:)   Nehézségi fok: 2/5 Elkészítési idő: 35 perc     Hozzávalók : •1 kg zsenge tök •1 közepes fej vöröshagyma •1 csomag kapor •4 ek görög joghurt •só, bors, cukor, ecet •olaj     Előkészítés: 1.A tök két végét levágjuk. Meghámozzuk, félbevágjuk, belsejét kikaparjuk. 2.A tök husát

A borospohárban: Édes-savanyú sertés – Kovács Anti sorozata

A nyolcvanas években, Bécsben jártam életemben először kínai étteremben. Édes-savanyú sertést ettem és akkora élmény volt, hogy sosem fogom elfelejteni. Az pedig, hogy nem kínából származik, sosem merült fel bennem. Mígnem három évtizeddel később szembesültem a ténnyel, hogy ugyan az édes és savanyú egyensúlyra épülő ételek valóban kínában alakultak ki, de abban a formában, ahogy

Na ez disznóság!

Közel fél éve nyílt meg Kistarcsán a fantométteremként indult Porky. Nevéből adódóan azonban nem kell mindenféle „malacságra” gondolni: pulled porkban utaznak, nem is akárhogyan. A kezdetekről és a nagy volumenű tervekről Katona Péter tulajdonos mesélt a GastroGuide-nak.   Pétert régóta magával ragadta a barbeque és a grillezés világa. Az egyik testvére az Egyesült Államokban élt

Megérkeztünk – Korhely “faloda és daloda”

Rákóczi Ferit szinte mindenki ismeri a rádióból. Az viszont kevéssé köztudott, hogy vendéglőtulajdonos is, az ő nevéhez fűződik a Korhely „faloda és daloda” tradícionális magyaros étterem és gasztrokocsma.   Van korábbról bármilyen kapcsolatod a gasztronómiával? Nincsen, soha nem akartam vállalkozó lenni, vagy éttermet nyitni, de mindig is nagyon szerettem főzni. Amúgy klasszikus sztori: édesanyám mindig hívott,

Idén visszatér a Gourmet Fesztivál

Két év „koplalás” után idén újra végigkóstolhatjuk az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát, felsorakoztatva többek között a legjobb éttermeket, borászatokat, cukrászdákat. A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris, az időpont pedig május 27-29. A szervezők bejelentették: 2022. májusának utolsó hétvégéjén újra jelentkezik az ország és a régió legnagyobb gasztronómiai ünnepe, a Gourmet, melynek

A borospohárban: Fish & Chips – Kovács Anti sommelier sorozata

A panírozott sült halat valószínűleg Spanyolországból és Portugáliából menekülő zsidók vitték be az Egyesült Királyságba, még a 16. században. A fehér húsú halakból – jellemzően tőkehalból vagy foltos tőkehalból – készült ételt, vékony lisztes panírban sütötték. Ez volt a „Pescado frito” a szefárd zsidók egyik nagy kedvence. Péntekenként sütötték, hogy másnap, fogyasszák el, amikor is

Egy gasztronómiai ékszerdoboz a második kerületben

Nemcsak a jó munkához kell idő, hanem ahhoz is, hogy étterem megtalálja a saját stílusát. A második kerület egyik központi, mégis csendes szegletében található Mandragóra már több mint másfél évtizede a környék egyik kiemelkedő gasztronómiai színfoltja, és ezen mit sem változtat a tény, hogy az évek alatt kissé megváltozott. A hely kezdetben klubszerűen működött, mára

Vibráló, vagány, színes, kreatív, trendi – ez a Monkey Bistro

A Várkert Bazárban nyílt tetőterasz lenyűgöző kilátással, chillzenével, koktélokkal, kézműves sörökkel és színváltós ginnel hívogatja a lazítani vágyókat.   A budai oldal, főképp a vár környéke úgy él sokak fejében, mint a „bulizók rózsadombja”, egy szupertrendi és emiatt talán túlárazott környék. Talán így is van, azonban üde színfoltként, sőt, festékbombaként robbant be ide a MonkeyBistro,

„Mi nem csak egy bisztró vagyunk, mi a Most vagyunk”

Tizenkét éve prémium romkocsmának indult a Most Kortárs Bisztró, bármilyen furán is hangzik ez a szóösszetétel. Mára egy örökmozgó, folyton mozgásban és változásban lévő, a kereteket izgalmasan feszegető bisztró lett a csillagok fénye alatt, a Zichy Jenő utcában.   A kocsmaételeket tartalmazó gyűszűnyi étlap úgy 7-8 éve kezdett szinte észrevétlenül bisztróvá változni. A véletlenszerűen Béles

Prémium bulik exkluzív környezetben-Vogue Boat Restaurant

Karácsonyi, év végi rendezvényekre, születésnapokra, céges bulikra nagyszerű választás lehet a VOGUE hajó exkluzív környezete. A fényárban ringatózó állóhajó tíztől százötvenfőig terjedő társaságot képes befogadni, ahol bárki megtalálja a kedvére való lehetőséget.   Ha a lenyűgözően hangulatos hajón szeretnénk társasági eseményt tartani, akkor idejekorán érdemes elkezdeni a szervezést. A VOGUE-ra ugyanis nemhogy hetekkel, hanem már

A fine dining és a bisztró között félúton, olasz eleganciával

Egy igazán exkluzív, a jelenlegi trendeket követő olasz étterem nyílt Budapesten a szépen felújított József Nádor tér vonzásában a nyár végén. A fine bistro konyhát kínáló LR Italian olyannyira autentikus, hogy az Executive (Luca Mottarlini) és a Sous séfek (Dario Candido és Valerio D’Alessandro) is olaszok. A fő koncepció az elegancia. Rusztikus tégla, indusztriális és

Ünnepi hangulat a Riso Ristorante téli kertjében

Takács László mesélt nekünk a budai mediterrán étterem háza táján történt változásokról az elmúlt közel másfél évben.   Láthatóan bővült az étterem! A covid előtt elkészült a téli kertünk, amit nem tudtunk még kihasználni, de nagyon bízunk benne, hogy a mostani időszak már lezárul és el tudunk vele indulni. Így ezzel a belső helységben 60-70

Izgalmas ízek a budai télikertben-Park Vendéglő

Ugye, mennyire izgalmasan hangzik a narancsos-csoki kacsa sütőtökkel? A Park Vendéglő tulajdonosa, Grünvald Balázs mesélt nekünk arról, hogy a megszokott ízek mellett milyenehhez hasonló őszi-téli újdonságokkal és ínyencségekkel és egyéb meglepetésekkel várják a vendégeket.   Milyen változásokról tudsz beszámolni, így a hidegebb napok közeledtével? Lassan átrendeződik az egész étterem, ugyanis nyitjuk a télikertet. Minden évben ősz

A modern, kortárs India hangulata és a Bollywoodi életérzés

A Bombay Budapestben izgalmas ételkreációkat álmodtak meg a professzionális séfek, akik India különböző megyéiből származnak és onnan hozták magukkal Budapestre a 21. századi indiai konyha ízeit.   A Bombay Budapest egy 25 éves barátság megkoronázása, ugyanis a négy tulajdonos negyedévszázados kapcsolatot ápol. Az étterem ötlete 2017-ben fogalmazódott meg egy repülőúton – Máltára indultak krikettezni. Mindannyiuknak

Törzshelygyanús üde színfolt, reggelire különleges gin-tonikokkal

Aki mézédes, nyugalmas reggelekre vágyik, finom reggelivel, gőzölgő kávéval csöndesen figyelni a rohanó város ébredését, annak a Sas utcai Honey hangulatos teraszán a helye. Akárcsak annak, aki igazán különleges gin-tonikot szeretne inni. Szeidel Szilveszter elmeséil nekünk, mivel tették különlegesebbé a megszokott brunch-os ételeket és hogyan hozták létre ezt az üde színfoltot.   Hogyan jött a

Világhírű magyar séf veszi kézbe az N28 Wine & Kitchen konyháját

Molnár Márk 20 év után tért haza Magyarországra. Most Budapest legújabb boréttermének étlapját és új ételeit kreálja, mint chef patron.   Egy hónapnak indult, 20 év lett belőle. Nem nagyon van magyar séf, aki Molnár Márkéhoz hasonló külföldi tapasztalatokkal rendelkezik. Egyelőre még angolul gondolkodik, konyhai csapata alakulóban, az N28 új étlapja azonban már az alapokat

Vendégünk, Nemes Dóra-Mentes Anyu

Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodójának neve nem ismeretlen azok számára, akiknek valamilyen ételintoleranciája van. A Dívány újságírójának első, elsöprő sikert arató kötete után nemrégiben megjelent második szakácskönyve, amelyben közel hatvan recept segít az életmódváltásban és a megszokott ízek mentessé varázslásában is. A szerző családi indíttatásból kezdett mentes receptek megalkotásával foglalkozni. 2019 nyarán derült ki

ArcSéfCsarnok sorozat -Patai Lajos executive séf, Grand Hotel Esztergom

Patai Lajos már eddig is gazdag életutat járt be: Tinnyéről indult, azóta dolgozott Nyergesújfalun, Perbálon és Etyeken is. Sokéves karrierje során a csárdától a fine dining étteremig bejárta a vendéglátás minden szegmensét. Tavaly november óta az esztergomi Portobello és Grand Hotel executive séfje, ahol új koncepciót igyekszik megvalósítani.   Hogyan kerültél gasztronómiai pályára? Teljesen véletlenül

Heti Borajánló Kovács Antal sommelier-vel 2. – Zichy Birtok Tokaji Pezsgő “Zichy Anna” 2019

Zichy Birtok Tokaji Pezsgő “Zichy Anna” 2019   A második világháború előtt, Magyarország volt az egyik legjelentősebb európai pezsgő exportőr, s bizony fogyasztását illetően is előkelő helyet foglaltunk el a rangsorban. Akkoriban mindig találtunk alkalmat pezsgőfogyasztásra, s ha nem volt, akkor kreáltunk egyet. Majd, mind sok minden más, a pezsgő is kiment a divatból. Jelenleg

Rib Eye steak friss salátával Bicsár Attila séftől

A grill partyk slágere. Lepd meg vendégeidet egy ízletes steakkel!     Nehézségi fok: 2/5 Elkészítési idő: 20 perc     Hozzávalók (4 személyre) •4 szelet Rib Eye (rostélyos) kb. 250 g-os/db •8 gerezd fokhagyma •8-10 szál friss kakukkfű •4 ek vaj •Tengeri só, frissen őrölt bors •Olaj a sütéshez   •400 g koktélparadicsom •200

Mylow Bistro – A belvárosi fine bistro, amit fel kell írnod a bakancslistádra

Érdemes nagy sétákat tenni a belvárosban, ugyanis, ha szemfülesek vagyunk, több olyan új helyet is felfedezhetünk a turisták által is kedvelt részeken, ahová megéri betérni. Mi segítünk neked, és a nemrégiben nyílt bárok közül máris felhívjuk egyre a figyelmed: a Mylow Bistro egy  olyan különleges helye a Bazilika környékének, ami egyből belopja majd magát a szívedbe.

ArcSéfCsarnok-Varga Roland-Egy séféletút kalandos története

Az ArcSéfCsarnok sorozat új részében Varga Roland, a Leo Rooftop és Leo Bistro executive séfjével beszélgettünk, aki a kedvünkért felelevenítette pályája legfontosabb mérföldköveit, és arról is beszélt, miért volt húsz évvel korábban nehezebb a pályakezdő séfek, szakácsok dolga. Interjú.   Mikor, minek a hatására döntötted el, hogy séf leszel? Ilyenkor gyakran az a válasz, hogy

Az első farkas amelyik burgert készít! -Wolf Burger

A főváros nem szűkölködik a jó burgeres helyekből, de ha egy picit távolabb megyünk Budapesttől, akkor sem kell lemondanunk az ízletes húspogácsáról és friss buciról. A Szigethalmon található Wolf Burgerhez mindenképp érdemes ellátogatni, ha kimerészkedünk a belvárosi betondzsungelből, vagy éppen kifejezetten a Duna-part egyik nyugodtabb szakaszán szeretnénk jólérezni magunkat. A Wolf Burger tulajdonosával, Farkas Balázzsal

Zax csoki tarolt a Great Taste Awardson

Közép-Európából egyedülállóan két csillagot kapott a gasztronómia Oscar-díjaként számon tartott Great Taste Awardson a ZAX csokoládéműhely erdei gyümölcsös bonbonja, de kézműves Zsutella mogyorókrémüket is díjazták. Varga Zsuzsa csokoládémester világhírű mesterektől tanulta a szakma fortélyait, hobbijából az elmúlt évtizedben lett hivatás majd sikeres családi vállalkozás.     A prémium minőség pedig olykor az árban is megmutatkozik,

Olaszos vendégszeretettel fogad Csopakon az Öböl Piknik

Frissen nyitott, de máris egyre népszerűbb az Öböl Piknik Csopakon, ahol az elegáns légkör, de a laza helyek kedvelői is megtalálják a számításukat. A balatoni halak mellett saját kemencében sült fogásokkal, játszótérrel és LED-fallal is várják a vacsoravendégeket, a családosokat, de azokat is, akik bringázás közben ugranának be egy gyors ebédre. Szalai Nikoletta tulajdonossal beszélgettünk.

Venison Gusto tarolt az angol élelmiszeripar BAFTA-ján

Közzétette idei díjazottjainak listáját a világ első számú kézműves és specialty termékeket felügyelő szervezete, az angol Guild of Fine Food (GFF), amelyre a világ 108 országából delegáltak prémium minőségű, kézműves élelmiszereket. Az élelmiszeripar BAFTA-díjának is nevezett Great Taste Awards-on közel 15 000 termék között 88 magyart díjaztak az angol szakértők. Összesen11 begyűjtött csillaggal taroltak az idén

Budai Gesztenyés Nagyvendéglő – Családias hangulat bűvkörében

Sok étterem szereti magát családi, otthonos helyként aposztrofálni, ám azt a békés és szerethető hangulatot, amivel a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő dicsekedhet, csak nagyon kevés helyen tapasztaltuk. A budakeszin található éttermet azonban nemcsak ezért lehet szeretni: nagyszerű ételeikbe, ha akarnánk se lehetne belekötni.   Vétek volna egy olyan helynek elfelejteni a múltját, mely csaknem száz éves:

Az Émile motorja, Frideczky András

Az Émile executive séfjével Frideczky Andrással beszélgettünk!    Mit jelent számodra a gasztronómia? – Önmegvalósítás. A mai étkezési szokások összehangolása, az otthonról hozott nagyanyáinktól örökölt ízekkel.     Mit változtatott az életeden az Émile, és Te Mit változtattál az Émile ételein? – Sokkal korábban kelek (nevet), de megéri. A konyhából olyan ételek kerülnek a vendégek elé,

Primero – A Balaton leghangulatosabb borbárja

Egyre felkapottabb hely a Balaton, amit már nemcsak a nyári szezonban, hanem tavasszal és ősszel is egyre többen keresnek fel. Nem csoda, hogy az utóbbi években megszaporodtak a gasztrohelyek a környéken, amik közül bár egyre nehezebb kitűnni, a Primeronak sikerült. Egy olyan remek reggeli- és borteraszt ajánlunk, ahová reggel vagy  este, sőt a nap bármely

Flaska Borbár – ahol bor a lelke mindennek

Almási Ádám már tapasztalt vendéglátós és sommelier volt, amikor 2018 decemberében rátalált a Tompa utcában arra a kiadó üzlethelyiségre, amit ma Flaska Borbárként ismerhetünk. A frekventált, mégis békés helyen található borbáron látszik, hogy egy szerelemprojekt terméke, az odafigyelés és a precizitás az éjszaka legutolsó pohár borán is érződik. A tulajjal a kezdetekről, a jelenről és

Normafa Grill Terrace – Már nemcsak a túrázás miatt érdemes Normafára menni

Normafa Budapest egyik, ha nem a legkedveltebb kirándulóhelye. Ám nemcsak a jó levegő, csodás természet és fantasztikus panoráma miatt érdemes arrafelé vennünk az irányt. A Normafa Grill Terrace egy tökéletes hely, ahol kipihenhetjük a túra fáradtságát, de akkor is érdemes ide betérnünk, ha csak szeretnénk egy hangulatos helyen, isteni finom (grill) ételeket enni. Az étterem séfjével,

Top vidéki éttermek, amiket vétek lenne kihagyni

Óriási tévhit, hogy csak Budapesten élvezhetjük a gasztronómia remekeit: ma már országszerte találunk kiemelkedő színvonalú éttermeket, ahol bármilyen utazás, kirándulás vagy túra során megpihenthetünk, feltöltődhetünk és feledhetetlen élményekkel gazdagodhatunk. Bemutatjuk azt a nyolc legkiválóbb vidéki éttermet, amelyek megérdemlik, hogy a természeti csodákkal együtt kerüljenek fel a bakancslistánkra!     Echo Restaurant  cafe, Tihany     

Leo Bistro – a hét bolygó hét italai

A legfinomabb nemzetközi és hazai ízek keveréke egy laza és exkluzív bisztrókonyhával. Csodás signature italok a Leo Bistro és Rooftop vezető bartenderével, Dreghiciu Gáborral beszélgettünk.   Mesélj kérlek a kezdetektől. Hogy jött az, hogy Te bartender legyél? Sokáig nem nagyon találtam a helyem az életben, nem tudtam mit kéne csinálnom, mivel kéne foglalkoznom. Hiszek a

Christie’s Urban Bistro

Hiába csendesedett valamennyit a nyüzsgő Király utca az utóbbi járványidőben, még mindig a város egyik legizgalmasabb, legsokszínűbb utcája, ahol minden második utcasarkon különböző vendéglátóegységekbe ütközünk. Van azonban közöttük egy, amiről csak jókat lehet hallani, és a mi véleményünk is egyértelműen és hangsúlyosan pozitív: a Christie’s Urban Bistro Budapestet ajánljuk.   A Christie’s Urban Bistro Budapest

BBQ mázas oldalas sült kukoricával

BBQ érzés otthoni sütőben!  Nehézségi fok: 2/5 Elkészítési idő: 180 perc   Hozzávalók 1 kg sertés oldalas 4 ek. fűszerkeverék 2 ek. mustár 4 ek. BBQ szósz 4 db kukorica 2 db lime só, cayenne bors étolaj Fűszerkeverék 130 g barnacukor 30 g fokhagymaporú 5 g gyömbérpor 1 g rozmaringpor BBQ szósz 200 g ketchup

“Pizza – Pasta – LA PIAZZA”

„Célunk egy olyan közösségi tér létrehozása volt ami az 50-es 60-as évek mediterrán hangulatát és a felhőtlen napsütést idézi. – Ahol ismerősként köszöntjük a családokat, ahol a baráti társaságok visszajárnak, ahol a lurkók a gyerekjátszóban jól érezhetik magukat, ahol a fedett teraszunkon a születésnapodat tarthatod és ahol a kutyádat sem kell otthon hagyni.” Otthonos, családias légkör,

A főváros legelegánsabb étteremhajója a Vogue Boat café & restaurant

Komoly múltra tekint vissza, Budapest első állóhajója a Vogue, ami egy szerb testvérpárnak köszönhetően kötött ki Budapesten. Az évek során a hajó egyre szebbé vált az állandó befektetéseknek köszönhetően. Mára fine dining színvonalú fogásokat kínál a csodás dunai panoráma mellé. Az üzletvezető-helyettessel, Bulla Mónikával beszélgettünk, aki maga is már 18 éve dolgozik itt.   Mikor

A cél Magyarország legjobb olasz éttermévé válni: megnyitott a Felicita

A legújabb olasz étterem az Apor Vilmos téri Hegyvidék Központban, az Á la Maison Buda közvetlen szomszédságában kap helyet. Habár mindössze néhány hete várja a vendégeket, a helynek már most jó hírét keltik városszerte.   A Felicita ötlete még tavaly nyáron fogant meg, azzal a céllal, hogy igazi, laza, olaszos életérzést közvetítsenek a budai közönségnek

Követi a trendeket, de a hagyományt is őrzi a csopaki Vígmolnár csárda

Az állandóság mellett az újító szellem is jelen van a csopaki Vígmolnár csárdában, ahol az országban elsők közt használtak sous vide technológiát. A családi vállalkozásnál azonban így nagy hangsúlyt kap a hagyomány: a máglyarakáshoz például maguk gyúrják a kalácsot.   Hogyan jött a csárda ötlete? Még 2011 márciusában indultunk: az egész család vendéglátózott, és láttuk

Balatonon “lebeg” a tihanyi Echo étterem

Az Echo étterem különleges fekvésével bárki szívébe belopja magát: a teraszon lélegzetelállító panoráma fogadja a vendégeket, de a magyaros hazai, családi hagyományokra épülő fogások is legalább ilyen magas színvonalat képviselnek. A Balaton-felvidék legjobb borai mellett változatos halételeket, szürkemarha-gulyást és persze rengeteg levendulával készült fogást is találunk az étlapon. Bittman Szilárddal beszélgettünk, aki már 8 éve az

Görögdinnyeleves-recept+videó

Jéghideg gazpacho görögdinnyéből! Nehézségi fok: 1/5 Elkészítési idő: 50 perc Hozzávalók 250g hámozott kígyóuborka + 100 g a tálaláshoz 400g paradicsom 500 g görögdinnye belső része, ha lehet mag nélkül + 300 g a tálaláshoz 200g kápia 10g fokhagyma 50g olívaolaj + pár csepp a tálaláshoz 100g jég Só, hosszúbors, chili szósz, sherry ecet  

A változások útján-Zeya Restaurant

A belvárosi Zeya Restaurant teljesen megújult, ennek kapcsán beszélgettünk az üzletvezetőkkel Király Noémivel és Paragi Róberttel, illetve az étterem Séfjével, Csik Gáborral. Izgalmas degusztációs menükkel készülnek, amiket érdemes kipróbálni.   Miben újuljatok meg? Mit érdemes tudni a Zeya-ról? Június elsejével nyitottunk újra, majdnem mindenben megújultunk, de leginkább személyzetben, étel- és ital felhozatalban történt változás. Teszteltük az

Budán is megnyitott Cioccolatte fagyizó!

Olaszországban, Maurizio Poloninál, végzett fagyimesterekként, Szilvia és Giuliano, már meghódították a tizenharmadik kerület pezsgő Pozsonyi útját szívből jövő kedvességükkel, és igazi itáliai fagylaltjaikkal – mostantól pedig végre a budai oldalon is élvezhetjük a Cioccolatte finomságait.    A Kopaszi-gát szomszédságában épülő új városrész, a BudaPart irodaház komplexum és lakópark középpontjában nyitott meg a legújabb Cioccolatte fagyizó

Egy örökös sommelier bajnok naplója- Kovács Anti-Pinceáron

Kovács Antal szerint a bor egyben filozófia is. Teniszezőnek készült, végül az ország egyik legjobb borszakértője lett. Tehetségére egészen fiatalon felfigyelt a szakma, 22 évesen már a Gundel Étteremben dolgozott sommelier-ként. Huszonhat éve van a pályán, de még mindig szenvedéllyel beszél a borokról, és őszintén hisz abban, amit csinál– Kovács Antal háromszoros magyar bajnok sommelier-vel beszélgettünk.

Budapest nyáron nekem

Budapest magas minőséget és értéket képviselő turisztikai szolgáltatói összefogtak idén nyáron is, hogy a Budapest nyáron nekem közös kommunikációs kampánnyal hívják fel a hazai vendégek figyelmét a magyar fővárosra, mint turisztikai desztinációra.  A pandémia miatt olyan lehetőség adódik most nekünk, magyaroknak, amit kár lenne elszalasztani – megélni Budapestet úgy, ahogy a korábbi években nem lehetett:

Milyen uzsonnát csomagoljunk a gyerekeknek nyáron?

Legyen szó napköziről, kirándulásról vagy táborozásról, a gyerekek uzsonnájának megszervezése a nyári napokon még nehezebb kérdés, mint az iskolaidőszak alatt. Mit érdemes csomagolni, ami nem romlik meg azonnal a kánikulában, ráadásul még a legkisebbek is szívesen megeszik? A Rama szakértői segítenek, hogy mit tegyünk az uzsonnásdobozba a legmelegebb napokon.   Számít az alapanyag A nyári

Szigliget Várudvar: a Balaton új kulináris és kulturális fellegvára

Koncertekkel, szabadtéri színházi előadásokkal és egyedülállóan erős gasztronómiai kínálattal várja vendégeit a Balaton legújabb kulturális és kulináris központja, a Szigliget Várudvar, ahol a legmenőbb budapesti éttermek közül többen is pop-up üzleteket nyitnak a nyári szezonban, júliusban pedig bemutatkozik Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf új, egész évben nyitva tartó étterme is. A Várudvarban debütál a Sanghajban Michelin-csillagot szerzett,

Steak? Hot Stone Steakhouse

Megújult lendülettel vetette bele magát a nyári újranyitásba a Hot Stone Steakhouse Budapest. A hazai forró lávakövön sült steakek nagykövete hasznosan töltötte a karantén hónapjait, idén nyáron pedig a választékukat is egy igazi kuriozummal bővítik. Hogy pontosan mi változott és ki az a színész, aki tiszteletét tette az étteremben? Többek közt erről beszélgettünk a tulajdonosokkal –

Olasz klasszikusok a zöldövezetben

A rózsadombi Porcellino Grasso étterem kitartó törzsvendégi körrel büszkélkedhet, nem véletlenül: törekvésük, hogy a vendégek ne csak a különleges alkalmakkor, hanem a hétköznapokon is kedvet kapjanak ide ellátogatni. Az autentikus olasz konyha, a család- és gyerekbarát, laza szellemiséget képviselik, ezt tudatosan szolgálja a tágas terasz és a játszósarok is. A Porcellino 2007-ben nyitott, azóta is

Költözik a Stand 25

Hello Buda! A Stand25 októberben elhagyja a Hold utcai bázist és novembertől a budai oldalon várja a vendégeket. 2017 tavaszán mindenkit meglepett a hír, hogy Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya a Hold utcai piacon nyitja meg első saját vendéglátóipari egységét, ami nem más, mint egy könnyen érthető konyhával csábító hely, ahol