Egy falat New York a Bazilika lábánál – Best Bagel Basilica

Best Bagel Basilica

A Nagy Almában oly divatossá vált bagelezők nálunk is hódítanak. Ismerjétek meg az egyik legváltozatosabb, vegán kínálattal és kétségkívül a legszebb kilátással rendelkező üzletet, a Best Bagel Basilicát.

 

 

Egy nyugis reggelen, amikor nincs rohanás, tiéd az egész délelőtt, kicsit megállhatsz a folytonos pörgésben és rácsodálkozhatsz a körülöttünk lévő szépségekre, egy kiadós, komótosan elfogyasztott reggeli vár gőzölgő kávéval… Ehhez te mit képzelsz a tányérodra? Mondjuk egy zöldségekkel megpakolt, krémes töltelékkel kényeztető bagelt? Jó választás! Ahogyan az is, ha a Best Bagel Basilicában teszed ezt, ahol a csöppnyi teraszon igazi fancy életérzés vár.

 

A környezet és a színpompás ételek szuper Insta-témák, melyekről magazinba illő fotókat lehet készíteni, hashtegmagasélet. 🙂

 

 

Kézműves és vegán

A kézműves péksütemények szinte mindegyike elérhető vegán formában, úgyhogy az ezen étrendet követők is bátran válogathatnak a megannyi finomság közül. Sőt, nem csak rámondják, hogy vegán, hanem a készítés során sem használnak fel semmilyen állati eredetű segédanyagot. Emellett igyekeznek a lehető legegészségesebbé tenni a helyben sütötttermékeiket, emiatt azok ízfokozóktól, tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentesen készülnek.

De nem csak az egészség, a környezetünk is fontos szerepet tölt be a bagelező hitvallásában: hazai termelőktől származó alapanyagokból, illetve olyan eljárásokkal dolgoznak, melyekkel a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják. Egyre szélesebb körben válnak ezzel egyre szimpatikusabbá, hiszen manapság kiemelkedően fontos szempontokat is őszintén figyelembe vesznek, melyek lényeges szerepet játszanak a működésükben.

 

 

Kávé, tea, limonádé

A bagelek, granola és saláták mellett más péksütemények, édességek kényeztetik a betérőket, melyek mellől nem hiányozhat egy csésze forrón kényeztető kávé sem. A Dél-Amerikából érkező kávékeverék a trópusi arabica és a lágy robusta kávé ötvözete, mely összetéveszthetetlen karakterrel kábítja a fekete arany rajongóit.

A Best Bagelben reggeltől estig élvezhetjük a frissen sütött, mesés karikákat, akár simán, töltve, sósan vagy édesen. A ropogós, Nutellás álomnak szerintem egyetlen édesszájú sem tud ellenállni, ahogyan a lazacos-avokádós változatra is rettentő nehéz nemet mondani. A látvány és a nyüzsgő belvárosi forgatagban elcsent pár nyugodt pillanat pedig felteszi a cseresznyét a habra. Állj meg, és élvezd a falatnyi New Yorkot a Zrínyi utcában!

 

 

Best Bagel Basilica címe: Budapest Zrínyi utca 16. 

Facebook: Best Bagel Basilica

Instagram: Best Bagel Basilica

Írjon véleményt