Fűszeres, titokzatos egzotikum a Belgrád-rakparton

Baalbek Budapest

Egy csipet fűszer, egy kicsi titokzatosság, némi egzotikum. Elengedhetetlen, egyben jellegzetes összetevői egy hamisítatlan közel-keleti étteremnek. A Baalbek ezt hozza, és tradicionális libanoni fogásokkal csábít, izgalmas ízvilágában észrevétlenül ölelkezik össze a mediterrán hatás, a török és francia uralomból származó ízek, illetve a távol-keleti konyha jellegzetességei. Nemcsak az ételek, hanem a tálalás, és a sokféle külföldi nyelv asztalok körüli kavalkádja is azt idézi, mintha Bejrút belvárosába érkeztünk volna meg.

 

 

Elsőként az ébenfekete tányérban aranyló vöröslencselevest kóstoltuk, amelynek selymes krémessége a chips ropogós textúrájával remekül összeillik. Gazdag, fűszeres ízével nagyszerű indításnak bizonyult.

 

Noha a bárányhústól sokan ódzkodnak, a keleti konyha megkerülhetetlen alkotóeleme, és ha valahol igazán jól tudják elkészíteni, az a mediterrán konyha. Karakteres ízét kiemeli a titkos recept alapján készült mártás, a csontról lágyan leomló hús mellé tálalt arab fűszeres rizs pedig meglepetést is tartogat: még több bárányhúst, darálva. Színpompás napkitörés a szájban.

 

Muszáj volt górcső alá venni a kebab tálat is, és nem csalódtunk. Friss és savanyított zöldségek, forró, faszénen grillezett hús, friss pitával, minden, ami egy jó vacsorához kell. Csipegetős, laktató és ízletes.

 

 

Desszert gyanánt az om alit választottuk, amely egy tradicionális puding tésztával, tejjel, magvakkal, mazsolával és tejszínnel, a tetején pisztáciával. Kellemesen édes, egyáltalán nem gejl, nem folyós vagy nyúlós nyalánkság, amely levezette végül a vacsora minden pikáns ízét.

Az italokban is megjelennek a libanoni ízek, az egzotikus teák otthonos gőzölgése is az autentikus világot sejteti. Összességében elmondható, hogy a különleges ízek dominálnak, és a kevesebb több jegyében egyszerűségre törekednek. Csupa egészséges, könnyed és ízletes alapanyag, melyekből a Baalbek ételei is építkeznek, úgyhogy élményekben nem lesz hiány.

 

 

Az étterem kialakítás is abszolút a jelenlegi trendeket követi, a séf munkáján pedig érződik a szállodaiparban szerzett alapos és sok éves tapasztalat. A hely egy fülledt hangulatú randevúra is remek választás, hiszen a széles és hatalmas teraszról csodás kilátás nyílik a Gellért-hegyre és a Dunára. De lehetőségünk van baráti társasággal elmerülni a vízipipák füstjében, de akár rendezvények, összejövetelek helyszínéül is melegen ajánljuk.

 

 

Baalbek címe:Belgrád rakpart 22 Budapest 1056

Facebook: Baalbek

 

Írjon véleményt