Felfutó, trendi színfolt a debreceni Nagyerdő mellett – Next Bistro

Next Bistro Debrecen

Ízek, illatok, pillanatok – ez a szlogen, aminek maradéktalanul meg is felel a Next Bistro. A tulajdonosai régi motorosnak számítanak a vendéglátásban, ugyanis több mint 20 év tapasztalattal a hátuk mögött nyitották meg 2020 augusztus 18-án a bisztrót. Igényes, bisztrójellegű vendéglátóhelyet képzeltek el, ahol magas minőséget kínálnak baráti áron.

 

A kényszerpihenő után tavaly májusban nyitottak meg újra és kezdhették elölről, amit a covid majdnem derékba tört. Az egyre inkább felfutóban lévő hely koncepciója fejben már régen megvolt. Egy elegáns, de közben barátságos hangulatú étterem volt a cél, ahol jó lenni, végül egy belsőépítész segítségével alakították ki az megálmodott miliőt sugárzó jelenlegi dizájnt. Az épületnek több bejárata van, így adta magát a tér tematikus felosztása: van egy kávézó-reggeliző rész, itt lehet csöndesen, nyugiban üldögélni, gyakran térnek be egyetemisták laptoppal. Illetve külön helyiség részben találjuk az étteremrészt, ahol nagyobb a pörgésFőként hétköznap, az a la carte-hoz hasonló minőségű ebédmenünek köszönhetően, illetve az esti időszak erősebb, hiszen a Next jellemzően inkább vacsorázó hely. A hét végéhez közeledve pedig szinte kötelező az asztalfoglalás.

 

 

Az étlap rövid, de változatos. A szezonalitást szem előtt tartva kevés étel szerepel rajta, így mindig friss alapanyagokból tudnak főzni. Az közelmúltban fellendült a kereslet a steakek és faszénen sült húsok iránt, azok lettek a legkelendőbbek. Hogy kielégítsék a vendégek igényeit, kibővült a steak kínálat, a klasszikusok mellett választhatunk akár egykilós tomahawkot is. Az érlelt marhahúsokat a Hortobágy Angustól szerzik be, és egészen közel kerülhet a vendég a vacsorájához: egy hűtőben figyelnek a husik, amelyek közül a vendég választhatja ki, melyiket süssék meg neki a nagyszerű Josper kemencén.

 

 

Nyári laktató vacsorának kitűnő választás lehet a bárány padlizsánkrémmel és sült karfiolsalátával, vagy egy lazac kókusztejes curry szósszal, parajos rizzsel. Az étlapot végigfutva pazar ajánlattal találkozunk, amely minden igényt kielégít, mégsem unalmas. Az étterem mindig gondol a glutén és laktózérzékeny vendégeire is, így számukra is többféle választási lehetőség van.

 

 

A hely egyébként boros, a nyári időszak kivételével havonta vannak borvacsorák, de nem a klasszikus ételhez bort típusú. Inkább kóstolgatós, ízlelgetős borkóstolást képzeljük el, amihez a bemutatott ország konyháját megidéző ételeket kínálnak, és így szeretnék közelebb hozni a gasztronómia ezen ágát az érdeklődőknek. Augusztus 20-a után tehát folytatódik a már megkezdett Földkörüli utazás tematikájú sorozat, melyben, mint eddig is, Angerman László „Öcsi” kalauzolja tovább az érdeklődőket a borok világában.

 

 

Bár Debrecen nem egy turistaparadicsom, már körvonalazódik a törzsközönség is. A lokáció is kiváló, a Nagyerdő mellett mindig van program, így bármikor átruccanhatunk egy kellemes vacsira, de egy randevúnak is tökéletes helyszíne lehet egy romantikus séta után.

Next Bistro címe: Debrecen, Bolyai utca 2. 

Facebook: Next Bistro Debrecen 

 

 

Írjon véleményt