A csizmaország ízei és életérzése egy helyen – egy budaörsi deliüzletben, a Sorriso-ban jártunk

Sorriso Budaörs

A Sorriso 2022 nyarán nyitott Budaörsön, mellyel a Torti család régóta dédelgetett álma vált valóra. Claudio és Krisztina, a svájci olasz-magyar házaspár sokat utazott, elsősorban Claudio munkája miatt, így a család sokfelé megfordult a világban és jó néhány országban éltek is rövidebb – hosszabb ideig. A gondolat már korábban megfogant, miszerint szívesen nyitnának egy olasz deliüzletet, melyhez a világlátott házaspárnak fejben már megvolt az elképzelése a nemzetközi gasztro inspirálódások és élmények nyomán, hogy milyen is lenne az az ideális hely, amit szívük szerint létrehoznának. A külföldi hatások, élmények és ötletek mentén született meg a budaörsi Sorriso, mely üzlet megvalósításába végül barátaik, családtagjaik bíztatására vágtak bele.

 

 

Tortiék sokáig keresgélték az üzletnek való ingatlant, melynek megtalálásban Krisztina testvérének komoly érdeme volt. Ingatlanosként sokat segített, hogy a család rátaláljon arra a sarki kis csoda épületre, melyben Tortiék kialakították a Sorriso-t. A hely, ami korábban olasz étteremként működött, ideális választásnak tűnt minden szempontból.

 „Anno szerettünk ide járni, finomakat ettünk, jó hangulatban és családias légkörben volt részünk, kötődtünk a helyhez. Nosztalgikus érzés volt újra itt lenni, most már úgy, mint tulajdonosok.” – mondta Krisztina.

Akik szeretik az olasz ízeket, az eredeti olasz kávét, és a mediterrán hangulatot, azok számára ez bakancslistás hely! Kiváló ár-érték arányú olasz termékek várnak itt minket és kedves, mosolygós kiszolgálás.

„Az egyik dolog, amit igazán szeretek Budaörsben, hogy olyan otthonos, bennsőséges a közeg. Van idő és igény arra, hogy beszélgessünk a vásárlóinkkal, akikkel sokszor kifejezetten barátivá válik a kapcsolatunk. Elmesélik, mi történik velük, én pedig várom a következő alkalmat, amikor betérnek hozzánk, hogy elmeséljék a történetük folytatását. Nagyon megszerettük Budaörsöt, egy igazán összetartó kis közösségbe csöppentünk, melyhez mi is igyekszünk hozzájárulni és viszonozni azt a szeretet és melegszívűséget, amit nap, mint nap kapunk.” – mondja Krisztina.

 

 

 

Vannak olyan vásárlók, akik nemcsak visszatérő vendégei az üzletnek, de különböző általuk készített ajándékokkal: képekkel, rajzokkal, fotókkal is lepték már meg a Torti házaspárt, melyeket kihelyeztek és most is díszítik a Sorriso falait.

Az üzletnek már híre ment az itt élő olaszok körében is, akik közül sokan még távolabbról is járnak hozzájuk vásárolni. Nemcsak a tulajdonos, Claudio örül az olasz ajkú vásárlóknak, de az olasz vendégek is örömmel jönnek, hiszen itt azon túl, hogy megtalálják a kedvenc olasz termékeiket – és ha mégsem, akkor Tortiék igyekeznek beszerezni – anyanyelvükön köszöntik őket és beszélgethetnek.

 

 

Törekszünk rá, hogy úgy alakítsuk a kínálatot, hogy a visszatérő vendégek számára is legyenek újdonságok, felfedezni való új ízek és termékek. Nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre. Csak olyan termékeket tartunk, melyeket mi magunk is szívesen fogyasztunk, és jó szívvel tudjuk ajánlani a vevőink számára is. Nem csupán egy olasz, minőségi termékszortimenttel rendelkező delikát üzlet szerettünk volna lenni Budaörsön, hanem egy családias hangulatot árasztó, nyugalmas pont is a vásárlóink életében, ahol barátságos hangulattal, vidámsággal tudnak feltöltődni és ahol kicsit fellélegezhetnek a mindennapos rohanásban és a sokszor borús hétköznapok áradatában.” – jegyezte meg Torti Krisztina.

A bolt névválasztásával is az volt a cél, hogy egy vidám kis helyet alakítsanak ki. A Sorriso egy mosollyal, és a Torti házaspár által szelektált, minőségi hazai, valamint mediterrán termékekkel teli deliüzletétté vált, ahol a friss és ropogós kézműves pékáruk, prémium minőségű olasz sajt- és hústermékek, olasz üdítők, borok és egyéb italok paradicsoma elevenedett meg. Ide érdemes betérni néhány finom falatért, vagy egy ráérős reggeliért, felvágottért és sajtért, de legalább egy hamisítatlan olasz kávéért mindenképp, ha valódi olasz ízekre és hangulatra vágyunk.

Ha ebédidőben visz a Sorriso felé bennünket az utunk, meleg étel- és desszertválaszték vár bennünket, melyeket olasz séfektől szereznek be. Egyre gyakrabban kapnak felkéréseket rendezvényekre, kisebb családi, vagy céges összejövetelek cateringjére, melyekre kiszállítással hidegtálakat és meleg ételeket is lehet rendelni tőlük egyaránt. Ha valaki nem a szokványos látványra és ízekre vágyik, akkor mindenképp érdemes tenni egy próbát a Sorriso catering szolgáltatása tekintetében is.

Bár az olasz ételekről elsősorban a tészták, a pizzák és az édességek jutnak eszünkbe, a Sorriso-ban glutén-, tej- és cukormentes termékekkel is találkozhatunk. A szendvicsek kivétel nélkül helyben készülnek, melyekhez frissen szeletelik a delipult aktuális kínálatából a szalámit, sonkát és a sajtokat. Reggelire, vagy egy lustálkodós szombati brunchra érdemes rendelni a helyben készülő tojásételekből. Mi a zöldséges frittátát próbáltuk ki salátaágyon, pirított, kovászos házi kenyérrel. Nem véletlen, hogy aki próbálta már Krisztina frittátáját, az máskor is elcsábul, de népszerű a különböző feltétekkel készülő focaccia is, amit sokan még elvitelre is kérnek.

 

 

 

Idén nyáron egy hangulatos kerthelyiséggel is bővült az üzlet, ahol kellemesen elidőzhetünk egy jó franciacorta (nagy divat mostanában a champagne fogyasztás, mely az olaszok esetében a franciacorta), egy pohár Prosecco, vagy Aperol Spritz mellett. A Sorriso télen-nyáron egy melegséggel teli hely, mely kétségkívül mosolygóssá változtatja a napodat!

Cím: 2040 Budaörs, Stefánia utca 2.

Facebook: Sorriso Budaörs

 

Írjon véleményt