Egy különleges söruniverzum és komplexum — MONYO

Monyo Brewing Co.

A MONYO rövid idő alatt sikeres branddé nőtte ki magát, a lendületes, humoros, kísérletező és bátor hozzáállás pedig életérzéssé vált. Folyamatosan bővülnek, ennek a legfrissebb eredménye pedig, hogy a folyékony kenyér mellé immár szilárd, ráadásul kovászos is készül a komplexumban.

 

Németh Antinak kezdetben a sörfőzés csak hobbi volt. Van, aki motorozik, van, aki túrázik, van, aki különleges tárgyakat gyűjt; őt a sörök és a készítésük nyűgözte le. Egy amerikai ismerőse mesélte neki egyszer, hogy az Egyesült Államokban rengetegen főznek sört otthon, a találkozás pedig mondhatni egy lavinát indított el. Ez a beszélgetés bogarat ültetett a fülébe. Felkeltette az érdeklődését a téma, utánajárt, látta, hogy Amerikában egész komoly házisörfőző mozgalom van. Elkezdett hát ő is fazékban kísérletezni vele, internetről, külföldi szakkönyvekből informálódott. Olyannyira beszippantotta a dolog, hogy otthagyta a munkahelyét és a félretett pénzét befektetve (no meg némi családi segítséget igénybe véve) hobbi sörfőző lett. Azaz főállásban ezzel foglalkozott, minden nap két-háromféle sört készített, indult házisörfőző versenyeken, ahol azonnal szép eredményekkel debütált – lassan elkezdték megismerni a nevét. Nem sokkal ezután két barátjával gerillafőzésbe kezdtek, bérbe kifőzették különböző sörfőzdékben a saját receptúrájuk alapján készült sört, és saját brand alatt árulták.

 

 

Kisvártatva találkozott Pein Ádámmal, akinek az volt a terve, hogy a Monyó nevű kocsmájában szeretne kézműves sört árulni, de az akkor piacon lévők nem tetszettek neki. Elhatározta, hogy sajátot kellene csinálni, kompromisszumok nélkül, csakhogy kellett valaki, aki ért a sörfőzéshez. Antit ajánlották neki, úgyhogy feltette a nagy kérdést: nem akar-e becsatlakozni. Anti először nem akarta feladni a gerilla főzdéjét, a Hedont, végül egy darabig egymás mellett működött a kettő.

 

 

Üdítő, kenyér, univerzum

A MONYO folyamatosan bővül, a kezdetekhez képest egy komplexum jellegű sörfőzdébe költöztek, ahol igyekeznek kihasználni a lehetőségeket, készítenek más italokat is, jelenleg többféle szénsavas üdítő is készül az üzemben. Lehet náluk bérfőzetni, rendelkezésre áll egy rendezvényterem is. Cégeknek készítenek saját söröket, marketing céllal, ebben részt tudnak venni, a sör kitalálásától egészen az elkészítéséig, akár csapatépítő jelleggel is. Univerzum, komplexum kezd kialakulni, amely összefoglalja ezt a MONYO életérzést, mesélték. Sőt, nyitottak bármiféle együttműködésre, ha tudnak belőle valami jót csinálni.

A név egyébként az Austin Powers filmből jött, amelyben a monyó a férfierő, a libidó. Érdekesség, hogy korábban dolgoztak együtt az Ivan & The Parazol zenekarral, és a frontember, Vitáris Iván édesanyja műfordító, ő ültette át magyarra az Austin Powerst, egyszersmind a mojot monyóra – így közvetve ő adta a nevet az egész brandnek.

 

 

És itt nem áll meg az univerzum, a folyékony után kovászos kenyeret is elkezdtek készíteni náluk az üzemben. Egy barátjuk, akivel már együttműködtek más projektekben, szeretett volna egy péküzemet, hát becsatlakozott a csapatba. Így lett a péküzem, ahol kifejezetten kovászos kenyér készül. Forradalmi ötlete nyomán ugyanazzal a gondos technológiával, mint a kézzel készített kenyerek esetében, sokkal több kenyeret állítanak elő. PANO néven működnek, jelenleg a kifli.hu-n keresztül érhetőek el, de egyre több helyre szállítanak be, ideje megkóstolni!

 

 

Web: Monyo Brewing 

Facebook : Monyo Brewing

Írjon véleményt