86 európai szállodából második helyen végzett a budapesti Crowne Plaza reggelije

Crowne Plaza

Közel 800 vendégvisszajelzés átlagosan 94,5%-ra értékelte a Crowne Plaza Budapest reggelijét, ezzel 85 európai Crowne Plaza hotel előtt végzett második helyezettként. A gasztronómiájára nagy hangsúlyt fektető hazai szálloda konyháját a kezdetektől Csuklich Viktor séf vezeti; sikerének titka az, hogy soha nem helyez háttérbe egy jól bevált módszert egy új irányzat előnyére, így ételei egyszerre nyújtanak friss, újszerű és ismerős, otthonos élményt. A Westend oldalában elhelyezkedő Crowne Plaza Budapest Axis Café & Lounge étterme elindította szezonális menüjét, melyere tudatosan olyan fogások kerültek fel, amelyek energiát adnak a nap további részében. A csapat most új cukrászséffel is büszkélkedhet: a Crowne Plaza Budapest gasztronómiai részlegéhez nemrég csatlakozott Aszódi Gergő, aki a hotel cukrászati részlegét gondolta újra, így az itt megforduló több száz cég, valamint az étteremet látogató budapestiek és külföldiek mostantól az általa megálmodott, kézzel készített desszerteket élvezhetik az Express Lunch menüben.

 

A Crowne Plaza Budapest reggelije a második helyen végzett az IHG hotelcsoport belső,

vendégelégedettséget 2023. januártól szeptemberig tartó időszakban vizsgáló felmérésén, amelyet az európai Crowne Plaza hotelekben végeztek. Az Axis Café & Lounge-ban felszolgált reggeli fogásainál tudatosan arra törekszenek, hogy az ételek energiát adjanak. Az egyik legnépszerűbb fogás az egészséges zsírokban és tápanyagokban gazdag avokádós toast, de a reggelizők választhatnak zabpelyhet friss bogyós gyümölcsökkel, görög joghurtot házi granolával, gyümölcsökkel és mézzel, vagy akár füstölt és marinált halválogatást, kapribogyóval és friss kenyérrel. A reggeli menü 8:00 és 12:00 között érhető el, és tartalmazza a magyar klasszikusokat, például a lecsót tojással, valamint nemzetközi kedvenceket, mint a Benedict-tojást friss kenyéren hollandi mártással. Az édesszájúakat sem hagyják cserben, mióta felkerült a menüre az amerikai palacsinta juharsziruppal és gyümölcsökkel. Nagy figyelmet fordítanak a kávé minőségére is, a Costa Rica-i magyar kávétermesztő, Bányai László Csokis Kuglóf és Natural kávékülönlegességei várják a vendégeket.

 

 

Az Axis Café & Lounge a reggeli mellett, üzleti ebédet, vacsorát és koktélokat is kínál, hozzájárulva ezzel a környék társasági életéhez. Szezonális a’la carte menüjére felkerült egy sült gyökérzöldség leves zeller salsával és ropogós zsályával, valamint egy új vegán előétel: Csuklich Viktor séf előszeretettel alkalmaz gombakülönlegességeket, így a marinált erdei gombákat füstölt padlizsán- és fehérbabkrémmel kovászos kenyéren tálalja. Eddig is nagyon népszerű volt a quinoa saláta avokádóval, pácolt répával, sült csicseriborsóval és kesudióval, ami mellett most spenót és sütőtök salátát is készítenek, pácolt lilahagymával és kókuszos dresszinggel. Mindkét saláta rendelhető vegán, csirke vagy lazac feltéttel.

 

A magyar termelőkkel tudatosan szoros kapcsolatot ápoló konyha nemrég együttműködésre lépett a Tiszavirág Sajtműhellyel. Innen származik az a grillezett gomolya sajt is, melyet céklás carpaccióval, karamellizált dióval, bébi zöldekkel és pekándió öntettel tálalnak. A Tiszta-tó környéki prémium sajtműhely sajtjai kerültek be az étlap sajtválogatásába is levendulás körtével és szezámmagos tuille-lal.

 

Az évszak hagyományaihoz illeszkedik az új vaddisznóragus tésztaétel, melyhez antibiotikummentes forrásból szerzik be a húst. Ehhez a fogáshoz a séf strozzapreti, magyarul “papfojtó” tésztát használ bébispenóttal, és a parmezánhoz hasonló sajtkülönlegességgel, pecorino sajttal tálalja. A főételek közé felkerült bélszín stiltonos vajjal, a kicsit erősebb ízvilágot kedvelő vendégeknek kedveskedik. A szürkemarha bélszín a Szomor Ökofarmról származik, és továbbra is a menü része marad az a szürkemarhából készült hamburger, amelynek húspogácsáját az Axis Café & Lounge saját maga keveri, formázza és szuvidálja. A lazacételek esetében is egyfajta tudatosság jellemzi az éttermet, a halat fenntartható gazdaságból rendelik: innen származik a vörös vad lazac filé is, melyet a séf chimichurri mártással készít.

 

 

Az Axis Café & Lounge Express Lunch menüjében olyan levesek, hideg előételek, húsos, halas és vegetáriánus fogások szerepelnek, melyek frissítik és táplálják a dolgozók energiaszintjét. A desszertet a gyors ebédhez mostantól a szálloda saját cukrásza készíti. “Igazi gyémántra találtunk Aszódi Gergő személyében, akinek desszertjei olyan népszerűek a rendezvényeinken és az éttermünkben, hogy a pastry részleget két főre kellett bővítenünk.” – mondta el Erdei Ádám, a szálloda F+B részlegét vezető szakember.

 

Az Axis Café & Lounge-ban ebben a szezonban is kiváló magyar italokkal készülnek a koktélok, így lesz a koktéllapon Lánchíd Sour, Alma Bourbon, ami egy magyar cidert tartalmazó rum koktél, valamint Unicum Martini és Lady Marmalade, amely pálinkával készül a külföldi vendégek meglepetésére. Emellett az étterem borkülönlegességeket is tart: Erdei Ádám figyelemmel kíséri a magyar borok sikerét, és gondosan válogat a kis hazai termelők, például Maróti Attila, Gál Lajos és a Zelna Borászat borai közül.

 

cím:Váci út 1-3., Budapest VI. kerület

Facebook: Axis Café 

Írjon véleményt