Az Émile motorja, Frideczky András

Émile 2021

Az Émile executive séfjével Frideczky Andrással beszélgettünk! 

 

Mit jelent számodra a gasztronómia?

Önmegvalósítás. A mai étkezési szokások összehangolása, az otthonról hozott nagyanyáinktól örökölt ízekkel.
 
 

Mit változtatott az életeden az Émile, és Te Mit változtattál az Émile ételein?

Sokkal korábban kelek (nevet), de megéri. A konyhából olyan ételek kerülnek a vendégek elé, amit szívesen kínálnánk szeretteinknek. A korábbi ételekhez képestegészen más stílusúak a mostani fogások, mint néhány éve. Van egy kialakult elképzelésem az ételeimről, amiket továbbviszek itt is a tányérokon, az ízekben és a kialakításban.
 

 

Mesélnél kicsit a signature ételekről?

Számomra az egyik Émile signature étel a kecskegida, amihez egy nógrádi barátom adta az ihletet amikor mesélte, hogy náluk rántva eszik a kecskét. Rendeltünk egy egész kecskét és kifiléztük. A kecske nem zsíros állat, így oda kell figyelni, hogy se nyersnek, se száraznak ne tűnjön. Számos próbafőzés után kialakult az a hőfok, technológia, fűszerezés, amely megfelel a mi ízléslésünknek. A hús minden részét felhasználjuk, semmi nem kerül kidobásra. Anyai nagyanyám családi receptje alapján készül sufgombóccal és szezonálisan változó hozzávalókkal tálaljuk.
 
 

 

Mik a jövőben terveid az Émile étteremben?

A csapatommal együtt olyan komfort konyha kialakításán dolgozunk, ahol a vendég azt érzi, hogy otthon van, mert ismeri a környezetet, az Émile-ben dolgozó kollegáinkat és megbízik az általunk kínált ételek színvonalában. Tovább szeretném bővíteni a választékunkat, olyan fogásokkal, amiket szívesen viszontlátnék szezonálisan vagy egész évben az étlapon. Az asztalnál helyet foglalók többsége belföldi vendég ezért törekszünk rá, hogy közérthető, széles körben ismert ételek szerepeljenek kínálatunkban, amik részévé válhatnak Émile signature ételeinknek palettájává.  
 
 
Émile étterem címe:1026 Budapest, Orló utca 1.
Facebook: Émile 

Írjon véleményt