Impozáns és szívélyes – a Bálna Terasz

Bálna Terasz

„A rakodópart alsó kövén ültem, néztem, hogy úszik el a dinnyehéj”; egy jó hideg rizlingfröccsel kezünkben csak fecsegtünk, a barátnőm és én – folytatódhatna így is a vers, ha a Bálna Teraszon íródik.

 

A belváros közepén nyújt igazán lezser és fesztelen vízparti élményt a Bálna Bisztró és a Bálna Terasz. Festői, káprázatos kilátás nyílik innen a Dunára és a Gellért-hegyre, a hullámok csobogása és a sétányon csilingelő városi zajok kavalkádjában meg-megállhatunk egy pár órára kikapcsolódni. Páholyból élvezhetjük az utolsó meleg napsugarakat is, színes nyugágyakban, párnázott lépcsőkön szürcsölhetjük a proseccótvagy a gin tonicot, figyelve a sirályok cikázását az égen.Városi meditáció, egy kis ajzószerrel: étellel és itallal.Esténként egy puha pokrócba csavarodva nézhetjük, hogy reszket a hold a Duna vizén, és színes fényfüzérek ölelésében bújhatunk össze szerelmesen egy pohár borral, a finom vacsora után.

 

 

Mosolygós közösségi tér

A terasz lazaságához hozzátartozik, hogy kutyabarát, úgyhogy nem kell otthon hagynod kedvencedet sem, amíg összefutsz a haverokkal egy szombat este. Folyamatos programokkal is készülnek, hogy ne csak egy szimpla vendéglátóhely legyenek, hanem valódi közösségi tér, ahová a turisták mellett a budapestiek is szívesen leruccannak ebédelni, bruncholni, munka után lazítani. Ehhez hozzájárul a végtelenül kedves és barátságos kiszolgálás is, az első pillanattól kezdve igazi vendégnek érezhetjük magunkat ezen a mosolygós helyen.

 

 

Reggeli, ebéd, vacsora

Ennek megfelelően az étlap is kínál mindhárom étkezéshez alternatívákat. A tojásos reggelik mellett granola és bundáskenyér szerepel a kínálatban. Ebédre vagy vacsorára pedig snackeket, mártogatóst, burgereket és quesadillákat, no meg némi édességet választhatunk. Egyszerű, de közkedvelt fogásokkal találkozhatunk az étlapon, manír nélkül, de azért lehet ezen is csavarni egyet: a grillezett kecskesajtos burgerpéldául mennyei, mindenképpen érdemes kipróbálni.

 

 

Web: Bálna Terasz 

Bálna Terasz címe: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Facebook: Bálna Terasz 

Írjon véleményt