Megújult lendülettel vetette bele magát a nyári újranyitásba a Hot Stone Steakhouse Budapest. A hazai forró lávakövön sült steakek nagykövete hasznosan töltötte a karantén hónapjait, idén nyáron pedig a választékukat is egy igazi kuriozummal bővítik. Hogy pontosan mi változott és ki az a színész, aki tiszteletét tette az étteremben? Többek közt erről beszélgettünk a tulajdonosokkal – Misha-val és Brigivel.
Mi történt nálatok a bezárás idején?
Az első hullám idején eldöntöttük, hogy csinálunk egy jó kis frissítést, így kifestettünk. A második hullám alatt először csak a csempét cseréltük le a látványkonyhában fehérről pirosra, aztán elindult a lavina: munkapultok,lámpák, borhűtő… végül a bárpultot is megnöveltük és a konyhánk is teljesen megújult. Nagyobbra cseréltük az asztalokat, most már táskatartó is van rajtuk a csajoknak, ez nőként a Brigi heppje!
Mikor éreztétek úgy, hogy újra megnyithattok a vendégek előtt?
Nem nyitottunk az elsők közt, mi május elsejére időzítettük a nyitást. Ennek egyrészt az az oka, hogy a friss, jó minőségű húsokat nem lehet egyik napról a másikra beszerezni, másrészt a személyzetet is megvártuk, hogy vissza tudjanak térni hozzánk. Már a bejelentés utáni első nap teltházat csinálhattunk volna, de nem kapkodtuk el a dolgot. Alaposan felkészültünk és a régi csapattal folytattuk, ahol abbahagytuk.
Milyen a forgalom azóta?
Már az első napokban megtelt a terasz! Vacsoraidőben mindig tele az étterem, most már hasonló a helyzet az ebédnél is. Dolgozunk rajta, hogy hamarosan a SZÉP kártyát is el tudjunk fogadni. A vendégeink az esetek 80 százalékában foglalással jönnek, a beesőknek sokszor nem is tudunk asztalt biztosítani. Egyelőre a terasz népszerűbb, hiszen a bezártság után mindenki kint akar ülni – de számítunk rá, hogy a légkondicionáló miatt egyre többen használják majd a belső teret is.
Elsősorban kik járnak hozzátok?
Rengeteg törzsvendégünk van, köztük sokan külföldi vendégek, akik Budapesten élnek. A Suzuki gyártól és a Samsungtól, de az amerikai és koreai nagykövetségektől is rengetegen járnak hozzánk, vidéki turisták is gyakran megtalálnak minket.
A múltkor majdnem leborultunk a székről, amikor Kevin Hart színész tért be hozzánk és megkérdezte, van-e chicken sandwich! Erre sajnos azt a választ kapta, hogy az nincs, viszont steak van. A személyzet is leblokkolt, így nem sikerült időben reagálni rá, pedig olyan chicken sandwich-et kapott volna, mint még soha! Szerencsére a testőre így is visszajött hozzánk egy sajttortára.
Készültök valami újdonsággal a nyári szezonra?
Egyelőre marad az előző étlap, újítani ősszel tervezünk. Az árakat nem emeltük, annak ellenére, hogy minden alapanyagnak emelkedett 15%-20%-kal a beszerzési ára. Fontos volt nekünk, hogy megmaradjon az eddigi árszínvonal. Készülünk viszont egy külön ajánlattal, amivel – a tavalyelőtt bevezetett hagyományunk szerint – ezúttal is egy kistermelőt támogatunk: a Mátrai Bivalyrezervátumból szerezzük be bivályhúst, ahová személyesen is ellátogattunk Szalai Ferenc agrármérnök és tenyésztő meghívására.
Miért épp erre a helyre esett a választásotok?
A bivaly egyrészt ritka, őshonos állatunk, másrészt nagyon szimpatikus számunkra, hogy az állatokat milyen szeretet és gondoskodás övezi a rezervátumban. A ridegen tartott bivalyok télen-nyáron egy kiváló legelőn tartózkodnak és a helyi forrásvízből isznak. Ennek a legelőnek a nagy része gyógynövényes, így az innen érkező hús 100 százalékban organikus. Érezni is az ízén, ez össze sem hasonlítható a nagyüzemivel!
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra