Pompás választás minden napszakban

Pompás Bistro

Egy hely, ami összeköt, legyen reggel, délben vagy este. Egy hely, mely lehetőséget ad egy könnyed reggelire, egy üzleti ebédre, egy meghitt poharazásra. Egy pompás hely, pont így, szó szerint.

 

A Pompás Bisztró tökéletes helyszín választott magának arra, hogy hangulatos, eklektikusan bájos tereit megtöltse élettel: a Semmelweis Klinikák közelsége szinte garantálja, hogy a bisztróban egymásnak adják a kilincset az egyetemisták, a tanárok, de annak is érdemes ide ellátogatni, aki kíváncsi a Pompás valóban fenséges étkeire, így a signature fogásként kedvelt Pompás Burgerre vagy lazac és kacsa ételekre vagy az  egyedülálló Bárány burgerre.

 

Hívogató helyszín a Klinikáknál

 

Nincsenek véletlenek, vagy ha úgy tetszik a Pompás Bisztró szinte megtalálta a maga helyét a IX. kerületben. A két tulajdonos – mindketten orvosok – mindig is szerették a Klinikák környékét, nem véletlen keresgéltek a kerületben kiadó helyszínt, amikor szinte szembejött velük a mostani bisztró helye, amit azonnal megvásároltak. Egy olyan közösségi térre vágytak, ami egyszerre adja az otthon kényelmét, a baráti beszélgetések, az elmélyült olvasgatások lehetőségét, ugyanakkor mód nyílik egy könnyed és gyors ebéd elfogyasztására vagy egy esti romantikus koktélozásra.

 

 

A Pompás nemcsak elhelyezkedése miatt olyannyira szerethető. Aki ide belép, egy hangulatos, meghitt étteremre számíthat. A türkizre festett falak, a falból kitörő hófehér paripa, a mályva kanapé hívogató melegsége vagy épp a falakat borító, könyvektől roskadó polcok otthonossága az, ami maradásra bírja az embert. Érkezhetünk egyedül, barátokkal, kollégákkal, vagy épp szerelmünkkel, minden napszakban újat ad nekünk. Egy kiváló reggelit, egy finom ebédet és emlékezetes koktélt. Mindehhez időről időre programok, koncertek, könyvbemutatók társulnak, így adva újabb és újabb apropót arra, hogy visszatérjünk hozzájuk.

 

Keretes: A Pompás falain a könyvek nemcsak díszként szolgálnak. Köszönhetően néhány antikvár hagyatéknak és a Librivel közös együttműködésnek, mindig friss olvasnivalók várnak a vendégekre. A polcokról bárki bármikor leemelhet egy könyvet, hogy akár ott tartózkodása alatt olvasgasson, de ha kedve tartja, haza is viheti, csak cserébe azt kérik, hogy egy másik könyvvel gazdagítsa a kínálatot.

 

 

Reggel, délben, este – pompás fogások várnak

 

A Pompás kedveltsége pont ebben a sokszínűségében rejlik. Ha kedvünk tartja reggel beugorhatunk egy finom reggelire, brunchra, amikor a bagelek, a smoothie-k, a kézműves kávék világa kápráztat el minket. Mindenből a legjobb minőségre törekednek, a saját pörkölésű kávét a Black Sheep szállítja, a bageleket teljes kiőrlésű változatban is kérhetjük, mint ahogyan arra is nagyon figyelnek, hogy akár vegán, vegetáriánus vagy más étkezési szokással rendelkező vendégeiknek is nyújtsanak alternatívát. Mivel fontos számukra az egészséges étkezés, így pontosan tudják azt is, hogy számos esetben mekkora jelentőséggel bír az, hogy egy-egy étel milyen kalóriatartalommal vagy összetétellel rendelkezik, így a tápanyagtartalomra és kalóriákra vonatkozó információkat is megtalálhatjuk az étlap kiegészítéseként.

 

Pompás fogásokból sincs hiány, az étlap javát a a főételeknek is beillő, gazdagon megrakott saláták teszik, így érdemes megkóstolnunk a grillezett sous-vide csirkével készített Pompás Ceasar salátát, de serrano sonkás, a lazacos változat, vagy épp a Caprese saláta is tökéletes választás. A főételek gazdagsága nem merül ki a tésztás és húsos ételekben, hiszen olyan finomságokat kóstolhatunk, mint az egyedülálló Bárány Burger vagy a Hyper Burger, ami 2 darab 160 grammos marhahús pogácsájával még a legéhesebbeket is jóllakatja.

 

 

Ha szeretnénk egy igazán különlegeset kóstolni, akkor a ház burgerét érdemes megrendelnünk: a Pompás Burger mogyoróvajat, banánt, bacont, camembert és vörös áfonya lekvárt rejt magában, így válik ízletessé és laktatóvá, miközben különlegességével kitörölhetetlen emléket hagy bennünk. A combosabb burgerekhez vagy a gazdagabb vacsorákhoz szívesen ajánlanak italokat is, az itallap színességét és változatosságát látva akár úgy is dönthetünk, hogy egy más alkalommal a borok sokszínűségben merülünk el, vagy hagyjuk magunkat rábeszélni egy pálinka, esetleg gin vagy whiskey kóstolóra.

 

A jó hír, hogy a Pompás hétfőtől szombatig nyitva áll a nap minden szakában, így vissza-visszatérhetünk, sőt úgy is dönthetünk, hogy kedvenc törzshelyünknek választjuk.

 

Cím: Thaly Kálmán utca 52, Budapest,

Facebook :Pompás Bistro 

fotók: Pompás Bisztró 

Írjon véleményt