Takács László mesélt nekünk a budai mediterrán étterem háza táján történt változásokról az elmúlt közel másfél évben.
Láthatóan bővült az étterem!
A covid előtt elkészült a téli kertünk, amit nem tudtunk még kihasználni, de nagyon bízunk benne, hogy a mostani időszak már lezárul és el tudunk vele indulni. Így ezzel a belső helységben 60-70 főt, kint 40 főt tudunk vendégül látni. Fontos volt ez a bővülés abból a szempontból is, hogy így tudtuk megtartani a teljes személyzetet.
Akkor nagyobb rendezvényeket is tudtok vállalni?
Igen, akár a benti, akár a kinti részen is.
Az étlap is változott, vannak újdonságok?
A szezonalitást követjük, ennek megfelelően hamarosan érkezik a téli étlap a sütőtökkel, céklával. Mindig figyelünk a Márton-napra is és készülünk az alkalomhoz illő ételekkel.Hetente, tíz naponta változik a séf ajánlatunk, de egyébként állandó étlap van, amin minimális változásokat tudunk eszközölni. A törzsvendégek ugyanis jelzik az ezzel kapcsolatos elégedetlenségüket. Ha például levennénk a chilis-gyömbéres rákrizottót, akkor szerintem hamar jeleznék, hogy ez egy kedvenc. A standard ételekhez ezért nem nyúlunk. Új elemként felkerült a borskéregben sült szűzérme vargányás-parajos fetuccinivel, ezt hamar meg is szerették. A desszerteknél viszont a nyári időszakban népszerű madártej lekerült. Egy-két tésztaételnél van még variáció, de inkább a séf ajánlatban van folytonos változtatás, hogy azért ne legyen unalmas a kínálat.
Alapvetően mediterrán étterem vagytok, a vendégek mekkora része választja ezeket az ételeket, mondjuk a pizzákat, tésztákat, rizottókat?
Úgy 80% körül, inkább ezeket preferálják. Persze előfordul, hogy jön egy nagyobb társaság, olyankor gyakran a magyaros klasszikusokat kérik, egy borjúpaprikást nokedlivel például. Egyébként meglepő módon egyre több fiatal választja ezeket, szóval van rá példa, de túlnyomó részt a tésztákat, rizottókat kérik a vendégek.
Pizzákban történt változás?
Szerintem még jobb lett, ha lehet ezt így mondani. Eleve fatüzelésű kemencében készülnek, és a tésztán egy minimális módosítást végeztek a szakácsok, még légiesebb, könnyedebb lett a vékonytésztás pizzánk.
Visztek házhoz is?
Jelenleg nincsen kiszállításunk, remélem nem is lesz, mert az azt jelentené, hogy újra be kell zárnunk a járványhelyzet miatt, azt pedig nem szeretnénk.
Aki hétvégén szeretne hozzátok jönni, annak továbbra isérdemes asztalt foglalnia?
Sőt, most már szerencsére hétköznap ebédidőben és este is. Érezhető a 10 év munkája ezért most picit ünnepelünk is.
Riso Ristorante címe: 1012 Budapest, Lovas út 41.
Facebook: Riso Ristorante
Fotók: Juhász Gitta / Gasztro_Cam /
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra