Törzshelygyanús üde színfolt, reggelire különleges gin-tonikokkal

Honey Brunch

Aki mézédes, nyugalmas reggelekre vágyik, finom reggelivel, gőzölgő kávéval csöndesen figyelni a rohanó város ébredését, annak a Sas utcai Honey hangulatos teraszán a helye. Akárcsak annak, aki igazán különleges gin-tonikot szeretne inni. Szeidel Szilveszter elmeséil nekünk, mivel tették különlegesebbé a megszokott brunch-os ételeket és hogyan hozták létre ezt az üde színfoltot.

 

Hogyan jött a Honey ötlete, mennyire régi álom valósult meg ezzel a hellyel?

A terv és az álom már elég régi. A testvérem és én is elég régóta vendéglátózunk, én 20, ő már több mint 10 éve, külföldön is dolgoztunk, mindketten hajóztunk óceánon és folymon is, így minden tapasztalatot begyűjtöttünk. Mindig is dédelgetett álmunk volt, hogy saját helyet nyissunk. Maga az alapötletet, hogy reggeliző legyen, a feleségemmel találtuk ki, annak ellenére, hogy nem szeretjük a korán kelést. Most már kénytelenek vagyunk, mert hétköznap 8-kor, hétvégén 9-kor nyitunk, a hét minden napján.

 

A névötlet honnan jött? Sok mézes ételetek van, vagy miért?

Így van, például a cukorszirupot is mézsziruppal helyettesítjük, nagyon sok különleges mézünk van, gyümölcsös, csokis, pisztáciás. Két magyar céggel dolgozunk, próbáltunk csak magyar termelőkkel felvenni a kapcsolatot, és innen jött az ötlet. A hely alap színvilága is emiatt lett sárga-fekete kombináció, az egész dizájnt mi találtuk ki.

 

 

Tipikusan olyan a hely, a méhecskével, a hangulattal, amit az emberek szeretnek fotózni.

Igen, az ember szívesen elücsörög pár órát egy finom kávé mellett, akár a laptopja előtt, vagy nézelődve a teraszon. Bár az esték már hűvösebbek, de a kinti asztalok telnek meg először. Az volt a cél, hogy az emberek jól érezzék magukat nálun. A három hónap alatt már ki is alakult egy törzsvendég-kör, nem is számítottunk ilyen gyors sikerre. A súlyosabb napokra már csak foglalással tudunk asztalt adni, hétvégén főleg.

 

Milyen ételek vannak? Mást kínáltok, mint amit megszokhattunk egy reggelizőben?

Az alap brunchos vonalat megtartottuk, vannak signature ételek, mint eggs benedict, croque madame, croque monsieur, bagel, szendvicsek, vagy amerikai palacsinta, de a mi szánk íze szerint.

 

Van olyan, hogy Honey-s reggeli, úgy értem, ami igazán ti vagytok?

A legtöbb ételen csavartunk, vagy változtattunk, amit úgy ítéltünk meg, hogy máshol nem az igazi. Fölturbóztuk példáula bundáskenyeret: csináltunk egy töltött verziót, sajt, sajtkrém,sonka van benne, és fokhagymás mártogatóssal tálaljuk. Vagy az amerikai palacsintát, ami nekem sokszor túl vastag, szárazvolt, igaz, nyakonöntve szósszal, de a végén igencsak kortyolni kellett hozzá a vizet, hogy csússzon. A miénkvékonyabb az átlagnál és könnyebb a tésztája. Valamint van egy mézes sütink, egy frissen készült mézes piskóta, amit egy kis gyümölccsel, vaníliasodóval,  vaníliafagyival tálalunk. Erre a kétszemélyes desszertre emiatt egy picit várni kell, de megéri.

 

 

Mondhatjuk, hogy mindent ti csináltok?

Lényegében igen. Mindig változtatjuk a péksütiket, néha brownie, néha almáspite van. Az eredeti english muffint is frissen sütjük. A két munkatársunk nagyon ügyes, az egyik cukrász, a másik szakács vonalon mozgott, így nagyon jól kiegészítik egymást. Bisztrómenünk is van, egyszerű és szerethető fogásokkal, mint a minihamburgerek, cézársaláta, napi leves, kétféle tészta.

 

Mi a személyes kedvenced?

Hú, jó sok minden, de amit tényleg kifejezetten szeretek, az az eggs royale, valamint a töltött bundáskenyér – az igen jól sikerült. Ezt a két fogást bármikor meg tudnám enni. Italok közül azt mondanám, hogy kávés vagyok, minden formájában szeretem, főleg a flat white-ot. De most éppen gin-tonikban utazom, egyébként is gin-őrület van. Különlegesek a tonikjaink is, minden ginhez ajánlunk egy tonikot és a hozzá illő fűszereket, akár rózsaborsot, vagy bogyós gyümölcsöket.

 

 

Ez azért tényleg elég komoly, ebben elég extrák vagytok a többi reggelizőhelyhez képest.

Úgy próbáltuk összefogni a hármat, hogy minden igényt kielégítsen. A testvérem a bartender, ez az ő terepe. Hétvégén sokan csak koktélozni jönnek be, ezért is próbáltunk egy igényes ajánlatot kialakítani.

 

Honey címe: 1051 Budapest, Sas utca 12.

Facebook: Honey 

Írjon véleményt