Burger-Bár-Hol

Burger bár 2020

A Burger Bár-Holban olyan különleges hamburgereket kóstolhatnak a vendégek, mint a camambertes, lilahagymalekváros La France, a dupla húsos, hagymakarikás Texas Bill, vagy a Chaddar szósszal nyakon öntött sajtos mennyország, vagyis a Cheese Heaven. Akár a food truck mellett egy fesztiválon, akár bent az étteremben a burger bárhol, bármikor jól esik – Balla Ákos tulajdonost kérdeztük.

 

Hogyan indult a Burger Bár-Hol története?

Öt éve alapítottuk a vállalkozást a mostmár  menyasszonyommal. Kezdetben még csak rendezvényekre jártunk és egy egyszerű koktélpultot, koktélokkal foglalkoztunk de mellette szakácsként dolgoztunk még kitelepüléseken csináltuk. Később találkoztunk a Firebull sütők gyártójával, amik nagy kovácsolt vas, faszenes grillek illetve smokerek. Ezekre a sütőkre építve kezdtünk el ételekkel is foglalkozni.

Milyen fogásokra koncentráltatok?

Elsősorban barbecue fogásokat kínáltunk, illetve a faszenes sütési technikához illő ételeket, lehetett rendelni konfitált kacsamellet, és whiskeyvel injekciózott marhát is, illetve feltettünk az étlapra egy sima burgert. Mindenből fogyott valamennyi, de a burger ment a legjobban.

Ekkor döntöttél úgy, hogy beleásod magad a burgerek világába?

Jártam az országot, és mindent végig kóstoltam, mégis úgy éreztem, hogy mindegyikből hiányzik valami, hogy tökéletes legyen. Aztán szépen lassan elkezdtük alapanyagonként összerakni a saját variációinkat. Az a célunk, hogy tökéletes burgereket csináljunk. Az étterem még csak egy hónapja nyitotta meg kapuit, de a „Bár-Hol burgereket” már régebb óta ismerik a vendégek… Három éven keresztül jártunk egy átalakított, sárga, amerikai iskolabusz stílusú foodtruckkal, rendezvényekre fesztiválokra. Valamint Felvettük a kapcsolatot a Magyar Street Food Egyesülettel és a Food Truck Show csapatával, elkezdtünk velük fesztiválozni, dolgozni. De nagy zenei fesztiválokon, pl. az EFOTT-on és a Szigeten is ott voltunk.

Hogy alakult a sárga iskolabusz sorsa?

Továbbra is szeretnénk fesztiválokra járni, de egy idő után már nem tudtuk a nagy nyári forgalmat a kapacitással összefésülni mivel a foodtruckkal való kitelepülési lehetőségek főként a nyári időszakra koncentrálódnak, ezért három év food truck után megnyitottuk az első éttermet, amivel valóra vált az álmunk. Ez az épület régen az Aranytacskó Étteremnek adott helyet, ez egy régivágású étterem volt, helyiség egy egészen más stílusú bisztró volt előtte, amit falig „lekapartunk” és csináltunk egy industrial típusú tágas teret.

Mitől különlegesek a Bár-Hol burgerek?

A zsemléket kifejezetten a mi szabványaink szerint süti a pék, és bár a húspogácsa készen érkezik hozzánk, van egy megállapodásunk a hentessel, hogy mi választjuk ki a húsokat, és mi határozzuk meg a fűszerezést. Jelenleg csak mi dolgozunk ezzel a típusú zsemlével; a húspogácsa arányait illetve fűszerezését mi találtuk ki és a hentesünk ez alapján készíti el kifejezetten nekünk. Ebben a minimalista vonalat képviseljük, mert szeretnénk, hogy a marhahús íze domináljon. Viszont a burger szinten mindig egyre jobbat akarunk, ezért folyamatosan igyekszünk olyat alkotni, amiről nem is gondoltad, hogy lehet egy burgerrel. Éppen ezért vannak teljesen elborult ételeink is, mint például a forró sajtszósszal leöntött burger, az egészben bepanírozott vagy a sajttal injekciózott. De még rengeteg ötletünk van! Minden burgert mi találunk ki, és mindig változtatunk valamin, mert számunkra a folyamatos fejlődés a legfontosabb cél, hogy valóban elérjünk a tökéletes burgerig.

Burger-Bár-Hol címe: Budapest, Lósy Imre u. 2. 

Fotók: Burger-Bár-Hol Facebook

Írjon véleményt