A GastroGuide olvasói már megismerhették a szédületesen lehengerlő, street food ételeket kínáló kistarcsai Porkyt. Akkor elárulták, hogy étteremláncban gondolkodnak, most pedig örömmel adhatjuk hírül, hogy máris újabb egységet nyitottak és elsőként a budapesti Dob utcát hódították meg.
Mindenképpen szerettek volna a belvárosban, központi helyen megjelenni, majd több opció után itt találták meg azt a helyet, amit a Porky stílusára, arculatára tudtak formálni. A lokáció pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy a pulled pork szendvicsekre és a különleges, smokerben készült húsokra, kézműves burgerekre nyitott vendégkörrel egymásra találjanak – noha a környezet nem a legromantikusabb. A mozgás azonban nagy, heti szinten több tízezer ember fordul meg környéken, így a turisták, átutazók előtt is nyitva áll az étterem.
– Szeretnénk az elkövetkezendő néhány évben 3-4 Porkyt nyitni Budapesten, ennek az első lépése a Dob utcai egység. Nagyon örülünk, hogy viszonylag hamar megtaláltuk a helyszínt és gyorsan tudtunk reagálni, olyan miliőt teremtve, amilyet akartunk. Igaz, még nem teljes kapacitással, de van teraszunk is, ahol a tervek szerint rövidesen 30 vendéget is kényelmesen le tudunk ültetni – vázolja a további terveket Katona Péter.
Bővülő italkínálat
Az ételek egyelőre szinte teljesen megegyeznek a Kistarcsán kínáltakkal, jóllehet itt azért másfajta igényeket kell kiszolgálni. Később az étlapon is lesz módosítás, gondolva a bulizó fiatalságra és az esetleges macskajaj gyógyítására, meghagyva az eredeti elképzelés gerincét. Ennek megfelelően bővebb az italválaszték, és van tejhabosító, ami nagyon fontos, jegyzik meg a srácok nevetve.
– Nem csak a betérő vendégekre számítunk, az online médiában is hangosan hallatjuk a hangunkat. Emlékszem, volt egy vendég, aki kistarcsai, és Budapesten dolgozik. Mivel ismert már bennünket, az első dolga volt, hogy Budapesten is felkereste az éttermet. Ő volt az első vendégeink egyike, ami egy tök jó visszajelzés – mesélik a srácok egy emberként. – Attól függetlenül, hogy a fővárosi lakosság egy része már találkozhatott a Porkyval, hiszen fantométteremként indult, az Aranyhalból kiszállítással lehetett megismerni, megkóstolni ezeket az ételeket – teszi hozzá Péter.
Pezsgő érdeklődés
Mostanra már mindhárom kiszállító céggel megegyeztek, így a Dob utcai egységből is lehet már otthonra rendelni.
Egyébként fontos a vendégek visszajelzése. Megtudtuk, hogy egy házaspár például követi a kistarcsai éttermet a közösségi médiában, de sajnos nagyon kiesik neki a település. Viszont épp a Facebook-on értesültek róla, hogy a belvárosban is nyílik egy étterem, aminek rettentően megörültek, és azonnal betértek. Sőt, azt mondták, hogy teljesen sikerült visszaadni az „anyaétterem” hangulatát.
Sokkal több embernek elérhetővé vált így a Porky, melyet a kommentek tanúsága szerint már nagyon vártak a budapestiek, hisz nagyon pezsgő érdeklődés övezi manapság a street food és a barbeque ételek világát. Jó buli a grillezés, de senki nem vesz magának otthonra smokert, vagy nincs 8-10 órája kivárni, amíg ezek a húsok elkészülnek, így természetes, hogy erősödik az érdeklődés az olyan helyek iránt, ahol szinte azonnal a tányérunkon élvezhetjük a nyár ízeit.
– Emiatt is látjuk, hogy van ennek létjogosultsága, életképes a koncepció. Hiszünk a termékeinkben, tudjuk, hogy jók, tudjuk, hogy miből készülnek. És azért az is látszik rajtunk (sajnos), hogy mi is napi szinten fogyasztjuk ezeket – teszi hozzá nevetve Péter. – Kistarcsához képest itt kevesebb kézműves burger fogy, viszont a zászlóshajónk, a pulled pork nagyon megy.
Buliindító
Pénteken és szombaton hosszított nyitvatartással várnak mindenkit, akár egy buliindító kajálásról legyen szó, vagy egy kis baráti összejövetelről, a cél, hogy betérhessenek a fiatalok egy laza, könnyed helyre.
– Innen lehet továbbmenni bulizni a Gozsdu udvarba, jól megágyazva az estének, ezzel szeretnénk a fiatalabb korosztályt is megszólítani. Sőt, szeretnénk megmutatni, hogy a mekire is van egy alternatíva, az egyszerű és gyors étkezés is lehet minőségi. De azt is tudniuk kell, hogy a barbeque egyáltalán nem megterhelő, szóval nem úgy kell elképzelni, hogy majd ezután begurulnak a tánctérre, ahogyan azt sem, hogy itt csak steaket lehet enni, tizenezer forintokért, mert nem így van – fűzik hozzá.
Az italok tekintetében is nagyon jó árfekvést nyújtanak, mégis elkerülve azt, hogy egy „köpködős” kocsma legyen belőle. A nyár közeledtével pedig izgalmas, kézműves sörválasztékkal csábítják majd az embereket.
– Ez a hely egy vízválasztó, ami majd megmutatja, hogy alkalmas-e a további terjeszkedésre, megérett-e a budapesti és országos kihívásra. Néhány hónapon belül kiderül, és mi nagyon bízunk a pozitív válaszban. Ha ez így lesz, akkor mindenképpen szeretnénk megjelenni a vidéki nagyvárosokban is – mondja Katona Péter.
Április 2-án pedig folytatódik Kistarcsán a tavaly nyár végén, hatalmas sikerrel elkezdődött Füstölj velünk program, méghozzá Batta Lászlóval, a BBQ Mania tulajdonosával.
Porky címek:
1072 Budapest, Dob utca 46/a
Facebook: Porky
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra