A Porky meghódította a Dob utcát is

Porky Hungary

A GastroGuide olvasói már megismerhették a szédületesen lehengerlő, street food ételeket kínáló kistarcsai Porkyt. Akkor elárulták, hogy étteremláncban gondolkodnak, most pedig örömmel adhatjuk hírül, hogy máris újabb egységet nyitottak és elsőként a budapesti Dob utcát hódították meg.

 

Mindenképpen szerettek volna a belvárosban, központi helyen megjelenni, majd több opció után itt találták meg azt a helyet, amit a Porky stílusára, arculatára tudtak formálni. A lokáció pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy a pulled pork szendvicsekre és a különleges, smokerben készült húsokra, kézműves burgerekre nyitott vendégkörrel egymásra találjanak – noha a környezet nem a legromantikusabb. A mozgás azonban nagy, heti szinten több tízezer ember fordul meg környéken, így a turisták, átutazók előtt is nyitva áll az étterem.

 

Szeretnénk az elkövetkezendő néhány évben 3-4 Porkyt nyitni Budapesten, ennek az első lépése a Dob utcai egység. Nagyon örülünk, hogy viszonylag hamar megtaláltuk a helyszínt és gyorsan tudtunk reagálni, olyan miliőt teremtve, amilyet akartunk. Igaz, még nem teljes kapacitással, de van teraszunk is, ahol a tervek szerint rövidesen 30 vendéget is kényelmesen le tudunk ültetni – vázolja a további terveket Katona Péter.

 

Bővülő italkínálat

Az ételek egyelőre szinte teljesen megegyeznek a Kistarcsán kínáltakkal, jóllehet itt azért másfajta igényeket kell kiszolgálni. Később az étlapon is lesz módosítás, gondolva a bulizó fiatalságra és az esetleges macskajaj gyógyítására, meghagyva az eredeti elképzelés gerincét. Ennek megfelelően bővebb az italválaszték, és van tejhabosító, ami nagyon fontos, jegyzik meg a srácok nevetve.

 

Nem csak a betérő vendégekre számítunk, az online médiában is hangosan hallatjuk a hangunkat. Emlékszem, volt egy vendég, aki kistarcsai, és Budapesten dolgozik. Mivel ismert már bennünket, az első dolga volt, hogy Budapesten is felkereste az éttermet. Ő volt az első vendégeink egyike, ami egy tök jó visszajelzés – mesélik a srácok egy emberként. – Attól függetlenül, hogy a fővárosi lakosság egy része már találkozhatott a Porkyval, hiszen fantométteremként indult, az Aranyhalból kiszállítással lehetett megismerni, megkóstolni ezeket az ételeket – teszi hozzá Péter.

 

Pezsgő érdeklődés

Mostanra már mindhárom kiszállító céggel megegyeztek, így a Dob utcai egységből is lehet már otthonra rendelni.

Egyébként fontos a vendégek visszajelzése. Megtudtuk, hogy egy házaspár például követi a kistarcsai éttermet a közösségi médiában, de sajnos nagyon kiesik neki a település. Viszont épp a Facebook-on értesültek róla, hogy a belvárosban is nyílik egy étterem, aminek rettentően megörültek, és azonnal betértek. Sőt, azt mondták, hogy teljesen sikerült visszaadni az „anyaétterem” hangulatát.

Sokkal több embernek elérhetővé vált így a Porky, melyet a kommentek tanúsága szerint már nagyon vártak a budapestiek, hisz nagyon pezsgő érdeklődés övezi manapság a street food és a barbeque ételek világát. Jó buli a grillezés, de senki nem vesz magának otthonra smokert, vagy nincs 8-10 órája kivárni, amíg ezek a húsok elkészülnek, így természetes, hogy erősödik az érdeklődés az olyan helyek iránt, ahol szinte azonnal a tányérunkon élvezhetjük a nyár ízeit.

 

Emiatt is látjuk, hogy van ennek létjogosultsága, életképes a koncepció. Hiszünk a termékeinkben, tudjuk, hogy jók, tudjuk, hogy miből készülnek. És azért az is látszik rajtunk (sajnos), hogy mi is napi szinten fogyasztjuk ezeket – teszi hozzá nevetve Péter. – Kistarcsához képest itt kevesebb kézműves burger fogy, viszont a zászlóshajónk, a pulled pork nagyon megy.

 

 

Buliindító

Pénteken és szombaton hosszított nyitvatartással várnak mindenkit, akár egy buliindító kajálásról legyen szó, vagy egy kis baráti összejövetelről, a cél, hogy betérhessenek a fiatalok egy laza, könnyed helyre.

Innen lehet továbbmenni bulizni a Gozsdu udvarba, jól megágyazva az estének, ezzel szeretnénk a fiatalabb korosztályt is megszólítani. Sőt, szeretnénk megmutatni, hogy a mekire is van egy alternatíva, az egyszerű és gyors étkezés is lehet minőségi. De azt is tudniuk kell, hogy a barbeque egyáltalán nem megterhelő, szóval nem úgy kell elképzelni, hogy majd ezután begurulnak a tánctérre, ahogyan azt sem, hogy itt csak steaket lehet enni, tizenezer forintokért, mert nem így van fűzik hozzá.

 

Az italok tekintetében is nagyon jó árfekvést nyújtanak, mégis elkerülve azt, hogy egy „köpködős” kocsma legyen belőle. A nyár közeledtével pedig izgalmas, kézműves sörválasztékkal csábítják majd az embereket.

– Ez a hely egy vízválasztó, ami majd megmutatja, hogy alkalmas-e a további terjeszkedésre, megérett-e a budapesti és országos kihívásra. Néhány hónapon belül kiderül, és mi nagyon bízunk a pozitív válaszban. Ha ez így lesz, akkor mindenképpen szeretnénk megjelenni a vidéki nagyvárosokban is – mondja Katona Péter.

 

Április 2-án pedig folytatódik Kistarcsán a tavaly nyár végén, hatalmas sikerrel elkezdődött Füstölj velünk program, méghozzá Batta Lászlóval, a BBQ Mania tulajdonosával.

 

 

 

Porky címek:

1072 Budapest, Dob utca 46/a

2143 Kistarcsa, Szabadság út 32.

 

Facebook: Porky

Írjon véleményt